Bästa USB C-hubbar med inbyggd SSD-enhet –

Koncentration av flera möjligheter

En gång berättade vi om USB C-hubb , ett tillbehör som har gått från ett nödvändigt irritationsmoment till ett viktigt sådant som blir alltmer uppskattat i många användares vardag.

Och faktum är att dessa nav inte bara erbjuder större variation av anslutningar och förbättringar i de olika standarder de stödjer, samt innovationer som gör dem mycket mer användbara. Så mycket att när du börjar se nya erbjudanden som dyker upp på marknaden känner du dig mycket mer attraktiv.

De senaste modellerna, som du kanske har märkt om du läser oss regelbundet, börjar inkludera portar som inte bara ger höghastighetsdataöverföring, utan också låter dig ladda olika enheter med över genomsnittet strömförbrukning och enheter SSD-disk

Det sistnämnda är kanske det mest intressanta eftersom du nu kan börja skörda frukterna genom att använda olika anslutningar i samma produkt och dessutom en enhet som hjälper dig att utöka kapaciteten på din bärbara dator och som du kan arbeta på utan att slösa med resurser. … representation. Det senare är väldigt viktigt för dem som sysslar med videofrågor.

Här är några av de mer intressanta USB C Vitamin Hubs vi har stött på, men listan blir större och större.

Gadgehub, GaN laddare med nav och SSD

En av de första enheterna vi testade för att följa denna idé att erbjuda mer än en enkel USB C-hubb är modellen från Gadgehub … Ett förslag som, ja, är av lite större storlek. Sådana dimensioner motiveras av det faktum att det inkluderar GaN laddare inuti.

Detta erbjudande, som vi säger, är det enda du behöver ta med dig till din bärbara dator eller till och med en USB C-surfplatta när du går hemifrån och du behöver ingen annan typ av nav eller laddare för dina enheter. Och dessutom innehåller den också en installationsplats M.2 NVMe Solid State-enheter

Alla anslutningar den erbjuder:

 • 2,5 Gbps Ethernet-anslutning
 • SD UHS II kortläsare
 • Fyra USB 5-anslutningar med 3,1 Gbps (1 x USB A och 3 x USB C)
 • En DP 1.4-anslutning för 4K @ 60Hz-skärmar
 • M.2 NVMe och NGFF SSD Slot
 • Inbyggd GaN-laddare med upp till 100W uteffekt

En mycket intressant lösning som kombinerar i en produkt allt du behöver för att arbeta med mobilitet. Det enda man bör tänka på är att de tre USB C-portarna har olika uteffekt. Det vill säga, från och med USB A med sin 7,5W effekt når den första USB C 80W, den andra når 20W och den tredje når 5W.

ACASIS: SSD och 10-i-1 HUB

Acasis-enheten är kanske en av våra favoriter, en produkt med en ganska kompakt storlek och en uppsättning mer än intressanta anslutningar. Allt detta i ett aluminiumhölje som inte bara ger den mer motstånd över tid, utan också förbättrar kylningen vid hård användning, vilket är dess främsta attraktion: möjligheten att lägga till M.2 SSD:er.

Således erbjuder satsen alla dessa anslutningar:

 • SD- och microSD-kortläsare
 • 3,5 mm ljudutgång som kan användas som mikrofoningång
 • USB C 3.1-anslutning
 • Två USB A 3.1 Gen2 och 3.0
 • USB C-anslutning till dator eller skrivbord
 • USB C Power Delivery-anslutning med effekt upp till 100W
 • HDMI 4K @ 60 Hz utgång
 • Gigabit RJ45 Ethernet-anslutning

Allt i en storlek något större än ett kreditkort och med finish av hög kvalitet. Dessutom kommer de stödda M.2 SSD:erna i en mängd olika storlekar och använder både NVMe- och SATA-gränssnitt.

MINIX Neo Hub och 240 GB Solid State Drive

Ett annat alternativ, den här gången lite mer blygsamt på grund av typen av inbyggd SSD, är MINIX Neo Storage. Denna USB C Hub inkluderar också redan inkluderat 240GB flashminne drivenhet. Det är sant att detta kanske inte räcker beroende på typen av användning, men för periodiska säkerhetskopieringar, tillfällig lagring av data och för användning av användare som inte ägnar sig åt foton och videor kan det vara attraktivt.

När det gäller anslutningar är detta vad det inkluderar:

 • USB C-anslutning endast för laddning (ingen dataöverföring)
 • HDMI-utgång vid 4K och 30Hz
 • Två USB A 3.0

Som du kan se finns det fler modeller än de tidigare, men om behoven är lägre och du är intresserad av att inte köpa SSD-modulen separat kan detta vara ett bra alternativ. Och du kan köpa den på Amazon.

Satechi hub plus SSD för Mac mini

Slutligen är detta den senaste modellen vi har sett. Satechi USB C Hub Detta utökar anslutningsmöjligheterna för Apples lilla stationära dator, som är idealisk designmässigt när den installeras som en dockningsstation, och inkluderar en SSD-plats med vilken du kan utöka ditt tillgängliga lagringsutrymme.

Anslutningar:

 • SD och micro SD läsare
 • 3,5 mm ljudutgång
 • USB C-anslutning för dataöverföring
 • Tre USB A-kontakter
 • M.2 SATA SSD-kortplats

Det är inte en mobilitetslösning som de tidigare, men den är mest estetiskt tilltalande för Apple Mac mini-användare från 2018 eller ny med en M1-processor och kostar runt 99 euro.

Utveckling av nav

Det råder ingen tvekan om att USB C-hubbar eller -hubbar utvecklas på sätt som vi inte såg i början när de började dyka upp, men nu är det mycket uppskattat. För det är tydligt att bland mobiltelefoner, surfplattor och ultrabooks med den här typen av USB C-anslutning används denna typ av universallösning alltmer (äntligen) för att kraftigt förbättra upplevelsen.

Det mest positiva är dock att de gör det lättare och förbättrar komforten, för trots irritationen att bära med sig fler prylar är det bättre att göra det med en mer komplett, som dessa, för att bära runt på de olika “mijititas” som så småningom mättar ryggsäcken eller väskan som vi bär. varje dag till den grad att det såg ut som Mae Poppins väska.

Relaterade artiklar

Back to top button