Bästa PC-fodral med 200 mm fläktar –

Vi har många gånger insisterat på vikten av bra luftflöde i lådan, eftersom hela systemets termiska prestanda till stor del beror på det, för att inte tala om dess volym. Av denna anledning är det inte trivialt att välja ett PC-fodral och det finns många faktorer att ta hänsyn till, förutom det faktum att hårdvaran vi ska installera inuti är “lämplig”, och utan tvekan är en av de viktigaste faktorerna just kylkapacitet som han ger oss.

Varför välja ett fodral med 200 mm fläktar?

Som regel är de vanligaste fläktarna i datorer 120 och 140 mm i diameter, eftersom de på grund av sin storlek är de mest bekväma att använda och installera. Men när det kommer till fläktar så påverkar storleken i hög grad både deras prestanda när det kommer till luftrörelser och ljudnivån de avger, eftersom ju mindre fläkten är, desto snabbare måste den snurra för att kunna flytta luften. och det kommer att göra mer ljud.

Däremot behöver en större fläkt inte snurra så snabbt att den flyttar samma mängd luft (eller, om den snurrade lika snabbt, skulle den röra sig mycket mer flöde), och därför är den vanligtvis mycket tystare, även om den stämmer att denna typ av fläktar har nackdelen är att den drar mer energi eftersom bladet är tyngre och därför kräver en kraftigare rotor.

Det finns många fördelar med att välja en låda med 200 mm fläktar, de främsta är, du gissade rätt, bättre luftflöde och lägre ljudnivåer. Alltså fördubblas mer luftflöde, dels på grund av att dessa fläktar kan flytta ett stort luftflöde vid låga varvtal, och dels, eftersom de är så stora, är den inre ytan att de kyler mycket större än mindre fläktar. … … Vid långsammare svängar låter de förstås betydligt mindre och skulle faktiskt oftast vara helt tysta om det inte vore för att man hör luften de rör sig i.

Därför kommer att välja en låda med 200 mm fläktar nästan alltid vara framgångsrikt om det du letar efter är det bästa termiska/ljudförhållandet, eftersom, som vi har förklarat, denna typ av fläkt flyttar ett stort luftflöde som avger väldigt lite ljud. om de naturligtvis är väldesignade.

Bästa fall med 200 mm fläktar

Nedan listar vi de som vi tror att vi anser vara de bästa 200 mm fläktboxarna du kan köpa idag. Vi har sammanställt en lista i ordning från vilken som verkar bäst till vilken som verkar vara sämst, men de kommer alla att vara bra val ändå, och vi kommer att berätta vad deras för- och nackdelar är med var och en.

Cooler Master MasterCase H500P Mesh

Cooler Master MasterCase H500P Mesh

Vi tror att detta är det bästa fallet på marknaden med 200 mm fläktar. Arvtagare till Cooler Masters berömda HAF (High Air Flow)-familj, detta fodral har två enorma 200 mm ARGB-fläktar installerade i fronten bakom gallret för att säkerställa god kylning, och detta är ett avgörande ögonblick som skiljer detta fodral från katastrofen som orsakades av den första version av H500P som hade akrylplast på framsidan.

För att inte nämna, det här är en låda som låter dig montera nästan vilken hårdvara som helst eftersom den stöder radiatorer upp till 190 mm höga, typsnitt i alla storlekar och grafik i nästan vilken storlek som helst (den inkluderar även en konsol för att montera dem vertikalt om du vill) … Naturligtvis är detta en låda som inte kommer att göra dig besviken och förtjänar varenda krona du lägger i den då du också har den här tillverkarens vanliga kvalitet och erfarenhet.

Knox Hammer Nova

Knox Hammer Nova

Vi har pratat om tillverkaren Nox länge och hur den har gått från att vara en “billig” tillverkare till produkter som konkurrerar med de mest kända varumärkena i kvalitet eftersom de har förbättrats avsevärt de senaste åren. Denna Hummer Nova är ett bevis på det, och även om vi kan betrakta den som en ganska billig låda, har den plats att montera nästan vilken hårdvara vi vill ha och inkluderar två ARGB-fläktar på framsidan samt en sida av härdat glas. vilket gör det möjligt för oss för att se all intern utrustning. …

Detta chassi stöder ATX och moderkort med lägre formfaktor, CPU-kylare upp till 165 mm i höjd, grafik upp till 38 cm i längd och strömförsörjning i alla storlekar.

Cooler Master MasterCase H500M ARGB

Cooler Master MasterCase H500M ARGB

Som du kanske har gissat från namnet är denna box en variant av H500P Mesh som delar många av dess egenskaper men har en annan estetik. Den innehåller två 200 mm frontpanelfläktar med anpassningsbar ARGB-belysning och kännetecknas av fyra härdat glaspaneler som låter dig se absolut allt du har inuti.

Liksom H500P Mesh är det kompatibelt med E-ATX-moderkort och lägre, CPU-kylare upp till 190 mm i höjd, och grafik och typsnitt av alla storlekar (inklusive en konsol för att montera GPU/GPU vertikalt om så önskas, även om detta kräver en PCIe adapter eftersom den inte ingår).

GameMax Black Hole

GameMax Black Hole

Det här är en låda från en föga känd tillverkare, men den har mycket bra recensioner, så vi bestämde oss för att inkludera den i den här listan över de bästa. Den har två 200 mm ARGB-fläktar på framsidan, har en 3 mm tjock sida av härdat glas och klarar vätskekylningssystem med radiatorer upp till 360 mm på framsidan eller 280 mm på taket. …

Den är sömlöst kompatibel med moderkort i ATX-storlek eller mindre, CPU-kylare med en höjd på 165 mm, nätaggregat av alla storlekar och grafikkort upp till 400 mm i längd.

Nfortec Sygnus

Nfortec Sygnus

Billigt betyder inte dåligt, och den här boxen från Nfortex är ett bevis på det. Med två 200 mm fullfärgs RGB-fläktar på framsidan har den utmärkt kylning (även om den inte har en bakre fläkt och bör läggas till) och på sidan av härdat glas kan du se all hårdvara inuti.

Den är kompatibel med ATX och lägre format moderkort, stöder CPU-kylare upp till 160 mm i höjd, strömförsörjning av alla storlekar och grafikkort upp till 320 mm i längd.

Mars Gaming MC9W

Mars Gaming MC9W

Vi har kommit till slutet med det billigaste 200 mm fläkthuset på listan; Det är från ett “billigt” märke och du kan föreställa dig att vi inte kan förvänta oss mycket av det, men det innehåller fortfarande två ARGB 200-fläktar på framsidan för att hålla den interna hårdvaran vid en bra temperatur, och det är mer än tillräckligt för att rymma en PC . anständigt spel eftersom det stöder ATX och lägre kort, CPU-kylare upp till 162 mm i höjd och grafikkort upp till 335 mm i längd.

Relaterade artiklar

Back to top button