Banker kommer inte att kunna genomdriva biometrisk identifiering (fingeravtryck eller ansikte) –

Det var bestämt Spanska byrån för dataskydd (AEPD) , i rapporten, som förklarar det biometriska data kan endast begäras frivilligt , och kommer under inga omständigheter att krävas när du öppnar ett konto hos en organisation.

Biometriska uppgifter kan endast vara valfria

Rapporten skrevs som ett resultat av ett bankförslag biometriska data kunden måste registreras vid registrering på kontoret eller via onlinekanalen för att verifiera identiteten. Dessutom kommer det i framtiden att vara möjligt att genomföra kontroller för att förhindra penningtvätt, bedrägerier eller till och med eventuella kopplingar till terrorism.

AEPD:s svar var mycket tydligt: ​​det finns ingen lag som definierar fall där det allmänna intresset av att samla in biometriska data är högre än intresset för användarens integritet, och de nödvändiga skyddsåtgärderna eller säkerhetsåtgärderna inte har fastställts. I slutändan är det varken proportionellt eller nödvändigt.

Andra fall där integritet är en prioritet

Det som publiceras i denna rapport liknar vad författningsdomstol bestäms på begäran politiska partier skapa ideologiska profiler av medborgare. Detta liknar också fallet Mercadona , vilket fjolår genomförde ett test i 40 stormarknader med en kedja övervakningskameror med ansiktsigenkänning, till synes för att identifiera registrerade brottslingar. Lyckligtvis beslutade Barcelonas provinsdomstol att frekvensen av intrång i användarnas liv var oproportionerlig, eftersom biometri för alla kunder inte krävdes för att identifiera flera tjuvar.

Medan på den positiva sidan, användningen av biometri i bankapplikationer , det rekommenderas starkt att använda detta verifieringssystem tillsammans med lösenord eller PIN eftersom vi har en dubbelkontroll som säkerställer att någon som kan känna till våra referenser inte kommer att kunna komma åt vårt konto. Och även idag, när fler och fler procedurer kan utföras från mobilapplikationer.

biometriska data som lagras har ingen direkt information om oss. Till exempel, i fallet med en fingeravtrycksläsare, genereras en krypteringsnyckel associerad med vårt fingeravtryck, som sedan verifieras för att identifiera oss.

Relaterade artiklar

Back to top button