Även Huawei på jobbet på en hopfällbar (men inte flexibel) smartphone

Note: We hope you enjoy reading this article: Även Huawei på jobbet på en hopfällbar (men inte flexibel) smartphone

Huawei arbetar hårt för att bli den näst största smartphonetillverkaren i världen, och om den ur en evolutionär synvinkel av sina produkter gör ett bra jobb (tänk bara på den nya Mate 10 Pro), verkar det som att den inte ens från innovationen vilar på sina lagrar: nästa år borde faktiskt en modell se ljuset hopfällbar.

Detta avslöjade företagets vd, Richard Yui en intervju med CNET: smartphonen består för närvarande av två skärmar, liknande ZTE Axon M; Målet är att reducera bandet som förenar dem till ett minimum, vilket ger effekten av att stå framför en enda display.

En hopfällbar smartphone alltså, men med “fasta” skärmar: fortfarande långt ifrån Galaxy Xenheten Samsung som däremot ska ha en enda skärm Flexibel OLED och därför hopfällbar. Dessutom kunde det inte vara annorlunda med tanke på att det koreanska företaget är det enda som har teknologier och fabriker som är lämpliga för konstruktion av paneler med dessa egenskaper.

Faktum kvarstår att Yu är fast övertygad om Huaweis förmåga att inte ta andraplatsen, utan först i världens försäljningslistor: med linjen Kirin har redan visat att den kan designa utmärkta SoCs, att nästa steg är skärmarna?

Relaterade artiklar

Back to top button