bästa trick, lägen och trivia –

Kanske, om du inte har varit alltför mycket intresserad av funktionerna och funktionerna hos denna intelligenta assistent, kommer du att ha några tvivel. Faktum är att Alexa är värt mycket mer än att bara lyssna på musik eller fråga om vädret.

Denna assistent är integrerad i Amazons smarta högtalare och annan utrustning som till exempel Smart TV-modeller, hörlurar och andra högtalare. För att åberopa det behöver vi bara säga “Alexa” högt och sedan uppfylla vår begäran.

Några av Huvud funktioner vad kan vi göra med Alexa:

Vilken är den bästa smarta högtalaren med Alexa? Tillåter alla oss att utföra samma funktioner? Detta är två frågor som är värda att överväga. Funktionaliteten är densamma i praktiskt taget alla modeller, eftersom de enda skillnaderna kommer att finnas i åtgärder som kräver en skärm. De är inriktade på Amazon Echo Show eller Fire TV Cube.

Det finns dock inga bra eller dåliga modeller i sig, var och en riktar sig mot en annan typ av användare. Om du är nyfiken och vill veta hur det är att leva med Alexa, här är en video där vi berättar om vår upplevelse.

Allt Alexa vet och kan berätta om fotboll

Nu när du vet lite mer om möjligheterna den här smarta assistenten har att erbjuda oss, är det dags att gå vidare till det som verkligen är viktigt i den här artikeln: vad Alexa vet om fotboll.

Det bästa som den här assistenten vet så väl är att vi kan fråga honom mycket information om ett vackert spel.

Fotbollsläge

Vi pratade redan om detta med dig nyligen i en annan artikel på vår hemsida. Alexa döljer avsnittet dolda lägen som vi kan aktivera med ett röstkommando.

När det gäller fotbollsläge blir det lika enkelt som att säga högt “Alexa, aktivera fotbollsläget. Till detta kommer assistenten att berätta för oss att det inte är så lätt, och att vi kommer att behöva svara korrekt på 2 av de 4 frågorna som han har förberett åt oss. Anta inte att detta alltid kommer att göra detsamma för oss. Listan är ganska omfattande och varierad, även om de alla har en fotbollslänk.

Om du klarar det här testet kommer Alexa att börja prata typiska fraser i fotbollskommentatorstil.

Alexa och Eurocup-lagen

Inför det berömda fotbolls-EM är Amazons smarta assistent redo att förse oss med all information vi behöver med hjälp av följande kommandon:

 • “Alexa, påminn mig om matchen i Spanien.” Detta gör att assistenten skapar en påminnelse i din kalender för nästa match du spelar i mästerskapet.
 • “Alexa, vem spelar i fotbolls-EM idag?”
 • “Alexa, hur var festen i Spanien?” Om du missade något möte kan du be Alex att ta reda på resultatet.
 • “Alexa, vad hände vid fotbolls-EM?” Med detta kommando kommer guiden att ge oss en sammanfattning av alla viktiga data.
 • “Alexa, vem vinner fotbolls-EM?” Kul fakta: Alexa kommer att kunna förutse vem hon tror kommer att vinna.
 • “Alexa, öppna frågesporten för fotbolls-EM.” Reklamspel om Eurocup.
 • “Alexa applåderar landslaget.”
 • “Alexa, sjung ett mål”
 • “Alexa, berätta ett skämt om fotboll / om landslaget”
 • “Alexa, sjung en fotbollslåt.”

Kolla in veckans matcher

Om du inte riktigt förstår de kommande mötena kan du fråga Amazons Smart Assistant.

Du behöver bara säga högt “Alexa, vilka spel är det den här veckan” , fråga henne om ett specifikt lag “Alex som Cadiz spelar med den här veckan” eller direkt på en specifik dag “Alex, vilka fotbollsmatcher pågår idag.”

Bland många olika frågor kan vi ställa denna assistent historisk information förknippas med denna sport. Ett exempel på detta skulle vara:

 • Alexa, vem vann det senaste världsmästerskapet?
 • Alexa, vem är den bästa spelaren i världen?
 • Alexa, vilket lag vann historiens första fotbolls-VM?
 • Alexa, vem vann Guldbollen 2020?

Det här är bara några av de saker du kan kontrollera med Alexa. Härifrån är det bara att prova olika frågor som du säkert kommer att få svar på.

Information om sportprestationer

Ännu mer intressanta saker som Alexa kan hjälpa oss med är att förse oss med information om sportresultat av fotbollsspel

Vi kan till exempel fråga: “Alexa, var är Cadiz CF”, “Alexa när Real Madrid spelar” eller “Alexa, vad är resultatet av Sevilla”.

Även om vi registrerar vårt favoritlag eller våra favoritlag (som vi vanligtvis kontrollerar deras resultat regelbundet, “kan vi säga till assistenten,” Alex, berätta min sportinformation.

Slutligen, för de mest slående detaljerna, kan vi vara intresserade av Amazons assistent.

Vi kan till exempel fråga dig preferenser “Alexa, vilket är ditt favoritlag? Till detta, åtminstone för tillfället, svarar hon att hon gillar Rayo Vallecano.

Eller så kan vi be dig att berätta intressant information om denna sport. Vi måste bara säga “Alexa, berätta en historia om fotboll. Listan här är ganska lång och du kan överraska oss med uppgifterna om den första maskot som laget hade, som är den äldsta delstaten i Spanien, laget som varit aktivt i ligan under de längsta åren, eller t.ex. , information om europeiska cuper runt om i världen och mycket mer.

Det här är de bästa fotbollsrelaterade frågorna du kan ställa till Amazons smarta assistent. Som vi har nämnt vid andra tillfällen växer listan över Alexa-funktioner dag för dag, så det borde inte förvåna oss (och ännu mer med tanke på hur nära årets Eurocup är) att ämnets omfattning utökas förr snarare än senare . … Vi vill också påminna dig om att om du vill fortsätta upptäcka de roliga sakerna du kan göra med Alexa, missa inte någon av artiklarna vi publicerar på vår hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button