Bästa AR-appar eller Augmented Reality-appar för Android

Dessa AR-appar låter dig få en interaktiv upplevelse av virtuella saker med den verkliga världen

Augmented Reality är en högteknologi för att konsumera digitalt innehåll i kombination med verkliga miljöer. Det bästa av allt är att du inte behöver använda en extern enhet eller headset för att få det att fungera. AR använder kameran på din smartphone för att lägga virtuellt innehåll i digital form ovanpå de verkliga sakerna för att få perspektivvyn och viktig information i uppfattningen av den verkliga världen. Det öppnar dörren till många nya sätt för utbildning, kommunikation, shopping, underhållning och mer.

Vilka är de bästa apparna för augmented reality för Android?

Augmented reality gör det möjligt att göra många saker, som att projicera interaktiva 3D-modeller av fysiska saker från att montera möbler i ditt rum för att gå ut och fånga en pokemon. Låt oss kolla in några av de bästa AR-apparna.

Civilisationer AR

Pris: Free

Den mest betydande användningen av förstärkt verklighet är inom utbildningsområdet. Civilizations AR-appen från BBC är en utmärkt pedagogisk app för historieälskare att lära sig om olika historiska artefakter. Användare kan se 3D-modeller av 30 antika artefakter, inklusive en egyptisk mumie, Rodins The Kiss, ikoniska skulpturer, många mästerverk av kända konstnärer och mer. Appen låter dig lokalisera, rotera och ändra storlek på modellerna som du tycker passar dem på skärmen med din omgivning.

Utforska ursprunget till dessa kulturskatter och upptäck många föga kända fakta med funktioner som magisk Spotlight, ljudguider och röntgenfunktioner för att se dolda hemligheter under konsten. Detta är en fantastisk app för att uppleva ett virtuellt museum direkt på din smartphone.

DEVAR

Pris: Free/ $4,99 per månad

DEVAR - Augmented Reality App

Devar är en fantastisk app för barn som låter föräldrar göra många roliga aktiviteter med barnen. Spela AR-spel med interaktiva karaktärer, ta foton med söta djur, låt dem rita och animera, tidsresa genom historien eller utbilda dem om vårt solsystem.

Den har också en stor katalog med böcker, kort och leksaker och vad de kallar 4D Encyclopedia för att utöka barnens kunskap om olika saker med interaktiva bilder. Det finns ett månatligt abonnemangsalternativ tillgängligt för mer exceptionellt innehåll.

Google Lens

Pris: Free

Google Lens

Google Lens är den omdesignade och förbättrade versionen av Google Goggles som låter dig rikta kameran mot vilket objekt som helst och få mer information om det. Sök efter vad som helst genom linsen på din smartphone och få förslag på shopping, alternativa produkter eller få information om ett landmärke, extrahera texter som adress, telefonnummer, datum och tid för en händelse, etc.

Du kan också snabbt identifiera en växt eller ett djur, skanna streckkoder eller till och med prova en ny outfit själv.

Big Bang AR

Pris: Free

Låt oss gå tillbaka till nästan fjorton miljarder år sedan och ta en episk resa för att veta hur vårt universum föddes från Big Bang. Appen tar dig till den episka resan för att uppleva hur vårt solsystem bildas. Du kan få all detaljerad information och till och med experimentera med att skapa atomer och partiklar, explodera en stjärna och se jorden direkt på din handflata.

Big Bang AR är resultatet av ett samarbete mellan European Organization for Nuclear Research och Google Arts & Culture.

Google översätt

Pris: Free

Google Translate-appen

Google Translate låter användare översätta text mellan mer än hundra språk. Du kan mata in text genom att skriva, skriva för hand och ladda upp en bild med text. Detta är inte en dedikerad AR-app; dock har den några augmented reality-element som gör att du kan rikta kameran mot vilken text som helst för översättningar. Det är särskilt användbart när du besöker olika platser ombord. Appen låter dig också översätta tvåspråkiga konversationer i realtid när du pratar med en främmande person.

Google Translate stöder handskrift på 95 språk, bilder på 50 språk och konversationer på 43 språk. Dessutom stöder den mer än 50 språk i offlineläge.

SketchAR

Pris: Free/ Erbjuder IAP

SketchAR är en unik ritapp för att få fram den konstnärliga personen som är gömd i dig själv. Lär dig och förbättra din ritfärdighet genom att öva med hjälp av denna app. Lägg ett papper på bordet och välj ditt ämne i appen, SketchAR projicerar en virtuell bild som du kan börja spåra.

Det fungerar väldigt bra om du kan hålla telefonen stadigt och hjälper dig att lära dig olika linjeritningstekniker. Det finns hundratals guidade lektioner för att rita olika föremål, animekaraktärer, konst och graffiti som är användbara inte bara för nybörjare utan även för proffs.

Assemblr EDU

Pris: Free

Assemblr EDU: Roligt, interaktivt lärande i 3D & AR

Assemblr är en fantastisk pedagogisk app för elever och lärare för att göra inlärningsprocessen bättre och roligare med innehåll i 3D och Augmented Reality (AR). Det är en utmärkt plattform för lärare att skapa interaktiva presentationer med foton, videor och texter. Dessutom kan eleverna också lära sig många ämnen med hjälp av befintliga free lektioner och moduler. Det virtuella klassrummet låter deltagarna placera 3D-objekt, de kan skapa och dela projekt och mer.

Lekplats

Pris: Free

Playground AR Stickers app

Tidigare känd som AR Stickers, Playground form Google låter dig skapa en ny typ av Animoji som heter Playmoji. Lägg till söta karaktärer och föremål på dina foton och videor, interagera med dem och ha kul. Appen är smart nog att känna till miljön på din kameraskärm och föreslår de mest lämpliga föremålen för att göra stunderna mer levande. Du kan applicera roliga klistermärken, lägga till bildtexter och animera dem för engagerande visuella berättelser.

AR Ruler App

Pris: Free

AR Ruler är en användbar app för att få ett mått och veta avståndet mellan två ändar. Det är en enkel app men perfekt exempel på hur AR kan vara väldigt produktiv i vardagen. Överraskande nog kan AR-linjal mäta vinklar, volym, höjd och area snarare än bara enkla raka mätningar.

Appen kanske inte ger dig exakt precision, men den gör jobbet perfekt för gör-det-själv-projekt. Den har också en linjal på skärmen för att mäta små föremål.

IKEA Place

Pris: Free

IKEA Place låter dig styla ditt rum virtuellt genom att montera möbler från den enorma katalogen av IKEA-produkter. Få en uppfattning om utseendet innan du köper den faktiska varan. Med hjälp av ARCore-teknik låter appen dig få ett korrekt intryck av design, färger och olika storlekar på möbler med 3D och skalenliga modeller. Du kan också använda den visuella sökningen för att rikta kameran mot en befintlig utrustning och få resultat för matchande föremål i liknande stil. Designa ditt perfekta rum för exceptionell funktionalitet.

Flera teknikjättar är idag fokuserade på AR-teknik, och vi hoppas få se fler och fler appar för augmented reality. Dela dina förslag i kommentarerna om du upptäcker en användbar app.

Relaterade artiklar

Back to top button