AVM FRITZ! Box 7590 AX och FRITZ! Repeater 6000: nya 6 WiFi-enheter –

FRITZ! Box 7590 AX: ny flaggskeppsrouter

Denna nya trådlösa router kommer att vara flaggskeppet för tillverkaren, vi har samtidig dubbelband med WiFi 6 och klass AX3600 … I 2,4 GHz-bandet kan vi uppnå hastigheter på upp till 1,201 Mbps tack vare fyra interna antenner i MU-MIMO 4T4R och WiFi 6-konfiguration med 1024QAM. I 5 GHz-bandet kan vi uppnå hastigheter upp till 2,402 Mbps tack vare fyra interna antenner i MU-MIMO 4T4R-konfiguration, 80 MHz kanalbredd och Wi-Fi 6 med 1024QAM. En mycket viktig del av denna WiFi-router är att 5 GHz-bandet kan konfigureras för att fungera med 80 MHz kanalbredd eller 160 MHz kanalbredd. Beroende på vilken typ av enheter vi ansluter är det värt att ha 160 MHz kanalbredd i detta frekvensband eller inte.

FRITZ! OS-firmwaren i denna router inkluderar MU-MIMO, OFDMA och Beamforming utöver andra typiska WiFi 6-funktioner. Den låter dig också ställa in ett komplett WiFi Mesh-nätverk med annan kompatibel AVM-utrustning som andra routrar och till och med WiFi-repeaters. … Vi har också WPA2 / WPA3 transient säkerhet, vi har inte WPA3-Personal ännu för att säkerställa maximal säkerhet. Naturligtvis kan vi skapa ett gäst-WiFi-nätverk, automatiskt välja en kanal och aktivera WPS (WiFi Protected Setup) för att registrera olika trådlösa klienter.

Denna router har dedikerad Gigabit Ethernet-port för Internet WAN , den stöder VLAN i WAN för både Internet och VoIP-telefoni, vi har också totalt fyra Gigabit Ethernet-portar för LAN och två högpresterande USB 3.0-portar för att dela filer och mappar på det lokala nätverket och på Internet. FRITZ! OS har flera tjänster för att få ut det mesta av dessa USB 3.0-portar, så vi kan ställa in vår egen NAS med en router.

En annan mycket viktig egenskap hos denna router är att vi har ett ADSL2 + / VDSL2-modem integrerat i routern, så denna router är väldigt mångsidig eftersom den även inkluderar en dedikerad RJ-45 WAN-port för FTTH eller kabelanslutningar. Naturligtvis har vi två RJ-11-portar för analoga telefoner, en ISDN-port och en DECT-bas för anslutning av tillverkarens hemautomationsenheter samt trådlösa telefoner som är kompatibla med denna teknik.

FRITZ! Operativsystemet för OS är detsamma som alltid, med samma inställnings- och konfigurationsalternativ som resten av tillverkarens routrar. Denna router är en tydlig utveckling av FRITZ! Box 7590 inkluderar en högpresterande Wi-Fi 6-anslutning, resten av specifikationerna är desamma som alltid.

FRITZ! Repeater 6000: den nya högpresterande WiFi-repeatern

Denna nya WiFi-förlängare från AVM-tillverkaren är den bästa i varumärkeslinjen, vi har samtidig trippelband med WiFi 6 och AX6000-klassen. I 2,4 GHz-bandet kan vi uppnå hastigheter upp till 1,201 Mbps, och i vart och ett av de två 5 GHz-banden kan vi uppnå hastigheter upp till 2,402 Mbps, tack vare de fyra interna antennerna i MU-MIMO 4T4R-konfigurationen. Denna Wi-Fi-repeater har en stamnätskoppling med en router som körs på 2,4 Gbps, perfekt för att få den snabbaste möjliga hastigheten när du ansluter enheter via kabel såväl som Wi-Fi. För kunder kommer vi att ha simultant dubbelbandsläge med WiFi 6 och AX3600 klass som FRITZ! Box 7590 AX-routern såg vi tidigare.

Denna Wi-Fi-repeater har en 2,5G Multi-Gigabit-port för LAN och en annan Gigabit Ethernet-port för LAN. Med dessa två portar kan vi maximera prestandan hos denna nya hårdvara för att utöka den trådlösa täckningen i vårt hem.

FRITZ! Operativsystemet som är inbyggt i denna WiFi-förlängare är WPA2 / WPA3 transientkompatibelt och integreras även perfekt i alla AVM Mesh-nätverk så länge vi har FRITZ! OS 6.90 eller senare. Naturligtvis är den här enheten fullt IPv6-kompatibel och kompatibel med alla WiFi-router, inte nödvändigtvis från AVM, men vi kommer att förlora Mesh-funktionalitet med WiFi-roaming.

Relaterade artiklar

Back to top button