Bästa CMD-alternativen för Windows –

Det är också sant att Microsoft med Windows 10 har förbättrat kommandoradskonsolen, men trots det föredrar många användare en mer modern och anpassningsbar terminalemulator. Om detta är vårt fall presenterar vi de bästa CMD-alternativen som vi kan använda på Windows.

CMD eller kommandotolk på Windows

När vi pratar om CMD eller kommandorad vi syftar inte på MS-DOS-terminalen som finns i alla versioner av Windows. Från denna terminal kan vi utföra vissa kommandon i vårt operativsystem. Även om det bara används för att utföra några mycket specifika uppgifter, är sanningen att det är ett kommandoradsprogram mycket opraktisk för de användare som behöver använda vissa funktioner. Och faktum är att mer avancerade användare kräver att kommandoraden är uppdaterad för att kunna göra speciella inställningar, kommandon och till och med stoppa Windows-processer.

Lyckligtvis finns det många kommandoradsalternativ som kan använda samma kommandoradsfunktionalitet, men som också har ett bättre gränssnitt och lägger till mer modern funktionalitet. Det är till exempel viktigt att de har flikfönster, transparens eller ett bättre system för att kopiera och klistra in för att göra saker enklare. Om vi ​​behöver använda kommandoraden ofta har vi de bästa CMD-alternativen som vi kan använda på Windows.

Gratis alternativ till kommandoraden

Om kommandoradsverktyget verkar för ålderdomligt och saknar funktionalitet, kommer vi att prata om en serie gratis verktyg som vi kan använda som ett alternativ.

Terminus, en konsol med ett minimalistiskt och modernt gränssnitt

Det är en gratis och öppen källkodsapplikation som har utvecklats som ett alternativ till de huvudsakliga operativsystemkonsolerna som CMD i fallet med Windows. Den har ett minimalistiskt och modernt gränssnitt, och ytterligare funktioner och funktioner för bättre användning. Den har ett flikgränssnitt, låter dig placera flera fönster var som helst på skärmen och har fullt Unicode-stöd. Alternativt kan vi infoga katalogsökvägen genom att helt enkelt dra och släppa den i fönstret, och den kan anpassas i både utseende och funktion.

Vi kan ladda ner Terminus gratis från utvecklarens webbplats.

ändstation

ConEmu, ett av de mest kompletta alternativen

Det är en gratis konsolemulator med öppen källkod för Windows som fakturerar sig själv som ett av de bästa alternativen till CMD. Den har funktioner som flikar som vi kan organisera för bättre organisation, flera fönster och ett brett utbud av anpassningsalternativ. Du har möjlighet att skapa en lista med fördefinierade kommandon, och du kan köra PowerShell, Command Line, Chocolatey, Git Bash och andra verktyg parallellt med varandra samtidigt.

Om vi ​​vill använda ConEmu kan vi ladda ner det gratis från denna länk.

ConEmu

Cmder, det populäraste alternativet

Det är ett av de mest kända alternativen till Windows-kommandoraden och föddes ur utvecklarens frustration över bristen på ett bra alternativ till Windows-operativsystemet. Den byggdes ovanpå ConEmu men med en del Shell-funktionalitet tillagd. Den stöder flikar för att öppna flera skalfönster i ett program såväl som för öppna mer än en konsol genom att dela upp skärmen i två lika stora halvor. Den stöder msysgit, PowerShell, cygwin och Mintty. Dessutom är den mycket anpassningsbar, så att du kan ändra dess utseende genom att ändra färg, position och typsnitt.

Cmder är en bärbar konsol med öppen källkod som kan laddas ner gratis härifrån.

Kommando

Konsol 2, lägger till saknade funktioner till CMD

Vi pratar med en kommandokonsol som kan erbjuda samma funktionalitet som CMD, men utföra uppgifter på ett mer engagerande sätt genom att lägga till saknad funktionalitet i Windows kommandotolk. Den innehåller användbara funktioner som flikar och tangentbordsgenvägar att förbättra vår produktivitet. Den kan också integreras med PowerShell så att vi inte behöver öppna ett annat fönster för att möta våra behov när vi använder PowerShell. Dessutom är det mycket anpassningsbart, så vi kan ändra teckensnittstyp, position och titel för fönster, länk etc.

Vi kan ladda ner Console 2 gratis från denna länk.

Konsol 2

Mintty, erbjuder en Unix-liknande miljö

Det är en gratis terminalemulator med öppen källkod byggd ovanpå Cygwin och andra projekt som WSL, som erbjuder en Unix-liknande miljö för Windows. Dess gränssnitt är enkelt och erbjuder stöd för bilder, grafik och emojis … Den har ett brett utbud av avancerade funktioner som dra och släpp, helskärm, kopiera och klistra in och temastöd. Det låter dig enkelt välja text med tangentbordet och musen samtidigt, samtidigt som du stöder understrykning, skuggning, upphöjd och överlägg.

För att komma igång med Mintty laddar du helt enkelt ner den gratis från Honest Sign-webbplatsen.

Mintiga

Betalkonsoler för att ersätta CMD

För mer avancerade användare som behöver en mer professionell applikation kan du använda följande programvara för emulering av betalningsterminaler.

FireCMD, för de mest krävande användarna

Detta är en kommandoradsmiljö för Windows, med vilken vi kommer att göra det lättare att interagera med vår dator. Den har en kraftfull uppsättning verktyg som kommer att fungera som ett alternativ till CMD, vilket gör att du kan köra flera kommandoradsapplikationer samtidigt i flera flikfönster, som är kompatibel med Bash, PowerShell, Cygwin, etc. Det ger också Textredigerare detta gör att flera textfiler kan redigeras samtidigt, vilket kan vara till stor hjälp för programmerare eftersom de kan redigera källkod på olika språk på en flik och köra dem på en annan.

FireCMD kostar $ 39 och det låter oss också ladda ner en testversion från dess webbplats. Honest Sign webbplats.

FireCMD

Terminal ZOC, professionell terminalemulator

Detta är en professionell terminalemuleringsprogramvara för Windows som är av stort värde för avancerade användare. Det har omfattande lista över emuleringar och kraftfulla funktioner som kommer att göra vårt liv enklare eftersom det anses vara terminalemulatorernas schweiziska armékniv. Den är kompatibel med flera flikar, vilket gör att du kan öppna flera sessioner samtidigt. Dessutom stöder den mus och tangentbord, direktutskrift och linjegrafik, vilket gör att du kan söka efter specifika textstycken för att markera dem.

ZOC-terminalen kostar $79,99 och kan laddas ner från denna länk.

Terminal ZOC

Vilket program ska jag använda som alternativ till CMD?

Som vi kan se finns det ett stort antal alternativ som är mycket mer effektiva och kompletta än det klassiska Windows kommandoradsverktyg. Såvida vi inte är mycket avancerade användare, borde alla gratisalternativ vara mer än lämpliga för vår användning. Många av dem har liknande funktioner som flikvy och anpassningsbart gränssnitt. Det skadar aldrig att vi kan prova dem en i taget och se vilken som passar vår arbetsstil bäst. På något sätt, Kommando det är en mycket populär applikation som säkerligen kommer att tillfredsställa våra behov. Dessutom är den bärbar, så ingen installation krävs.

Relaterade artiklar

Back to top button