begränsningar för barn under 16 år, integritet och säkerhet –

Sekretess och säkerhet på TikTok är en känslig fråga

Sociala medier är en favoritmiljö för många tonåringar, och idag är det inte längre fallet. Det finns de som lägger mycket tid på att skapa innehåll och framför allt vad andra användare lägger upp. Det är trots allt logiskt att vi varje gång med stort intresse tittar på vad de gör och vilka åtgärder som tillämpas på de profiler som tillhör minderåriga.

Tick ​​tack inser att de flesta av dess användare är minderåriga. Precis som de vet att många föräldrar och vårdnadshavare är oroade över säkerheten och integriteten för minderåriga i deras vård, kommer varje åtgärd eller förändring som hjälper till att skydda dem alltid att tas emot väl.

Den senaste utvecklingen på plattformen har fokuserat just på detta, nämligen säkerheten och integriteten för barn under 16 år. Så om du är en pappa, mamma, vårdnadshavare eller bara en tonåring under 16 år, är du nyfiken på att veta vad som har förändrats och vad du kan och inte kan göra på TikTok. Kanske förstår du till och med varför du nu kan få färre kommentarer eller att dina videor har färre visningar.

Allt du inte bör göra på TikTok om du är under 16 år

Dessa ändringar tillämpas automatiskt på alla profiler med användare mellan 13 och 15 år.

Personliga standardkonton för minderåriga

Från och med nu blir användarkonton under 16 år personliga TikTok-konton. Detta betyder att endast personer som har accepterats som prenumeranter kommer att kunna se videon som publiceras av denna profil.

Det är sant att du kan ändra den här inställningen och göra profilen offentlig igen, men om du vill att de som ser det angivna innehållet ska vara människor som “vet”, så är det bättre att inte göra det.

En annan viktig förändring som TikTok har tillämpat på profilerna för barn under 16 år är att de kommer kommer endast att kunna ta emot kommentarer från sina vänner på plattformen. En utomstående kommer inte att kunna kommentera något inlägg, även om profilen och dess innehåll är offentligt tillgängligt.

Denna åtgärd eliminerar risken för mindre lidande i samband med trakasserier eller som de kan uppleva som obehagliga. Och om detta händer dig kommer du att veta exakt vem som gör det, eftersom det kommer att vara dina “vänner” som kan kommentera, och ingen annan.

TikTok Duo och infogningsalternativ

Alternativet TikTok Duo är ett alternativ som låter dig använda en video som lagts upp av en annan användare av plattformen för att skapa en ny version eller reagera på den på något sätt. Detta är ett väldigt kreativt alternativ, men det kan också vara lite farligt.

Därför är det nu bara de som över 16 år kommer att kunna använda TikTok-duetter … Men det finns en sak till, om profilen tillhör en minderårig från 16 eller 17 som standard, kommer konfigurationen att begränsa dem till “Vänner”.

Belastningsgräns

Endast innehåll som kan laddas ner från TikTok kommer att vara de som skapades användare över 16 år … Dessutom är det här alternativet som standard inaktiverat som standard i användarprofiler på 16 och 17 år, så om de vill tillåta det måste de medvetet aktivera det.

Rekommendera ditt konto till andra

På samma sätt som begränsningar tillämpades på funktioner som kommentarer eller vem som ser innehållet i en minderårigs konto, profiler 13-15 år kommer inte att se det rekommenderade innehållet andra användare som standard. Återigen, detta är ett alternativ som måste aktiveras manuellt om du vill.

TikTok-ändringar behövs

Dessa ändringar, tillämpade av TikTok på profilerna för individer under 16 år, är något i hög grad nödvändiga eftersom många användare är omedvetna om riskerna med att offentliggöra information online.

Att aktivera standardinställningar som hindrar utomstående från att se vad de delar är ett klokt beslut. Dessutom tar de bort vissa saker, eftersom allt kan ändras till offentligt om så önskas, det är användaren eller personen som hanterar kontot som markerar om de har tillräckligt med teknisk och personlig bakgrund för att veta hur de ska hantera alla möjliga situationer. stiga upp. kolliderade.

Så för att sammanfatta det så är det här allt du inte kan göra med ett konto under 16 år :

  • Som standard kommer bara dina vänner att se dina meddelanden.
  • Endast dina vänner kommer att kunna kommentera ditt innehåll igen
  • Dina videor kan bara laddas upp om du är 16 år och bara dina vänner som standard.
  • Endast om du är över 16 år kan du använda funktionen Duetter.
  • Användarkonton mellan 13 och 15 år rekommenderas inte.

Annat hjälper till att skydda barns konton

Tillsammans med alla dessa ändringar av standard TikTok-appar, om du, som far, mamma eller vårdnadshavare, vill ha fler verktyg för att övervaka dina minderårigas onlineaktivitet, kan du gå till alternativen för familjesäkerhet.

För att använda detta, som fortfarande är föräldrakontroll, är det första du behöver göra att länka barnets konto med TikTok-appen du installerar. Dessa kommer att vara stegen:

  1. Ladda ner TikTok-appen och skapa ditt konto
  2. Kör applikationen och hitta i användarprofilen Digital Detox-alternativ
  3. Klicka sedan på Family Safety Mode
  4. Välj om du är förälder/vårdnadshavare eller ungdom
  5. Beroende på valet visas ett alternativ för att skanna QR-koden eller själva koden för att länka det här kontot.
  6. Skapa en kod för att undvika obehöriga ändringar om de tar din telefon

Klart, från och med nu kan du tillämpa ett antal inställningar, som att begränsa användningstiden, utseendet eller bristen på innehåll som du anser vara olämpligt, och till och med allt relaterat till vem som kan eller inte får se innehållet, skicka och ta emot meddelanden direkt osv.

Relaterade artiklar

Back to top button