Bästa VPN för bästa pris –

Ivacy VPN är en prisvärd VPN-tjänst som erbjuder en enda lösning för olika krav. Ivacy är en av de VPN som erbjuder valuta för pengarna. Med 1000+ servrar ger det dig möjligheten att avblockera det geobegränsade innehållet från bilder till ljud och video. Du kommer att ha anpassade appar för Android, iOS, Windows och Mac.

Ivacy är teamet som ansvarar för utvecklingen av konceptet delad tunnel, tekniken som låter användare välja vilken trafik som ska skickas via internetleverantören. Med allt detta i åtanke bestämde vi oss för att granska Ivacy för att kontrollera om det är konkurrenskraftigt med toppskikten eller inte.

Översikt

Innan du hoppar in i recensionen, ta en snabb titt på översikten av Ivacy VPN.

Jurisdiktion Singapore
Servrar 1000+
Länder 50+
Hemsida ivacy.com
Samtidig
Anslutningar
5
Netflix Ja
Torrenting Ja
Kryptering
Protokoll
256-bitars, L2TP, PPTP, OpenVPN, IKEv2, SSTP
Stöds
Plattformar
Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Kodi, Xbox och PlayStation (PS3 & PS4)
Stöd Livechatt dygnet runt

Fördelar

  • Policy för nollloggar
  • Avblockerar Netflix
  • 256-bitars datakryptering
  • Prisvärda årsplaner
  • Bra och lyhörd kundsupport

Nackdelar

  • Stöder inte OpenVPN-protokollet på Windows-klienten.
  • Ett litet antal servrar

Jurisdiktion

Sedan 2007 skyddar Ivacy VPN sina kunders onlineaktiviteter med avancerade sekretessfunktioner. Ivacy drivs under PMG Private Ltd.s paraply och har sitt huvudkontor i Singapore. Trots att Singapore är en av huvudpartnerna i 5 eyes Alliance, hävdar Ivacy att han inte registrerar eller delar någon typ av personlig information om sina kunder.

Även om Singapore har gått ihop med Japan och Australien för att samla in och dela olika typer av information, säkerställer nollloggningspolicyn för Ivacy VPN att kundernas personliga data och onlineaktiviteter hålls privata och anonyma.

Ivacy VPN – Enheter som stöds

Här är enheterna som stöder Ivacy VPN

Mobil
Plattformar
Android, iOS (iPhone/iPad), Blackberry
Skrivbord
Plattformar
Windows, Mac, Linux
Webbläsare
(tillägg)
Google Chrome och Mozilla Firefox
Spelande
Konsoler
Xbox, PlayStation (PS3 & PS4)
Strömning
Enheter
Apple TV, Chromecast, Roku, Firestick, Smart TV, Android TV
Övrig Routrar, Kodi, OpenELEC

Utvecklarna av Ivacy VPN erbjuder dedikerade appar för Android, iOS, Windows och macOS-plattformar. Eftersom plattformar som Linux, Roku, Xbox, PlayStation och Kodi inte har inbyggda appar, tillhandahåller de användarvänliga installationsguider på sin webbplats för att ta dig i rätt riktning. Till skillnad från ExpressVPN kan du inte köpa en router med en förkonfigurerad Ivacy-tjänst. Du kan dock konfigurera Ivacy på routern för att skydda alla anslutna enheter i ditt hushåll.

Ivacy erbjuder även dedikerade tillägg för webbläsare som Google Chrome och Mozilla Firefox. Du kan välja alla serverplatser som är tillgängliga i VPN-appen. Med hjälp av dessa tillägg kommer du att ha fördelen att skydda WebRTC-läckor. Samtidigt bör du komma ihåg att de bara är proxytillägg och du kan kryptera din webbläsartrafik med dessa tillägg. Därför är det bättre att installera den inbyggda appen för att skydda dina aktiviteter.

En av de saker som fick vår uppmärksamhet är Ivacy Kodi Addon. Den kommer med OpenELEC-kompatibilitet och du kan enkelt avblockera de geobegränsade kanalerna på Kodi. Du kan komma åt kunskapsbasen på deras webbplats till detta tillägg.

Med den enda prenumerationen kan Ivacy VPN installeras och användas på 5 olika plattformar samtidigt.

Ivacy VPN – Serverplatser

Antalet serverplatser är den första punkten som du måste tänka på när du väljer VPN. Ivacy har gjort ett anständigt jobb genom att erbjuda 1000+ servrar på över 100+ platser. Detta kan låta mycket imponerande, men det är väldigt lågt när man jämför VPN: er på toppnivå (NordVPN – 5200 servrar). Trots de låga servrarna täcker Ivacy alla viktiga länder. Nackdelen med Ivacy är att vissa av servrarna inte har funktionen att stödja OpenVPN-protokoll.

Valet på stadsnivå finns i länder som Kanada, Storbritannien, USA, Australien och Kanada. Under testningen har vi upptäckt att varje server stöder nästan 120-140 individuella IP-adresser.

Bara i Storbritannien kommer du att ha nästan 58 serverplatser, 21 servrar i Kanada och 21 servrar i Australien. Eftersom Australien ägnar sig åt massövervakning är de 21 servrarna väldigt praktiska.

Här är den kompletta listan över serverplatser som är tillgängliga på Ivacy

Kontrollera alla serverplatser

Prissättning och betalningsalternativ

Ivacy är en av de prisvärda VPN som finns på marknaden. Vi har skapat en tabell för att lista ut priserna för Ivacy VPN

Varaktighet Planen
1 månad 9,95 USD
1 år 40,00 USD (faktureras 3,33 USD per månad)
2 år 48,00 $ (faktureras 1,99 $ per månad)
5 år 80,00 USD (faktureras 1,33 USD per månad)

Precis som andra VPN-tjänster är det tillrådligt att köpa de årliga planerna. Från tabellen ovan kan du förstå att månadsplanen är dyr och den minskade drastiskt jämfört med de årliga planerna.

Istället för free testversion ger Ivacy 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla ovan nämnda planer. När du bestämt dig för att dra tillbaka tjänsten kan du avbryta den innan 30 dagar för att få tillbaka dina pengar. Återbetalningsprocessen kommer att ta 48 timmar att slutföra.

Den dedikerade IPS-en ingår inte i grundplanen. Du måste betala 1,99 USD per månad för att få den dedikerade IP-adressen. Du kan också betala ytterligare 1,00 USD per månad för att få NAT-brandväggen.

Ivacy erbjuder ett brett utbud av betalningsalternativ inklusive kredit-/betalkort, PayPal, bitpay, Alipay, PerfectMoney, Paymentwall och olika typer av kryptovalutor. Men om du köpte tjänsten med PaymentWall, Bitcoin eller någon annan form av kryptovaluta, kommer du inte att få återbetalningen. Så tänk efter två gånger innan du registrerar dig för tjänsten.

Loggningspolicy och censur

Som vi nämnde tidigare kommer Ivacy VPN med noll-loggar policy och de kommer inte att samla in eller lagra några anslutningsloggar, surfaktiviteter online, original IP, webbhistorik, anslutningar, DNS-frågor, anslutna VPN-tjänster och några detaljer relaterade till användarens identitet . För att förbättra programvaran kommer de bara att samla in grundläggande detaljer som mängden bandbredd som överförs.

Vi kontrollerar också förmågan hos Ivacy genom att testa den för DNS-läckor. Resultatet från det testet har visat att inga DNS-läckor upptäcktes och det visade en virtuell IP i stället för den ursprungliga IP:n.

När det gäller censur, saknar Ivacy lite på grund av att obfuskeringsverktyg inte är tillgängliga. Därför kommer länderna med den stora brandväggen att blockera VPN-trafiken. Användarna i Kina kan använda de optimerade servrarna, men vi är inte säkra på hur det fungerar att kringgå censorerna.

Ivacy VPN – Streaming och Torrenting

På streamingfronten kan Ivacy avblockera/förbigå geobegränsningarna för alla populära tjänster inklusive Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Sky, Amazon Prime, Now TV och mer. För amerikanska Netflix erbjuder de dedikerade servrar för att kringgå begränsningarna. Vi har testat Ivacy med alla geo-begränsade tjänster och det lyckades enkelt låsa upp begränsningarna.

Samtidigt, när du väl anslutit till den dedikerade servern, kan du strömma videorna utan några buffrings- eller laddningsproblem. Till skillnad från Netflix är BBC iPlayer svår att komma åt även med hjälp av VPN. Ivacy erbjuder dock dedikerade brittiska streamingservrar för att kringgå dessa begränsningar.

Ivacy är också ett bra val för P2P-användare. Ivacy VPN är en av få VPN som stöder torrenting på alla servrar. Det erbjuder en säker och säker P2P-optimerad servrar för att ladda ner alla typer av torrentfiler. När du ansluter till dessa servrar kan du aktivera SSTP-, PPTP-, OpenVPN- och IKEv2-protokollen.

Enkel användning

Utvecklarna av Ivacy har kommit med det enkla användargränssnittet för att göra appen enklare att använda. Du kommer att ha den vanliga hemsidan randig med vald serverplats och anslutningstid. “Smart Connect” är appens startskärm och den låter dig säkra din anslutning genom att ansluta till närmaste och bäst presterande server.

Avsnittet Säker nedladdning presenterar listan över servrar som du kan använda för att säkra anslutningen medan du laddar ner filerna från webben. Vid nedladdning kommer dina filer att kontrolleras för skadlig programvara och virus. Om någon upptäcks kommer den att ta bort dem automatiskt. Under Streaming-sektionen kan du välja och avblockera tjänster som ABC, Netflix, Hulu, iPlayer, HBO Go och mer. Avsnittet Dedikerad IP låter dig avblockera en viss webbplats eller streamingtjänst. Men du måste ange värdnamnet som tillhandahålls av Ivacys kundsupport.

Android- och iOS-användare kan enkelt ladda ner appen från respektive appbutik. Medan Windows- och Mac-användare kan ladda ner appen från den officiella Ivacy-webbplatsen.

Klicka här för att registrera dig

Ivacy VPN – Hastighet och prestanda

Hastighet och prestanda är en viktig aspekt för varje VPN. Nyligen hade Ivacy-utvecklaren ökat de lokala hastigheterna, så du kommer att ha tillgång till att streama HD-videor genom att ansluta till närliggande servrar. För att testa prestandan har vi anslutit och testat Ivacy VPN med olika servrar över hela världen.

Först och främst har vi testat vår anslutning utan att ansluta till VPN. Vi hade resultatet av 52,65 Mbps för nedladdning och 36,54 Mbps för uppladdning. Sedan har vi anslutit till standardservern och vi hade ett resultat på 29,56 Mbps för uppladdning och 17,41 Mbps för uppladdning. Baserat på våra resultat kan vi säga att Ivacy har minskat vår anslutningshastighet med 50 %.

Efter anslutning till den avlägsna platsen minskade den ytterligare med 26,79 Mbps för nedladdning och 15,48 Mbps för uppladdning. När vi testade med olika servrar fick vi veta att hastigheten på Ivacy inte är upp till märket när vi jämförde toppleverantörer. Latency är också hög och inte idealisk för spelanvändare.

Å andra sidan är anslutningstiden också ganska genomsnittlig och det tog cirka 10-12 sekunder att ansluta till servern. Sammantaget är Ivacy tillräckligt bra för lokala förbindelser, men inte imponerande på internationella förbindelser. Om du installerade Ivacy på routernivå kommer du att uppleva anslutningsproblem när du använder på olika enheter.

Server Hastighet (nedladdning) Hastighet (uppladdning)
Vanligt 52,65 Mbps 36,54 Mbps
Storbritannien 31,45 Mbps 18,63 Mbps
Australien 27,29 Mbps 12,41 Mbps
Kanada 26,57 Mbps 9,96 Mbps

Kryptering och säkerhet

Ivacy stöder många protokoll inklusive OpenVPN, L2TP, IKEv2, SSTP och PPTP. Beroende på plattform kommer tillgängligheten av protokoll att variera. AES-256-kryptering lägger till ett extra lager till skyddet.

Säkerhetsfunktionerna som VPN-kill switch, DNS- och IPv6-läckageskydd säkerställer att dina aktiviteter och IP-adresser hålls privata i händelse av att anslutningen avbryts. Den delade tunneleringen är en annan avancerad funktion som skyddar dina data med hjälp av webbsajter för sociala medier.

Kundsupport

Ivacy erbjuder en anständig nivå av kundsupport via e-post, biljett, livechatt dygnet runt, manuella guider och vanliga frågor. Livechatten kan nås direkt från webbplatsen. När vi kontaktade supporten via livechatt fick vi svaret inom några minuter. Frågor och svar och manuella guider är också mycket användbara vid frågor när du installerar eller använder appen.

Du kan också använda e-postsupporten för att lösa dina frågor. Bara tryck Kontakta oss på webbplatsen och fyll i onlineformuläret för att skicka din fråga. Du kan också använda supportbiljetterna för att ställa din fråga. Du får normalt svar inom 24 timmar.

Sammantaget var vi imponerade av kundsupporten för Ivacy VPN. Även om vissa av artiklarna är föråldrade hittar du mycket användbar information på hemsidan.

Vår åsikt

Ivacy VPN har funnits i ett decennium och det rekommenderas för människor som vill ha en prisvärd VPN utan att oroa sig för prestanda. Hastigheten på den lokala anslutningen är tillräckligt bra för normal surfning och åtkomst till streamingtjänster. På grund av hög latens bör spelanvändare leta efter andra VPN. På sekretessfronten stöder den flera krypteringsverktyg och funktioner som IPv6 och DNS-läckageskydd. De användarvänliga apparna och supporten för livechatt dygnet runt gör det till en anständig VPN för att skydda din integritet.

Berätta för oss din åsikt om Ivacy VPN i kommentarsektionen nedan och glöm inte att följa oss på Facebook och Twitter.