Bästa krypterade och säkra program för snabbmeddelanden –

För att vi ska vara säkra på att våra meddelanden skickas med alla säkerhetsgarantier måste applikationen vara krypterad från ända till ända. Därför garanterar vi att tjänsteleverantören inte lagrar kopior av de meddelanden vi skickar på deras server. På så sätt kommer bara de vi kommunicerar med att ha tillgång till meddelandena.

Vikten av en krypterad applikation

Som vi noterade kräver säkerheten för en snabbmeddelandeapplikation att den krypterar meddelanden från början till slut. Du måste dock vara försiktig, eftersom inte alla applikationer som erbjuder dessa säkerhetsåtgärder är aktiverade som standard. Dessutom finns det ett antal andra åtgärder som appar kan använda för att skydda vår integritet och säkerhet, särskilt när du använder dem. Till exempel tvåstegsautentisering eller möjligheten att radera inskickade bilder efter en viss tidsperiod.

Därför är det viktigt att vi vet vilka meddelandeappar som erbjuder den högsta säkerhetsnivån för att förhindra att våra data och konversationer avslöjas.

Krypterade meddelandeprogram

Som vi noterade är meddelandeappar inte så säkra som de kan verka, eftersom de kan lämna dörren öppen för att spionera på våra konversationer. Därefter kommer vi att se en serie meddelandeapplikationer som har end-to-end-kryptering av konversationer för större säkerhet.

Ricochet, säkerhet genom TOR-nätverket

Detta är en anonym meddelandetjänst som kanske är lite känd. Det kännetecknas av användningen av TOR-nätverket, vilket gör att du kan skicka meddelanden och kommunicera med andra människor utan att behöva vara beroende av en central meddelandeserver. Alltså är alla meddelanden som du skickar krypterad och säker

Rikoschett

För att använda denna applikation behöver du inte registrera något konto eftersom det är ansvarigt för att automatiskt skapa ett unikt ID för varje användare, som vi kan dela med våra vänner i en säker chatt. Den har ett ganska enkelt gränssnitt som låter dig lägga till vänner, chatta och välja andra konfigurationsalternativ.

Ricochet är tillgängligt för Windows, Linux och macOS och vi kan ladda ner det från den här länken.

Trådbunden överföring av krypterade meddelanden för fullständig säkerhet

Den här meddelandetjänsten har möjlighet att skicka krypterade meddelanden, samtal, bilder och filer utan att behöva ha ett telefonnummer för att använda den. För att registrera dig, använd istället e-postidentifikation. Applikationen är under jurisdiktionen av Schweiz, särskilt känd för sin integritet, eftersom dess servrar finns i Tyskland och Irland.

Tråden

Appen är tillgänglig för både personlig och professionell användning och är gratis för hemanvändare på mobil, dator och webb, vilket gör den till ett mycket mångsidigt verktyg. Vi kan kontakta andra användare genom att söka efter deras namn och skicka in en partnerskapsbegäran.

Vi kan ladda ner Wire från deras webbplats för Honest Sign.

Signal Private Messenger, ett av de säkraste alternativen

Nu står vi inför en av de säkraste applikationerna för snabbmeddelanden som finns tack vare dess starka kryptering. Det är en gratis och öppen källkod som har följande tillstånd: modern end-to-end-kryptering för att hålla våra chattar säkra. Ingen kommer att kunna läsa våra meddelanden eller lyssna på våra samtal, bara vi och de människor vi kommunicerar med.

Alarm personlig chatt

För att kunna använda den här applikationen behöver vi ett telefonnummer, även om det inte kommer att be oss om en PIN-kod eller lösenord, och vår data lagras aldrig på deras servrar. Den har en funktion som låter dig programmera den tid som krävs för att automatiskt radera meddelanden i varje konversation och på så sätt undvika att lämna spår.

Signal är helt gratis och kompatibel med mobila enheter och datorer som kör Windows, macOS och Linux operativsystem. Vi kan ladda ner den härifrån.

Telegram, integritet via hemlig chatt

Detta är en av de snabbmeddelandeappar som har vunnit mest popularitet de senaste åren, och blivit ett tydligt alternativ till WhatsApp för många användare, med över 200 miljoner användare över hela världen. Detta är en applikation som kännetecknas av sin säkerhet och har unika funktioner.

Telegram för Windows 10

Denna app har en funktion som heter Hemlig chatt … Den ansvarar för att säkra meddelanden med end-to-end-kryptering. Å andra sidan bör det noteras att detta är inte en fördefinierad funktion Därför måste du veta hur du aktiverar den för att kunna använda den. Dessutom tillåter det oss att ställa in en fyrsiffrig kod för att förhindra angripare från att komma åt våra meddelanden i händelse av stöld eller förlust.

Telegram är tillgängligt gratis för både mobilapplikationer och datorer med Windows, macOS och Linux operativsystem. Dessutom har den en webbversion som inte kräver att applikationen är öppen på en mobiltelefon för att kunna använda den. Vi kan ladda ner det från utvecklarens webbplats.

Wickr Me, krypterad meddelandehantering för privatpersoner och företag

Vi talar nu om en meddelandeapplikation, som också kännetecknas av sin säkerhet, eftersom den kan erbjuda end-to-end-kryptering in och meddelanden, och röst och video. Den har en gratis personlig version som gör att du säkert kan skicka individuella meddelanden eller gruppmeddelanden, ringa samtal och ta emot filer. Den har också en Safe Delete-funktion, som lägger till ytterligare en säkerhetspunkt eftersom den inte tillåter dig att återställa filer som har raderats.

Wickr mig

Den här appen tillåter gruppchatt med upp till 10 deltagare, ta emot filer upp till 10 MB, dela skärm, plats och anpassa meddelandets utgångsdatum så att meddelanden kan raderas inom högst 6 dagar. Dessutom har den en betald Pro-version designad för företag som behöver skydda sin data och kommunikation på ett säkert sätt.

Wickr Me är kompatibel med mobiltelefoner och datorer som kör Windows, macOS och Linux operativsystem. Vi kan ladda ner den från denna länk.

WhatsApp, den mest populära appen, är också säker

Utan tvekan är detta standarden för snabbmeddelanden, det är inte för inte som mer än 1 500 miljoner människor runt om i världen använder det. Sedan 2016 omfattar ansökan Öppna Whisper Systems ett krypteringsprotokoll byggt av Signal på alla dess mobila plattformar. På så sätt är det bara mottagaren och avsändaren som har nycklarna för att dekryptera meddelanden som skickas via appen, så ingen annan kan se dem. Både röst- och videosamtal är krypterade på samma sätt.

WhatsApp Desktop på Windows 10

Andra säkerhetsåtgärder som det inkluderar: Bekräfta säkerhetskoden en funktion med vilken vi kan bekräfta att både samtal och meddelanden är krypterade. Lika bra som Tvåstegskontroll för att förbättra säkerheten för vårt konto genom att använda en PIN-kod för att verifiera telefonnumret på alla enheter vi använder.

WhatsApp är tillgängligt gratis och utan annonser för mobila enheter och datorer med Windows eller macOS. Dessutom har den en webbversion. Vi kan ladda ner det från hans hemsida.

Threema med end-to-end-kryptering i enlighet med GDPR

Det är en öppen källkodsapplikation för snabbmeddelanden designad för generera minsta möjliga mängd data från varje användare … För din säkerhet är all kommunikation krypterad från början till slut. Appen är värd för sina egna servrar i Schweiz och är helt GDPR-kompatibel. När du är ansluten genereras ett slumpmässigt ID för installationen, så bindning av vår e-postadress eller telefonnummer är valfritt.

Threema

När den används finns det inget sätt att kringgå end-to-end-kryptering med kopiera okrypterade meddelanden på enheten. Den har ingen fingeravtrycksfunktion och de resulterande webbadresserna öppnas inte automatiskt. Dessutom raderas meddelanden omedelbart och oåterkalleligt från servern så snart de har levererats till mottagaren.

Threema är mobilkompatibelt och har även en version som vi kan komma åt här.

Vilken säker meddelandeapp ska du välja?

Som vi kan se har vi ett stort antal applikationer för snabbmeddelanden till vårt förfogande som vi säkert kan använda eftersom de är krypterade från början till slut. Förutom de mest populära, som Telegram eller WhatsApp, kan vi här hitta verktyg speciellt utformade för att säkerställa integriteten och säkerheten för våra data, från vilka vi kan lyfta fram Rikoschett och signal

Båda applikationerna skiljer sig åt genom att de är designade för att säkerställa maximal säkerhet i våra konversationer. Ricochet är den enda meddelandetjänsten som använder TOR-nätverket för vår kommunikation utan att förlita sig på en central server. Medan Signal har toppmodern end-to-end-kryptering som säkerställer att ingen kan läsa våra meddelanden.

Relaterade artiklar

Back to top button