Beta 2 iOS 15, iPadOS 15 och andra Apple-operativsystem –

Apple fortsätter att driva utvecklingen av iOS 15 framåt

Även om den officiella presentationen av Apples nya mjukvara dök upp för två veckor sedan, är sanningen att företaget har arbetat med det i månader. Det är dock först nu som denna utveckling är allmänt tillgänglig, och utvecklare kan redan nu testa nya systemfunktioner och göra ändringar i sina verktyg för att anpassa dem så att de fungerar bäst för användaren när den offentliga lanseringen sker.

Med tanke på hur nya dessa andra betaversioner är kan vi ännu inte säga vilka nya funktioner de ger, förutom buggfixar och prestandaförbättringar. Under de närmaste dagarna kommer vi att pusha dessa nya funktioner i iOS 15 och resten av systemen, även om vi tills dess kan anta att de fortfarande är versioner som det rekommenderas inte att installera inte till utvecklare. Anledningen till detta är att det fortfarande är instabila versioner, vilket kan orsaka fel som oväntade omstarter, appar som inte fungerar som förväntat eller överdriven batteriförbrukning.
Oavsett vilket kommer Apple att lanseras offentlig beta i juli som tillkännagavs på WWDC. Dessa versioner kommer fortfarande att vara instabila, och i själva verket kommer de att vara i huvudsak samma versioner som utvecklarna, även om det förväntas att de då kommer att förbättras och kommer inte att anta sådan instabilitet i systemet. Även om vi insisterar på att det inte rekommenderas att testa dem på vanliga enheter.

När kommer dessa versioner att släppas officiellt?

Om du inte vill ta risker med betaversionerna, eller bara är nyfiken på att veta när de kommer officiellt att dyka upp, håll utkik för månaden. september. Det här är den månad som Apple vanligtvis gör nya enheter som iPhones officiella, så de drar alltid nytta av nya mjukvarulanseringar när de kommer ut på marknaden. I år ser det ut att bli det, även om företaget för tillfället fortsätter att säga “höst” som den period då det ska lanseras, utan att ange ett specifikt datum.

novedades macos 12 monterey

Det måste vi säga skal med macOS 12 annat eller åtminstone kunde det ha varit det. Mac-programversioner tenderar att utvecklas något långsammare än andra operativsystem, vilket vi såg 2019 när macOS Catalina lanserades i oktober. Det är därför den här gången vi har inte sett den andra betaversionen av macOS 12 Monterey. Vi såg detta senast med macOS Big Sur som släpptes i november (två månader senare än iOS 14 och företag). Även om detta inte har bekräftats är det troligt att Monterey också kommer något senare än de andra, även om den också är i beta 2.

Relaterade artiklar

Back to top button