Bästa knep för att få ut det mesta av din telefon –

För de som ännu inte fått reda på det Realme UI anpassningsnivån för den asiatiska tillverkaren, baserad på Android som finns på alla företagets mobila enheter, som de senaste Realme 8 och 8 Pro-terminalerna. Fram till 2020 hade alla hans modeller ColorOS, OPPOs mobilanpassningsnivå. Men från det ögonblicket hade de sina egna.

Det är därför vi kommer att presentera dig med tips, tricks och olika konfigurationer så att du kan få ut det mesta av din terminal av detta märke, oavsett om det är modeller som har både Realme UI 1.0 baserad på Android 10 och version 2.0 baserad på Android 11. Om du därför vill veta hur du gör detta rekommenderar vi att du fortsätter läsa.

Öka prestandan för ditt Realme

Ett av de bästa sätten att förbättra prestandan hos vår mobila enhet är att fokusera systemresurserna på att maximera prestandan. Lyckligtvis kommer följande steg att vara väldigt enkla, men vi måste komma ihåg att vi kommer att använda mycket mer batteri än vanligt. För att aktivera detta läge måste du gå till Inställningar> Batteri> Prestanda. läge> högpresterande läge

Även om det inte är allt, eftersom det finns ett annat mycket intressant verktyg i terminalerna av detta märke, om du är ett stort fan av videospel och vill att det alltid ska vara smidigare. Vi pratar om ett spelutrymme med vilket vi alltid kommer att ha den här typen av extra prestanda. Dessutom kommer det att vara mycket enkelt att aktivera det, eftersom vi bara behöver gå in i applikationen som är integrerad i dina enheter och klicka på “Lägen”> Konkurrensläge … Genom att göra det kommer vi att allokera mer systemresurser för att förbättra dess prestanda.

Modo Alto Rendimiento en Realme

Det kan också påverka uppdateringshastigheten på terminalskärmen eftersom det kan göra att animeringen visar fler bilder per sekund. Alla terminaler har dock inte olika uppdateringsfrekvens, men om så är fallet i ditt fall kan du uppnå jämnare prestanda om du följer dessa steg:

 • Gå till Inställningar> Display & Ljusstyrka> Mer.
 • Klicka på “Skärmens uppdateringsfrekvens” och välj den uppdateringsfrekvens som passar dina behov bäst.

Även Realmes användargränssnitt innehåller en anpassning i sin egen meny, med vilken vi kan ändra animeringshastigheten utan att tillgripa utvecklaralternativ. För att göra detta behöver vi bara gå till Inställningar> Hemskärm> Låsskärm. Väl där klickar vi vidare Fart animationer för att starta och stänga applikationen. Detta kommer att ge oss ett val mellan snabb, medium och långsam för att anpassa hastigheten efter vår smak.

Navigera i din mobiltelefon med hjälp av gester eller knappar

Om du inte visste det, har Googles operativsystem två typer av gränssnitt som hjälper oss att navigera i dess menyer. Vi kan välja den nedre raden, det vill säga som visar virtuella knappar för tillbaka, start eller senaste, eller välja navigering med gester. Om du bestämmer dig för att ändra det till det andra alternativet behöver du bara gå till Inställningar> Praktiska verktyg och klicka på Svep navigering med gester

Med detta kan vi flytta vårt finger åt vänster eller höger längst ner på skärmen för att växla mellan de senast öppna applikationerna. Det är dock inte allt, eftersom vi efter att ha aktiverat det kommer att ha en genväg till returåtgärden. Det enda vi behöver göra är att svepa åt höger eller vänster med tummen. skärmens kant mot mitten. Dessutom känner mobilen igen det perfekt, och det spelar ingen roll på vilken höjd du gör det.

Och det slutar inte där, för det finns en knapp i Realme-användargränssnittet som låter oss skapa en flytande knapp som kommer att finnas på en av sidorna av panelen. Med den här knappen kan du utföra gester och beröringar för att utföra åtgärder som att återvända eller starta multitasking-läge. För att göra detta går vi till Inställningar> Övningsverktyg> Referensboll> Flytande knapp … När du aktiverar den kommer du att se olika alternativ att välja mellan.

Hur du använder din mobiltelefon med skärmen avstängd

I Realme-terminaler kommer vi att ha en serie gester med vilka vi kan utföra olika åtgärder när vår skärm är helt avstängd. Vi vill dock inte föreslå att appar alltid fungerar på det här sättet, men vi vill att du åtminstone vet hur du ställer in det när det behövs. För att göra detta, allt du behöver göra är att gå till avsnittet “Praktiska verktyg” i inställningarna och klicka på Gester och rörelser

Aktivera gestos RealmeAktivera gestos Realme

Väl inne måste vi välja det första alternativet som heter Screen Off Gestures och aktivera det. När vi har aktiverat det kommer det att finnas olika alternativ fördefinierade av operativsystemet. Det sista alternativet han kommer att erbjuda oss är att skapa dina egna gester, som att rita bokstaven W för att öppna WhatsApp. Parametrarna som ingår som standard Realme användargränssnitt det följande:

 • Tryck två gånger för att slå på skärmen.
 • Rita O för att öppna kameran.
 • Rita bokstaven V för att tända ficklampan.
 • Om du vill pausa musiken, rita ll och om du vill byta låt, beroende på vilken sida du vill byta låt till.

På den här anpassningsnivån hittar vi ett läge som innehåller ytterligare funktioner för skärminspelning som inte alla märken har. Tja, detta kommer att vara väldigt användbart när vi vill att allt som händer på skärmen på vår mobila enhet, och att vårt ansikte och vår röst ska synas.

grabación pantalla realme

Vad exakt menar vi? Tja, tack vare Realme UI kommer vi att ha möjlighet att aktivera både frontkameran och mikrofonljudet medan vi spelar in terminalpanelen. Därför, om du vill aktivera dessa ytterligare funktioner, måste du följa dessa steg:

 • Ange inställningarna.
 • Gå sedan till Praktiska verktyg.
 • Klicka på Skärminspelning.
 • Aktivera Ljudinspelning från mikrofon och främre kamera inställningar.

Tvåhjulsläge

Med ankomsten av Android 11 till Realme , en ny funktion har släppts som ansluter sig till det intelligenta körläget som redan fanns, även om det var mer avsett att användas när vi kör. Men i det här fallet kom det asiatiska företaget ihåg det stora antalet användare som reser med cykel och motorcykel. Tja, vi står inför en regim som minimerar distraktioner medan vi är i den.

modo motocicleta realme

Det ger oss till och med möjligheten att filtrera bort de som vi tror kommer att vara viktiga. Förutom själva samtalsfaktumet, eftersom detta läge begränsar alla inkommande samtal på vår Realme-mobiltelefon. Naturligtvis måste vi för detta ha Realme UI 2.0 installerat på vår mobiltelefon, annars kommer vi inte att kunna komma åt det här läget. Efter att ha sett till att vi har den här versionen bör vi ta följande steg:

 1. Öppna inställningarna för din mobiltelefon.
 2. Klicka på Smarta tjänster.
 3. Välj ett motorcykelläge, även känt som Tvåhjulsläge och aktivera den.

För att kunna redigera användningsparametrarna måste vi klicka på Stör ej under körning. Och sedan kommer det att finnas olika funktioner för att anpassa användningen av detta läge.

Få ut det mesta av din kamera

Terminalerna från denna kinesiska tillverkare är redan utrustade med artificiell intelligens i sina kameror för att ytterligare förbättra fotografierna vi tar. Även om de nu erbjuder oss ett alternativ för att bestämma om vi vill använda det för att förbättra foton Realme UI 2.0 … För att göra detta ger de oss möjlighet att välja genom att trycka på en knapp när vi är inne i kameran. Sedan måste du trycka på alternativet i den övre raden där AI visas.

metodos de disparo realme

Ett annat alternativ som utan tvekan kommer att hjälpa oss att pressa alla funktioner i vår terminals kamera ännu mer är det enkla faktum att vi inte längre behöver trycka på avtryckaren. Detta beror på att med den senaste versionen av din anpassningsnivå kommer vi att kunna välja mellan olika alternativ. För att göra detta måste vi komma åt Kamera> Inställningar> Skjutmetoder och välja hur vi vill att det ska fungera. Möjliga aktiveringsalternativ:

 • Tryck för att ta ett foto: Detta görs genom att trycka på volymknappen som om det vore en klassisk kamera.
 • Använd gester för att ta bilder: ett alternativ som fungerar med vår handflata och som finns i terminaler från andra tillverkare som Samsung.

Hur man anpassar snabbpanelen

Kanske inte alla användare som har Riktiga jag insåg att när de öppnar meddelandepanelen, när du glider ner på skärmen, dyker en rad snabba inställningar upp ovanför aviseringarna. Dessutom kan denna panel utökas ytterligare genom att skjuta den hela vägen ned.

Och vi står inför den sk Snabb panel där vi kan ändra både ordningen och placeringen av dess knappar. Detta gör att vi kan uppnå mer anpassning, eftersom de applikationer vi behöver visas på första raden, eller till och med ordna allt i den ordning som passar oss bäst.

För att göra detta måste vi svepa nedåt med två fingrar på skärmen på vår terminal för att visa alla snabbinställningar. När det är i helskärmsläge måste vi klicka på pennan som visas i den övre högra sidan av panelen. Efter det kommer den att skicka oss till redigeringsmenyn, där den ger oss möjlighet att välja mellan olika alternativ för att ändra dess standardkonfiguration.

Relaterade artiklar

Back to top button