Bästa iPhone-appar för att lära sig japanska –

Ytterligare klassapplikationer

När du vill lära dig ett nytt språk bör du veta att onlinekurser är viktiga. Appar kan inte göra verkliga mirakel. Deras huvudsakliga funktion är att ge en bas för ordförråd, men japanska är inte precis ett lätt språk för västerlänningar. Det är därför du bör förstå att alla dessa applikationer fungerar som en enkel stödmekanism.

Applikationer på japanska

Kanji GO

Med Kanji GO kan du lära dig japanska på ett enkelt och intuitivt sätt. Du hittar en omfattande ordlista för att lära dig Kanji, Hiragana eller Katakana. Den här listan kompletteras med en serie övningar som även inkluderar olika ljudinspelningar för att förbättra ditt uttal. Tillsammans med dessa ljudövningar ingår också ett visuellt system för att lära sig vart och ett av de mer än 5 900 orden i den här appen. Nivån går från JLPT N5 till JLPT N1.

kana

Med Kana kan du lära dig japansk hiragana och katakana från alla grunderna. Denna undervisningsmetod är mycket intressant eftersom den kombinerar ritövningar, enkätutbildning eller statistik för att mäta dina inlärningsframsteg. Det enda problemet är att du behöver kunna engelska för att dra nytta av den här appen.

Japansk grammatik

För att behärska vilket språk som helst är det viktigt att kunna ordförråd och särskilt grammatik. Med den här appen kan du förstärka det senare med ljudfiler tillgängliga i alla material för att förbättra ditt uttal. Du kan bekanta dig med över 800 ord som krävs för att klara JLPT N5. Dessutom låter appen dig hålla reda på hela din inlärningsframsteg.

Nemo

Denna applikation låter dig förbättra din japanska accent genom att lära dig din röst. Du behöver bara spela in din röst som säger frasen på japanska och sedan lyssna på den själv. Således kan du självständigt bedöma dina framsteg med läraren. Den har inga handledningar, men du kan använda den när du har ledig tid.

Översättare och ordböcker

Utöver dessa applikationer bör du komma ihåg att du måste ha en bra ordbok eller översättare installerad. När du gör en viss övning kan du tvivla på ett visst ord eftersom du inte vet dess betydelse.

imiva?

Det är en flerspråkig ordbok som låter dig översätta alla ord från japanska till spanska och vice versa. Dessutom kommer det också att föreslå ett antal spanska synonymer för dig för att täcka olika variabler. Olika verbtider ingår också för att få en mycket mer heltäckande översättning.

Kameraöversättare: översättning

Förutom vanliga översättare där du måste skriva in originaltexten för att översättas använder den en kamera. Med ett enkelt foto av frasen som ska översättas, eller med en affisch, kan du omedelbart få översättningen på din iPhone. Detta gör det mycket lättare att översätta en fras från japanska till spanska på din mobiltelefon.

Andra tilläggsapplikationer

Allt vi diskuterade har uteslutande fokuserat på det japanska språket, men sanningen är att det finns många andra applikationer där ute. De kombinerar fler språk utöver japanska, men är lika användbara eftersom de kan berika din japanska och andra språk.

iTranslate Lingo

Lär dig ett nytt språk på ett roligt och visuellt sätt med denna app som innehåller japanska. Du kan välja mellan 3 befintliga svårighetsgrader och lära dig hur du utför övningar på begäran, valda från 30 tillgängliga kategorier. För att förbättra din stavning kommer allt du skriver att korrigeras.

Busuu

En av de mest kända apparna i App Store, med vilken du kan lära dig japanska eller ett annat språk. Ett träningsschema kommer att upprättas för dig med en träningsplan som kommer att skräddarsys för dig. Du kommer inte att kunna glömma ett enda ord tack vare ordlistan, så du kan memorera dem såväl som grammatiken med en mängd olika övningar.

Relaterade artiklar

Back to top button