Bananprisproblem orsakar dyrt Apple Pay-misstag i Storbritannien –

En kvinna ska ha blivit överdebiterad när hon använde Apple Pay för att betala för shopping i en stormarknad i Storbritannien, där butiken debiterade hennes konto 2 221 USD för felaktigt prissatta bananer.

Cymbre Barnes i London använde Apple Pay för att betala för sin shopping på en liten Marks & Spencer-filial. Värdet på shoppingen var tänkt att vara 4 GBP, men ett problem gjorde att hon debiterades ett betydligt högre belopp.

Varorna som köptes inkluderade ett gäng bananer som vanligtvis kostade 1 GBP (1,39 USD) men försäljningsterminalen kostade det istället till 1 599 GBP (2 217 USD). Avvikelsen märktes inte förrän efter att Apple Pay-transaktionen ägde rum, enligt .

“Jag hade bråttom innan jobbet så när jag kom till självutcheckningen använde jag kontaktlöst och det gick direkt”, sa Barnes. “Jag gjorde en dubbeltagning när jag såg skärmen men då hade mitt kvitto redan skrivits ut. Det var för sent.”

Då sa butikspersonalen till kunden att en återbetalning inte var möjlig eftersom den enda kassan i butiken var trasig. Barnes tillade att hon var tvungen att gå 45 minuter till en annan filial för att få återbetalningen.

“Det har skett en enorm innovation inom kontaktlösa betalningsalternativ, och vi har fått fantastisk feedback från kunder”, sa en M&S-representant. “Detta var ett isolerat betalningsfel som vi har bett kunden om ursäkt för och erbjudit kompensation.

Till skillnad från andra kortbaserade kontaktlösa betalningar finns det ingen gräns för hur mycket en Apple Pay-transaktion kan vara värd. Om transaktionen genomfördes med ett bankkort skulle den inte ha kunnat behandlas.

Den brittiska regeringen har meddelat att den kommer att höja gränsen för kontaktlösa kortbetalningar från 45 GBP (62 USD) till 100 GBP (139 USD) senare under 2021. Kritiker har dock uttryckt oro för att den höjda gränsen skulle göra det lättare för tjuvar att stjäla mer från offer genom att använda de dyrare kontaktlösa betalningarna.

Relaterade artiklar

Back to top button