Bästa Mac-appar som skickar tal till text och vice versa –

Vad du ska leta efter i dikteringsappar

Det är viktigt att välja dikteringsappar med omtanke. I slutändan är det viktigt att något installeras med en viss kvalitet, för om du behöver fixa vart femte ord är det inte värt att ha den här typen av applikation. Det är därför det viktigaste att tänka på är artificiell intelligens som utvecklaren integrerar för att kunna definiera dina egna ord eller upptäck ord i texten för att läsa dem högt.

Det bär också med sig integritetspolicy. problem. Tänk på att alla gratisappar har någon form av hemlighet, då den som utvecklar dem måste ha någon form av inkomst. Det är därför vi alltid ska välja de applikationer som har ett betalningssystem och inte är helt gratis. Detta är verkligen viktigt, speciellt om du arbetar med komprometterad information, eftersom de alltid kommer att ha tillgång till allt du säger och eventuellt kan spara den.

Appar som byter dig från tal till text

På marknaden just nu det finns inte så många applikationer av hög kvalitet som kan tyda texten som du talar med din egen röst. Detta beror på att taligenkänning faktiskt inte är lätt och kräver avancerad och exakt programvara. Om detta inte hittas, verkligen optimerat, finns det ett stort problem i detta avseende eftersom upplevelsen är medioker. Därför kan du inte hitta många applikationer med denna funktionalitet på en Mac just nu.

Siri hjälper dig att diktera

Apple ger själva Mac-användare tillgång till sitt eget dikteringssystem. Detta innebär att det inte finns något behov av att installera några appar från tredje part, och sanningen är att de fungerar riktigt bra. Artificiell intelligens Siri agerar positivt i den här situationen, så du behöver inte skriva för att skriva en rapport. Genom att helt enkelt trycka på en knapp kan du börja prata medan din dator spelar in dem.

Dictado Siri

Denna funktion är designad för personer med funktionsnedsättning, men som många andra, finner den också praktisk användning i det dagliga livet för många människor utan funktionshinder. För att aktivera det, scrolla bara i sökvägen Inställningar> Tangentbord> Diktering och aktivera motsvarande fält. Från och med nu, när du ska skriva, tryck på funktionstangentmikrofonen eller följ sökvägen Redigera> Starta diktering. Härifrån kan du njuta av att se din dator spela in allt du säger åt dig.

Diktera – tala med text

Diktera

Denna applikation låter dig diktera, spela in, översätta och transkribera text istället för att skriva för hand. Mer avancerad teknik används när det kommer till röstigenkänning. Detta är den riktigt viktiga delen som applikationen ska alltid veta vad du säger så du behöver inte använda ditt tangentbord när som helst. Det mest framträdande exemplet de nämner är meddelandeappar, varav de flesta är kompatibla med denna dikteringstjänst.

Det stödjer mer än 40 olika dikteringsspråk, med möjligheten att samtidigt använda 3 språk i diktering. Detta är användbart om du dikterar på flera språk samtidigt eller om du har olika projekt öppna. Alternativt, om du har en post som du vill ha med i texten du gör, kan du göra det också. Du behöver bara börja spela den och programmet kommer att upptäcka den inspelade rösten och den kommer att börja visas på din skärm.

Transkribera tal

spela in diskurser

Röstassistent som låter dig transkribera lika många vzo-anteckningar som hela videor till text. Artificiell intelligens-teknik används för att slutföra denna process nästan omedelbart. På så sätt kommer du att glömma skriva mötesrapporter eller transkribera konferenser och till och med skapa undertexter för videon du ska lägga upp. Med den här tekniken har du text redo att läsa, översätta eller dela med vem som helst.

Denna Mac-app kan transkribera video- eller röstmemon och stöder 120 olika språk och dialekter. För att förbättra upplevelsen kan du exportera alla typer av filer från Dropbox eller andra molnappar som lagrar ditt ljud eller video. Gratis har du 15 minuter på dig att översätta det du vill, men sedan måste du betala för premiumversionen som låter dig ha obegränsad tillgång till alla översättningsverktyg så länge du vill.

Röstdiktering

Röstdiktering

Den här appen använder artificiell intelligens för att enkelt känna igen din röst. På så sätt, som indikeras av dess eget namn, kommer du att kunna diktera meddelandet för att omedelbart se det i meddelandet eller i e-postmeddelandet du vill skicka. Enligt utvecklarens egen forskning är diktering upp till fem gånger snabbare än traditionell maskinskrivning. Det enda problemet är att han har föråldrad design och mycket uppmärksamhet ägnas vissa tekniska aspekter som inte längre är relevanta, som SMS eller Facebook-status.

Dessutom kan du markera införandet av olika röstkommandon som syftar till att korrigera ord, såväl som möjligheten att skapa en lista som kommer att vara mycket bekvämare för dig. Det är därför programmet i slutändan lär sig av dig, även om du också måste få det att göra det genom att skapa dessa listor. Detta kommer alltid att säkerställa att du har den mest exakta texten som matchar det du säger med din röst.

Lyssna på dina texter på Mac

Annars kan du hitta det möjligt att lyssna på texten som du har på din dator. Detta är idealiskt, särskilt om du är en student som vill studera någon typ av studiedokument samtidigt som du gör en annan uppgift på ett sekundärt sätt. Här är de viktigaste som finns i Mac App Store.

SpeakLine

SpeakLine

En applikation som låter dig enkelt lyssna på dina filer. Den enda nackdelen du kan ha är att PDF-filer inte kan importeras. Detta tvingar dig praktiskt taget att använda txt-formatet, även om du också kan skriva in text genom att helt enkelt kopiera och klistra in den tomma textrutan som visas när programmet startar. Det är därför du kan ha ett extremt rent gränssnitt, vilket är viktigast i sådana fall.

Dessutom låter applikationen dig skapa ljudfiler med de texter du skrivit in. På så sätt kan du snabbt exportera den till vilken enhet som helst så att den alltid är tillgänglig. Det bör noteras att du i programmet kan redigera läshastigheten och ställa in olika röster genom dina egna systeminställningar.

Konvertera text till tal Pro

TEXT FÖR TAL PRO

En minimalistisk applikation med en otrolig design för att uppfylla din uppgift: lyssna på texten. När du väl öppnar den, du kommer att se ett fönster för att skriva in text i platt format. Det kan liknas vid ett enkelt anteckningsblock, som på vilken enhet som helst inte har möjlighet att inkludera vilket format som helst. Du behöver bara skriva texten eller kopiera och klistra in från ett annat dokument genom att klicka på play-knappen för att börja lyssna på hela texten.

Även om det här är en enkel app, är sanningen att den har några begränsningar som du kan gå miste om. Till exempel fungerar det inte perfekt med spanska till en början och är väldigt engelskorienterat, även om det också kan fungera med latinska språk i allmänhet. Dessutom är den här appen gratis till en början, även om du kan använda den fullständiga versionen om du behöver göra en betalning.

Talcentral

Talcentral

Det är ett av de bästa programmen som du kan hitta på Mac App Store för att enkelt konvertera dina texter till ljudformat. Detta ledde till att hon flera gånger nominerades som en av ansökningarna. Som vi noterade tidigare har de viktiga användningsområden, särskilt när det gäller tillgänglighet. Men du kommer också att spara mycket tid på att läsa olika rapporter genom att kunna lyssna på dem när som helst medan du gör något annat.

Det bör noteras att den har en av de bästa stödjande webbsidorna för att läsa nyheter, och är kompatibel med RSS-flöden samt Pocket. Alla texter som du har på din dator går att lyssna på, inklusive PDF, Word, OpenOffice och allt som har med e-böcker att göra. Den enda nackdelen är att nedladdningskostnaden är 9,99 €.

Utvecklare: Labsii

Vad är det mest rekommenderade?

Vi har diskuterat många applikationer i den här artikeln, men det råder ingen tvekan om att vissa är bättre än andra. För tal-till-text-applikationer är det bäst att använda Diktera appen och även Apples egna funktioner via Siri … Vi tycker att det är väldigt rent och lätt att använda, vilket gör att du kan gå från röst till text till hands utan att komplicera ditt liv genom att helt enkelt trycka på en enkel knapp och prata för att transkribera det digitalt.

I det andra av fallen vi undersökte, att gå från text till tal, är den mest rekommenderade tillämpningen SpeakLine … Det viktigaste skälet som vi kan ange i tabellen är valet att spara själva filen, skapad med texten. Det vill säga av alla ord du lägger i textrutan behöver du inte spela upp dem för tillfället på Mac, utan du exporterar dem till .mp3. Sedan kan du överföra den till din mobil för att spela den var som helst, när som helst.

Relaterade artiklar

Back to top button