Batterijämförelse för iPhone 12, mini, Pro och Pro Max –

Tekniska data kanske inte är helt uppdaterade

Även om riktmärket vi körde kan vara mycket mer beskrivande och effektivt för att standardisera data för verklig användning, är det lika sant att det är intressant till en början att veta vad vi har att göra med dessa iPhones. I följande avsnitt kan du ta reda på egenskaperna hos batterierna som de installerar, såväl som de data som Apple själv erbjuder i detta avseende.

Batterikapacitet

Apple är ett företag som försöker skilja sig från resten på många sätt, och en av de mest märkliga sakerna är att det inte tillhandahåller data om batterikapaciteten på sin iPhone. Att företaget inte gör dem allmänt tillgängliga betyder dock inte att de inte är kända, eftersom detta kan fastställas utifrån olika prestationstester och recensioner gjorda av professionella. I iPhone 12 hittar vi denna information:

 • iPhone 12 mini: 2 227 mAh
 • iPhone 12 och 12 Pro: 2,775 mAh
 • iPhone 12 Pro Max: 3 687 mAh

Anledningen till att Apple inte avslöjar denna information är främst för att det kan vara vilseledande. Om vi ​​jämför dessa möjligheter med konkurrenternas kan vi se att Apple ligger långt efter, och ändå kan de i vissa fall, såsom Pro Max, uppnå samma eller till och med bättre autonomi än Android-enheter med mycket högre kapacitet. I grund och botten beror detta på en bra optimering av de resurser som Apple satsar på sin hårdvara, tack vare att företaget utvecklar mjukvara och hårdvara.

Vad Apple säger om sin autonomi

Med hänsyn till kommentarerna i föregående stycke, tycker vi att batteridata för dessa och andra iPhones är intressanta, och särskilt för den mer tekniska allmänheten som vill veta allt om varorna. Nu, i vardagen, är dessa data inte så relevanta, eftersom de inte tjänar till att bestämma deras autonomi.

Att tillhandahålla specifik data är utmanande eftersom iPhone inte alltid är samma uppgift, och vi hittar inte ens två användare som använder den på samma sätt. Apple gör dock följande uppskattning, vilket kan hjälpa dig att få en uppfattning:

 • Videouppspelning utan internet:
  • iPhone 12 mini: max 15 timmar
  • iPhone 12 och 12 Pro: max 17 timmar
  • iPhone 12 Pro Max: Max antal timmar 20
 • Uppspelning av strömmande video:
  • iPhone 12 mini: max 10 timmar
  • iPhone 12 och 12 Pro: max 11 timmar
  • iPhone 12 Pro Max: Max antal timmar 12
 • Ljuduppspelning:
  • iPhone 12 mini: max 50 timmar
  • iPhone 12 och 12 Pro: Max antal timmar 65
  • iPhone 12 Pro Max: max 80 timmar

Batteri för iPhone 12

Vi har kommit fram till att det i genomsnitt finns 1 timmes skillnad mellan enheter, går från större till mindre om vi börjar räkna med “mini” och slutar med “Pro Max”, med standard iPhone 12 som en mellanpunkt. och 12 Pro, som har identiska specifikationer i detta avseende.

Faktiskt batteriprestandatest

I början av den här artikeln, om du klickar på omslaget, kan du hitta videon på vår hemsida. En YouTube-kanal där du mycket tydligt kan se hur lång tid det tog att starta upp var och en av de fyra iPhone 12s efter att de genomgått olika tester som att spela tv-spel, spela videor eller spela in 4K-videor.

Uppgifterna vi fick under testerna

Och det som är mest nyfiket med det här testet, och det som, åtminstone för oss, var mest förvånade, är det det finns skillnader med data som tillhandahålls av Apple om autonomi. Vi körde inte testet med en enda uppgift, vilket företaget angav i dess data, även om vi, när vi utförde dessa homologa, borde ha sett iPhone stängas av i följande ordning: iPhone 12 mini, 12 och 12 Pro på samtidigt, och slutligen, 12 Pro Max. Men i verkligheten hände inte detta.

Man bör komma ihåg att detta intensiva tester under lång tid utan att stänga av skärmen när som helst, så man måste komma ihåg att vid verklig användning kommer detta inte att vara verklig autonomi, eftersom vi vid sällsynta tillfällen spenderar så många timmar med iPhone påslagen, vilket därför är en test av skärmklocka (vad du kan se på din iOS-enhet genom att gå till Inställningar> Batteri).

Dessa var timmarna och minuterna som bestod testet:

 • iPhone 12 mini: 5 timmar och 21 minuter
 • iPhone 12 Pro: 5 timmar och 23 minuter
 • iPhone 12: 6 timmar och 56 minuter
 • iPhone 12 Pro Max: 7 timmar och 10 minuter

Höjdpunkter och slutsatser

Det mest märkliga med detta test, som du redan har sett, är att iPhone 12 Pro inte alls var jämförbar med iPhone 12 och stängdes av bara 2 minuter efter “mini”. Denna standardmodell varade mycket längre och gav nästan 2 timmars autonomi. Där det inte fanns några överraskningar i Max, kunde kröna sig själv med det bästa batteriet i denna generation.

Det bör nämnas att iPhone 12 kraschade under prestandatest Detta gjordes med hjälp av en app specialiserad på testning, så den kunde inte hålla jämna steg med den stora modellen, som tävlade ensam vid den tiden. Angående temperaturen är Jag måste säga att de alla kändes varmare än vanligt, men de var något normalt och nådde inte avstängningsögonblicket på grund av överhettning.

testa batteriet iphone 12

Vi märkte också hur iOS optimerar autonomin för dessa enheter samtidigt som du kan se skärmar som dämpas eller processer blockeras ibland, som nämnts i iPhone 12, under prestandatester. Det som inte hoppade upp var lågeffektläget, som var inställt för att inte aktiveras och göra testet ännu mer intensivt.

Alla iPhones hade 100 % batteritid på den tiden, så man kan säga att det var den längsta tiden. Därför är det klart att om detta test upprepas kommer vi att se kortare tider, eftersom det redan fanns en viss nivå av nedbrytning.

I allmänna termer kan vi säga det dessa iPhones överraskar för alltid när det gäller deras autonomi och ännu större kunskap om deras förmågor. Särskilt anmärkningsvärt är “12 mini”, en enhet, vars största nackdel alltid har varit närvaron av ett batteri. Och ja, det är den svagaste av de fyra telefonerna, men vi kan inte heller anta att den har dåligt batteri. Vi tittar på riktmärken för att se till att det bara varade 2 minuter mindre än “Pro”.

bateria test iphone 12 pro max

I vilket fall som helst vill vi återigen betona att dessa tester i slutändan utfördes på grundval av mycket tung användning, vilket i regel den genomsnittliga användaren inte kommer att utföra på en dag, och om de gör det är det osannolikt att de kommer att göra så många timmar i rad. Nu måste du dra slutsatser.