Bästa stötsäkra hårddiskar och solid state-enheter –

Dessa hårddiskar vi ska prata om idag skulle vara en win-win för användare som reser mycket, som behöver ha information med sig i en ryggsäck eller resväska och som kan behöva använda en bärbar dator mitt i fält. överföra dina foton eller videor och arbeta med dem. Hur som helst är dessa hårddiskar stöt- och fallbeständiga, såväl som höga och låga temperaturer och till och med vatten och damm.

Vilka hårddiskar anses vara hårddiskar?

Mekaniska hårddiskar har rörliga delar och är därför mycket känsliga för stötar eller vibrationer. Så när vi pratar om hårddiskar så pratar vi inte bara om de som är täckta med en metall “pansar” som skyddar dem, utan också att de har en gummibeläggning som absorberar det mesta av stötar, stötar och vibrationer.

Om det dessutom är IPXX-certifierat mot damm och stänkvatten är det bättre än bättre, och faktiskt, som du ser i den här listan, hittar du till och med några enheter som är bokstavligen dränkbara.

Varför behöver du sådana hårddiskar?

Uppenbarligen, som vi nämnde tidigare, om du är en användare som bara vill kunna överföra data från en plats till en annan utan att behöva oroa dig för din internetanslutning, eller om du bara vill utöka extern lagring på din konsol eller PC, är det värt det…. någon extern hårddisk. Dessa robusta hårddiskar är dock designade för personer som reser och bär diskarna i en resväska eller ryggsäck, som måste använda dem i fuktiga, mycket kalla eller varma miljöer, etc.

Kort sagt, du bör veta att dessa hårddiskar inte är osårbara, men de kommer att ge dig ytterligare tillförlitlighet, eller åtminstone motståndskraft mot dessa omständigheter som vi pratade om.

Bästa robusta hårddiskar du kan köpa

Därefter, som vi sa i början, kommer vi att visa dig vilka hårddiskar med den bästa motståndskraften du kan köpa idag, inklusive några av dem. En SSD-modell, som redan är mer stabil i sig, eftersom det inte finns några rörliga delar i den.

LaCie Rugged Mini

Detta är den överlägset mest kända robusta externa hårddisken eftersom LaCie är Seagates premiummärke, och i själva verket kallas dessa enheter vanligtvis för Apple Mac. Det beror på att de är extremt motståndskraftiga tack vare en enorm orange gummibeläggning som skyddar dem från stötar och fall, och aluminiumpansar, vilket gör dem motståndskraftiga mot andra typer av skador.

De finns i kapaciteter från 1 TB till 4 TB, med USB 3.0-anslutning och Type-A- och Type-C-kontakter. De erbjuder bandbredd upp till 130MB/s.

G-Technology ArmorATD

Den här hårddisken är en lite mer blygsam version av den tidigare, eftersom gummiskiktet är mindre och höljet är gjort av plast, inte aluminium. Den är dock stöt-, vatten- och dammbeständig och har USB-C och Thunderbolt 3. Den levererar hastigheter upp till 136MB/s.

Silikonförstärkt pansar A65

Det speciella med denna hårddisk är att den är helt täckt med ett gummihölje som till och med täcker anslutningsportarna, så den är till och med vattentät när den inte används. Den erbjuder IP67-certifiering för damm- och vattenbeständighet, den är mycket lätt att transportera eftersom den är liten och lätt och den erbjuder liknande prestanda som de tidigare med ett USB 3.0-gränssnitt.

ADATA H710 Pro

Denna offroad-hårddisk är IP68-certifierad mot vatten och damm, och dess plast- och gummiskydd gör den stöt- och falltålig. Den har ett USB 3.0-gränssnitt med upp till 100MB/s prestanda, med tillägget att vi kan lagra kabeln i samma fodral.

Silicon Power A60

Den här andra hårddisken har ett robust plasthölje som är fodrat med gummi för att skydda den från stötar. Den är liten, lätt, har gott om lagringsutrymme och tack vare dess USB 3.0-gränssnitt levererar den upp till 125MB/s prestanda, allt i en modern, snygg design.

G-Technology G-Drive ev RAW

Vi stöter på ytterligare en av dessa externa hårddiskar som kombinerar ett aluminiumhölje och gummiskydd, men som har den egenheten att vara borttagbar för andra ändamål om du så önskar. Den stöder, enligt tillverkaren, fall från en höjd på upp till 1,5 meter, ger dataöverföringshastigheter på upp till 136 MB/s och har ett USB 3.0-gränssnitt med en kapacitet på upp till 4 TB.

WD MyPassport Go

Vi går redan in på marknaden för solid state drives och denna modell är väldigt enkel, vilket gör den lätt och lätt att bära. Den sticker bara ut för sin gummikantade aluminiumkropp, men annars omärklig. Levererar prestanda upp till 400MB/s med USB 3.0.

SanDisk Extreme Solid State Drive

Långt bekant: Denna externa SSD har inga aluminiumpansar eller gummikanter, men eftersom den inte har några rörliga delar och kommer i ett robust plastfodral, är den också perfekt för att transportera den från en plats till en annan utan skador. I det här fallet erbjuder den upp till 550MB/s (dess Extreme-version är densamma men med hastigheter upp till 1050MB/s) via USB 3.1 Type-C.

Relaterade artiklar

Back to top button