Bästa Instagram-tillbehör: kameror, belysning, mikrofoner –

Kommer att skapa kvalitetsinnehåll göra mig känd?

Om du funderar på den här frågan nu kan vi tyvärr meddela att du har helt fel på alla sätt. Å ena sidan, efter år av erfarenhet av publicering på olika sociala nätverk, kan vi berätta att om det enda du letar efter är berömmelse och pengar kommer du förr eller senare att “bränna dig”. Att skapa innehåll kräver mycket ansträngning, och det du kan se, till exempel våra Instagramkonton, är bara den “fina” delen av hela arbetet bakom.

Å andra sidan vill vi göra det väldigt tydligt för dig att ingenting garanterar att din profil kommer att bli allmänt känd. Beslutet att skapa innehåll med högre kvalitet, bättre ljud, bättre bilder kommer bara att skilja dig från andra som gör det på något sätt och med vilken lågkvalitetskamera som helst. Naturligtvis är det inte bara den audiovisuella kvaliteten på dina publikationer som är avgörande, utan kvaliteten på själva innehållet och hur det bidrar till att personen som tittar på det är avgörande.

Så uppenbarligen kommer detta inte att vara detsamma som hur en person som tittar på Instagram interagerar med ett inlägg som ser ut och lyssnar mycket bra på ett annat som görs på något sätt. Men det finns en annan viktig del av jobbet som bara beror på dig.

Tillbehör för att skapa kvalitetsinnehåll på Instagram

Kommenterade det föregående avsnittet, vilket är viktigare än du tror, ​​är det dags att börja prata om teamet som kommer att tillåta oss att förse våra prenumeranter med bästa möjliga bild- och ljudkvalitet. Detta “kit” kommer att bestå av kameror, ficklampor, mikrofoner, stativ och ett antal tillbehör som vi givetvis inte behöver köpa direkt. Även vi kanske inte behöver köpa alla, eller så borde de inte vara de dyraste.

Av denna anledning, och eftersom vi förstår att vi inte alla har samma köpkraft, har vi beslutat att inkludera produkter i alla prisklasser för alla budgetar.

Kameror för Instagram

Till att börja med gör vi naturligtvis detta för flaggskeppsprodukten: kameror. Och vi vet att det är enklast att använda din egen telefon för att ta bilder eller spela in Instagram-videor. Det finns till och med många alternativ som ger bra resultat, som toppmodeller från bland annat Apple, Samsung eller Xiaomi. Men i nuläget kan de förstås inte jämföras med vad vi kan fotografera med en kamera. Och naturligtvis har inte alla budgeten för att skaffa en telefon med dessa specifikationer.

Ett mycket intressant alternativ om du inte vill spendera mycket pengar kan vara att köpa den populära GoPro actionkameran. I synnerhet är modellen vi rekommenderar GoPro Hero 9 svart version , den mest relevanta.

Med dess hjälp kommer vi att kunna spela in högkvalitativ video om allt som omger oss. Om du kan det lite kommer du att upptäcka att det är den idealiska enheten för resor eller sport, eftersom den är vatten- och dammavvisande utan problem.

Den maximala kvaliteten den kan uppnå är 5K med en 23,6 MP-sensor. Den har en lins med ett brett synfält, typiskt för actionkameror, för att fånga mycket information om vad som händer runt omkring oss. Denna kamera inkluderar en bakskärm för att kunna navigera alla parametrar genom gränssnittet, och dessutom en liten frontskärm ifall vi vill använda den för vloggning och sedan ladda upp den till Instagram som ett CV på rullar eller på IGTV. … Om du vill veta detta i detalj kan du ta en titt på vår YouTube-analys.

Å andra sidan, om du inte gillar dessa vidvinkelprestanda och letar efter en livskamera kan du välja Sony ZV1 , högkvalitativ ultrakompakt.

En av de bästa egenskaperna hos denna modell är att det är en Powershot, vilket innebär att den är direkt förberedd att slå på och börja ta bilder eller spela in. Dess ringa storlek och vikt gör den lätt att ta med dig vart du än går. Dessutom, om vi behöver skapa innehåll själva, inkluderar ZV1 en vikbar skärm så att vi kan se oss själva när vi står framför kameran.

När det gäller kvaliteten den kan uppnå kan vi spela in videor upp till 4K vid 30 fps och 1080p vid 120 fps. Den har ett imponerande stabiliseringssystem för att ta rörelsebilder, och liksom resten av de professionella kamerorna från denna tillverkare har vi platta profiler för bättre färgkontroll i våra bilder. Vill du veta lite mer kan du ta en titt på vår djupgående analys på YouTube.

Mikrofon för Instagram

Ett annat avsnitt som vi måste ta hand om är avsnittet audio … Vanligtvis lägger alla användare på detta sociala nätverk upp allt genom att spela in ljud direkt från sin mobiltelefon. I själva verket innehåller många enheter redan högkvalitativa mikrofoner, men återigen, vid det här laget är de inte bättre än några dedikerade mikrofonalternativ.

Om du har en Apple-telefon är en av de bästa modellerna du kan välja mellan SHURE MV88 / A … Kondensatormikrofon som kopplas direkt till Lightning-porten på din mobiltelefon så att du kan börja spela in direkt. Vi kan skära den där vi behöver den tack vare den nedre leden. Det finns en vindjacka i lådan om vi skulle behöva den i någon situation.

Men om din telefon är en Android-telefon eller en “vanlig” kamera med 3,5 mm-uttag kan du naturligtvis alltid välja motsvarande, vilket blir VideoMic är född.

Men om du behöver helt trådlös mikrofon att röra sig med absolut frihet, du kan alltid Sony ECM-W2BT … En nyligen släppt mikrofon från tillverkaren som inkluderar en sändare och mottagare. Vi kopplar en till själva kameran och den andra kan vi använda den direkt som en mikrofon eller lägga till en slips om vi vill.

Stativ och lampor för Instagram

Slutligen måste du ge den vikt det förtjänar, belysning dina foton och videor som du lägger upp på Instagram. Du kan välja ett system som inkluderar en telefonhållare om du spelar in med det, eller en separat lampa.

Ett av de mest använda alternativen på sociala medier är ljusringar som möjliggör mycket enhetlig belysning för att få allt att se bra ut. Naturligtvis, var försiktig med dina ögon, eftersom detta inte kommer att lämna den karakteristiska vita ringen i vår pupill.

Just den här modellen gör att vi kan tackla den här märkliga egenskapen lite, eftersom telefonstativet är i botten. Dessutom kan vi justera ringens lutning, samt dess höjd och temperatur.

Men du kan alltid välja vad som kallas spotlight eller LED-ficklampa … I denna modell kan vi ändra färgtemperaturen (varmare eller kallare) från 3000K till 6500K. Den har ett internt batteri som vi kan ladda via USB-C-porten. Och naturligtvis är dess “dockningssystem” en typisk fixtur för en kamerasko eller vanlig stativgänga.

Relaterade artiklar

Back to top button