Bästa PCIe 4.0-adaptrar för PC, GPU och SSD på marknaden –

Även om vi alltid fokuserar på frågan om stigare för spel, är det sant att det finns andra, väldigt olika användningsområden för en av dessa modeller, även om det i de flesta fall räcker med en lägre modell och enligt de data vi såg i den tidigare. månader verkar det inte vara någon prestandaskillnad när du använder PCIe 3.0 eller PCIe 4.0.

Som vi säger, om det inte är för spel, är det mer än troligt att med en baserad på kvalitet PCIe 3.0, kommer vi att ha tillräckligt. Men den “nya” tekniken har förändrat paradigmet för videospelssektorn och samtidigt stigaren.

Vi pratar om Resizable BAR, tack vare vilken nu processorn, minnet och VRAM inte har samtidiga åtkomstbegränsningar och kan utbyta texturer utan att vara i paket på 256 MB. Så nu, som vi säger, har de fri tillgång, vilket innebär att de senaste motorerna implementerar motsvarande förbättringar, så att mycket tyngre texturpaket skickas mellan dem.

Vi pratar om nanosekunder mellan VRAM och GPU-växlar, så att kunna ha tillgänglig bandbredd från VRAM är väldigt viktigt ur ett systemperspektiv. RAM, och det är fördelen med att använda en PCIe 4.0-riser, speciellt om vi spelar med höga upplösningar och med många filter.

Bästa PCIe 4.0-höjare på marknaden

Efter att ha förklarat detta undrar du förmodligen vilka modeller som är mest kompletta, de som kan ge oss bäst valuta för pengarna och säkrast. Här måste vi förtydliga att det för närvarande finns flera modeller jämfört med PCIe 3.0 som har mer tid, men som tur är växer antalet, särskilt de som är high-end.

Så låt oss ta en närmare titt på dem.

LINKUP Ultra PCIe 4.0 Short

LINKUP-Ultra-PCIe-4.0-Short

Vi pratar om en av dessa stigare som är extremt kompakta, perfekta för ITX-utrustning där varje millimeter är avgörande. Uppenbarligen är den PCIe 4.0-kompatibel och inkluderar alla NVIDIA RTX 3000 och AMD RX 6000 GPU:er.

Varumärket har certifierat över 64GB/s dubbelriktad hastighet för PCIe 4.0 x16, så prestanda garanteras utan tvekan. Detta är möjligt eftersom den är designad med ett maximalt motstånd på endast 0,85 ohm för GPU:er eller NVMe.

LinkUp garanterar en enda stängd och individuell väg för varje grupp av linjer, och undviker därigenom extern EMI / RFI och störningar mellan kanaler, vilket ofta orsakar fel och orsakar BSODs på PC:n eller oväntade fel.

Dess längd är bara 10 cm, det finns en säkring och chassiankare.

LINKUP Riser PCIe 4.0 90 °

LINKUP-Ultra-PCIe-4.0-X16-90

Med denna stigare talar vi om vad som utan tvekan är det bästa på marknaden, roterat 90º, vilket gör det lättare att passa in i många chassin. Dess kontakter är gjorda av 24K guld för att säkerställa bästa möjliga signalöverföring. Varumärket garanterar också dubbelriktade hastigheter på mer än 64 GB/s tack vare sin markbaserade konstruktion i två lager, där ledningarna dessutom separeras för att öka temperaturen på kablarna.

Logiskt sett har den EMI / RFI-skärmning, 28AWG strömkablar tack vare 4-lagers PCB.

LINKUP Ultra PCIe 4.0 X16 Long

KALEA-PCIe-4.0-x4-anglo-long-2

Det speciella med denna stigare är att det är en så kallad dubbelrevers, så att den kan “tvingas” i vinkel mot spåret för nästan omöjliga monteringar, speciellt i ITX-boxar. Den har testats med NVIDIA RTX 3000 och RX 6000 för att garantera full bandbredd.

På grund av designen rekommenderar tillverkaren inte att skruvar används eftersom de kan tvinga PCIe-säten eller felinställning av stigaren, vilket är en viktig del för att undvika problem.

Naturligtvis integrerar den 0,85ohm impedanskablar och kontakter, EMI / RFI-skärmning.

KALEA PCIe 4.0 x4 90° vinkel

KALEYA-PCIe-4.0

Detta är ett högkvalitativt x4-riser-kort som är logiskt kompatibelt med PCIe 3.0 och PCIe 4.0. Kortets del är ett tryckt kretskort, vilket gör att det kan installeras i en vinkel på 90º från den horisontella axeln. Detta PCB har högkvalitativa lödpunkter och kontakterna är dessutom guldpläterade för att säkerställa bästa möjliga signal.

Som förväntat inkluderar den EMI / EFI-skärmning för varje körfält. Dess längd är 23 cm, mer än tillräckligt för en vanlig låda.

Relaterade artiklar

Back to top button