Bästa programmen för att skapa startbara USB-enheter från vilken ISO som helst –

I allmänhet har installation från en flash-enhet blivit det enklaste sättet att uppdatera vår dator till ett nytt operativsystem. Att installera från ett USB-minne är snabbt, bärbart och har fördelen att du kan återgå till din lagringsenhet efter installationen. Det finns olika verktyg från ISO till USB med funktioner designade för både nybörjare och avancerade användare.

Vad är det och vad behöver vi för att skapa en startbar USB

Booteable är den spanska översättningen av ordet boot, som betyder boot på engelska. Av denna anledning, när vi talar om startbar USB, menar vi inte startbar USB vad ska vi använda för vår dator installera ett nytt operativsystem. För att göra detta behöver vi bara ISO-bilden av operativsystemet som vi ska installera. Vi behöver även ett USB-minne (minne, Pendrive, etc.) med minst 8GB och snabbast möjliga hastighet så att installationen inte tar evigheter (USB 3.0 föredras). Slutligen behöver vi ett program som hjälper oss att montera bilden på en USB-enhet.

Startbar USB Creator

Därefter kommer vi att se en lista över program som gör att vi kan skapa en startbar USB-enhet gratis, vilket gör att vi kan göra en Windows-säkerhetskopia eller få en installationsenhet.

Rufus, den mest populära appen

Detta är en populär applikation som gör att vi kan formatera USB-enheter för att snabbt och enkelt skapa startbara enheter. För att göra detta har den två alternativ, en standard och en mer avancerad, så att den anpassar sig till alla typer av användares preferenser. I dess gränssnitt väljer vi enhet, partitionsschema och typ av målsystem. Vi väljer även filsystemstyp (FAT32, NTFS, UDF eller exFAT), klusterstorlek och ny volymetikett.

Interfas huvudrufus

På grund av dess huvudformatparametrar kommer det att tillåta oss att kontrollera enheten för dåliga block och välja typ av algoritm. Dessutom kan vi anpassa snabbformateringsläget, skapa utökade märkes- och ikonfiler och skapa en startbar skiva med ISO eller andra typer av skivbilder.

Rufus har både en installationsbar version och en bärbar version som inte kräver någon installation. För att göra detta behöver vi bara ladda ner det gratis genom att öppna den här länken. Appen är kompatibel med alla versioner av Windows från XP till Windows 10.

FlashBoot, skapa startbara Windows USB-enheter

Detta är ett program som gör att vi kan skapa startbara USB-enheter med en konfiguration för Windows 7, 8 och 10. I den här konfigurationen kan vi inkludera alla applikationer och data på en extern lagringsenhet som en flash-enhet, minneskort eller Lasted disk . Detta kommer att hjälpa oss att överföra allt tillagt innehåll från en dator till en annan, även om de har helt annan hårdvara.

FlashBoot huvudmeny

Denna programvara stöder integrering av drivrutiner eftersom den innehåller ett stort antal förinstallerade drivrutiner. Detta gör att vi kan använda det här programmet för att skapa en säkerhetskopia av vårt operativsystem för att skydda oss i händelse av ett virusproblem, hårdvarufel, etc., samt för att spara våra mest värdefulla data.

Vi kan ladda ner FlashBoot gratis från Honest Sign-webbplatsen. Programmet är kompatibelt med Windows 7, 8x och 10 i 32-bitars och 64-bitarsversioner. Den har också en Pro-version som kostar 29,95 $ och innehåller ytterligare funktioner som gör att vi kan skapa en installerbar klon av Windows och stöder installationen av en miniversion av Windows XP (BartPE).

WinToUSB, skapa en Windows 10 bärbar enhet

Detta är ett av de bästa programmen för att skapa en bärbar enhet med Windows 10. Och det är denna programvara som gör att vi kan förbereda installationen av Microsofts operativsystem på en extern USB-enhet, vare sig det är en flash-enhet eller hårddisk. Denna installation gör att vi kan ha ett fullt fungerande och anpassat Windows som vi alltid kan bära med oss. Detta kräver bara en ISO-bild av operativsystemet. Det kommer också att tillåta oss att klona vår lokala Windows 10-installation till ett USB-minne så att det kan fungera på ett bärbart sätt.

WinToUSB - Direktör för Ventana

Denna applikation har en gratisversion som gör att vi kan skapa en bärbar Windows från en ISO, virtuell hårddisk eller DVD, klona vår Windows-installation till USB så att vi kan använda den som en drickbar och skapa en Windows-installation. USB. Den har också en professionell version, prissatt till 29,95 €, som erbjuder ytterligare funktioner som kompatibilitet med Windows 10 Pro och Enterprise, samt snabbare kloningshastigheter.

Vi kan ladda ner WinToUSB från webbplatsen Honest Sign.

YUMI, ett av de mest använda startprogrammen

Det är ett av de mest populära programmen för att skapa olika startsystem från ISO till USB. Det är gratis programvara med öppen källkod som gör att vi kan skapa en full multiboot USB-enhet från flera ISO-filer, kompatibel med Linux, Windows och systemverktyg. ISO-filer kan laddas manuellt från vår dators hårddisk eller, när det gäller Linux, laddas från själva programmet.

YUMI - Crear USB Multiboot 4

Dess gränssnitt är baserat på ett vanligt fönster med en enkel struktur, där vi kan börja med att välja en enhet som till exempel vår USB-enhet. När vi använder det här programmet är det osannolikt att vi märker dess närvaro, eftersom det förbrukar väldigt lite av båda. CPU och RAM.

Vi kan ladda ner YUMI gratis härifrån.

RMPrepUSB, ett av de mest kompletta programmen

Detta är ett av de mest kompletta ISO till USB-paketen på listan. Det är ett Windows-verktyg som du kan använda för att partitionera och formatera din enhet, speciellt för USB-minnen. Med den här applikationen kan vi installera startkoden, den har en sektorredigerare, den låter oss testa diskar av fel storlek, den kan lösa USB-startproblem. Det låter dig också köra en 32-bitars MBR-emulator för att starta från ett USB-minne med full skrivåtkomst. Dessutom innehåller den ett kommandoradsverktyg.

RMPreupUSB

Denna applikation är ansvarig för formatering, partitionering och rengöring av USB-enheter, så att du kan installera upp till fem olika startsystem. Den har dock ett klumpigt och ovänligt gränssnitt som kan göra det svårt för mer oerfarna användare.

Vi kan ladda ner RMPrepUSB gratis från denna länk.

WinToFlash, skapa multiboot startbara USB-enheter

Den här applikationen gör det möjligt för oss att skapa en multiboot-startbar USB-enhet med Windows installationsprogram, Linux live, dataåterställning, hårdvarutestning eller till och med fullt fungerande Windows-start. Den är kompatibel med alla versioner av Microsofts operativsystem, från Windows XP till 10-bitars eller 32-bitars Windows 64.

WinToFlash

Applikationen ansvarar för att ladda ner den startbara USB-skapande programvaran från internet och från hårddiskens cache. Den ansvarar för att installera starthanteraren och skapa valmenyn, kontrollera filsystemet för fel helt automatiskt.

WinToFlash har en något begränsad gratisversion eftersom den inte inkluderar stöd för filer större än 4GB och inte stöder NTFS, exFAT, USB-FDD och GRUB4DOS, som vi kan ladda ner från denna länk. Om vi ​​vill dra nytta av dess funktioner måste vi köpa den professionella versionen för $ 29,95.

Ventoy, skapa en multiboot-flashenhet

Det är ett gratis, lätt och bärbart program som erbjuder möjligheten att konvertera vilket USB-minne som helst till multiboot-system … Tack vare detta kan vi lagra olika operativsystem, beroende på lagringen av vår flashenhet, och kunna installera från vilken dator som helst. Programmet erbjuder oss kompatibel med 475 operativsystem inklusive Windows 7, 8, 8.1 och 10, samt de mest populära Linux-distributionerna.

Ventoy Interfaz

Appen har stöd ISO, WIM, IMG och EFI format och stöder även Legacy + UEFI och är kompatibel med diskbilder som är större än 4 GB. Detta verktyg är ansvarigt för att skapa startbara USB-minnen från ISO-filer på ett enkelt sätt och kan användas av alla typer av användare.

Ventoy är en gratis applikation med öppen källkod som vi kan ladda ner från GitHub.

Windows USB-startverktyg

Microsoft har sitt eget Windows 10-installationsprogram, officiellt i ISO-format. Det hjälper dig att skapa en Windows 10 USB-enhet som startar på en USB-flashenhet med minst 8 GB kapacitet. På så sätt garanterar vi att du får en officiell, uppdaterad och virusfri ISO-bild. Den här appen är lika enkel som den saknar funktionalitet, men det kan vara det bekvämaste sättet att ha en startbar Windows 10 USB-enhet.

Windows USB-startverktyg

Vi kan ladda ner Windows USB Wownload Tool gratis från den här länken.

Relaterade artiklar

Back to top button