Avast, ett gratis antivirus för att skydda Windows från alla typer av skadlig programvara –

Som många av er säkert redan vet från första hand finns det många utvecklare av dessa program som erbjuder oss sina projekt … Det finns mer moderna, andra som har funnits med oss ​​i decennier, gratis eller betalda. Hur som helst så presenterar de sina produkter för oss så att vi kan använda dem och på så sätt skyddas. Dessutom blir dessa specifika program särskilt relevanta om vi regelbundet använder dem Internet anslutning -Och något är ganska troligt.

Därför behöver vi ett program som är specialiserat på dessa frågor, som vi kommer att kommentera. Därför kommer vi nedan att prata om ett av de vanligaste erbjudandena av denna typ, till exempel Avast-lösningen.

Skäl att välja detta gratis antivirus

Är du fortfarande obestämd? Vi kommer att kommentera några av de främsta anledningarna till att du kan välja detta som ditt favoritantivirus för ditt team.

Har en gratisversion

För hemanvändare som letar efter antiviruslösning ur lådan är detta ett bra alternativ. Vi säger detta för att den har en gratisversion som skyddar oss från eventuella externa attacker, med nästan inga ytterligare funktioner, men mer än tillräckligt för många. Det enda vi behöver använda är att ladda ner programmet från den officiella webbplatsen.

Har lösenordsskydd

Men om vi pratar om de extra funktionerna i gratisversionen av Avast, så hittar vi här några av de mest efterfrågade av majoriteten av användarna. I synnerhet menar vi det inbyggda lösenordsskyddssystemet. Eftersom dessa säkerhetselement används i många fall och av de flesta internetanvändare, kommer denna extra funktion att uppskattas mycket.

Den uppdateras då och då

Som vi nämnde tidigare är detta ett mycket utbrett och välkänt förslag i många länder runt om i världen. Därav Avast utvecklare ta väl hand om sin produkt. För vårt bästa innebär detta att antiviruset uppdateras då och då, så vi kommer alltid att vara skyddade från de allra senaste hoten som har dykt upp. Detta är något som gäller både för själva programmet och för det interna skadlig programvara databas.

Leta efter Wi-Fi-sårbarheter

Också värt att veta, med samma betoning på gratisversionen, att Avast erbjuder oss en funktion att skydda Wi-Fi … För att göra detta, efter att ha anslutit till det, utför programmet en analys i jakt på möjliga sårbarheter som äventyrar vår dator om vi ansluter till den.

Första stegen med Avast antivirus

Vi måste komma ihåg att när vi talar om just detta namn, syftar vi faktiskt på ett skyddsprogram som är känt i många länder runt om i världen. Det är inte för inte som det här är en lösning som har fått följare och därför regelbundna användare under åren. Allt detta beror till stor del på fri och en ganska funktionell version som den presenterar, även om den inte är den enda, som vi kommer att se.

Därför kommer vi att se vad just detta program erbjuder oss och hur det kan hjälpa oss att skydda vår dator från alla typer av virus och skadlig kod. Till att börja med kommer vi att berätta att för att komma igång med allt detta kommer vi först att installera själva antivirusprogrammet. Vi gör det på vanligt sätt. Självklart under installation processen uppmanar programmet oss också att installera vår egen webbläsare och göra den till standard. Detta är något valfritt, men vi måste vara försiktiga med fönstret som erbjuder oss detta.

Sedan kan vi fortsätta som själva processen, så att säkerhetsprogrammet blir en del av vårt team. Efter att installationen är klar har vi också möjlighet att utföra den första skanningen av skadlig programvara. Detta är något som vi kan åstadkomma redan innan vi kommer åt Huvudgränssnitt program. När detta är över kan vi ta en titt på Avast antivirus fönster.

Avast huvudgränssnitt, hur man använder

Det första vi kan påpeka här är att detta är ett program som ger oss ett mycket intuitivt användargränssnitt. Den är uppdelad i två väl differentierade delar, å ena sidan huvudcentrumet tabell samt den vänstra panelen där vi hittar tillgängliga driftlägen. Det första vi står inför är staten. Här är det enda vi kan göra att använda Smart Scan-knappen, med vilken vi startar en skanning av hela datorn i jakt på skadliga agenter.

Avast Protection-sektionen

Å andra sidan finner vi Skydd sektion, som vi också ser i fönstrets vänstra ruta. När vi kommer åt det hittar vi ett antal intressanta verktyg, som alla har ett tydligt syfte – att skydda vår dator. Här kan vi definiera ett antal grundläggande defensiva strukturer , visa blockerade hot, leta efter Wi-Fi-fel eller blockera fjärranslutningar. Det är därför det är en av de viktigaste delarna av hela antivirusprogrammet.

Samtidigt kan vi ställa upp härifrån brandvägg ingår i programmet eller aktivera ransomware-skydd. Naturligtvis, låt oss säga att alla funktioner från detta avsnitt inte är tillgängliga i gratisversionen av programmet.

Antivirus sekretesssektion

Förutom säkerhet är en annan viktig uppgift för alla antivirusprogram att ta hand om vår integritet. Det är därför denna programvara erbjuder oss en speciell sektion för detta. Det räcker med att vara i den för att titta på verktyg att den presenteras här. Vi har säkra datasuddare, VPN, webbkamera och lösenordsskydd m.m.

Ta hand om den övergripande PC-prestandan med programvaran Avast

Och även om det inte är ett säkerhetssystem i sig, är det en lösning som också erbjuder oss några prestandarelaterade funktioner. Bland dem hittar vi en för att uppdatera drivrutiner, förbättra autonomi laptop eller rensa onödig data, bland annat.

Avast-inställningar

Hur kunde det vara annorlunda, skyddsprogrammet erbjuder oss ett antal konfigurerbara parametrar. Vi kommer åt dem via knappen i det övre högra hörnet, specifikt från menyn / alternativen. I just detta avsnitt har vi möjlighet att anpassa avsnitt som t.ex Aviseringar , undantag för analys, ställ in ett åtkomstlösenord eller en lista över blockerade och stödda applikationer.

På så sätt kommer vi att ha mer kontroll över allt som detta antivirus kan göra för oss på datorn. Dessutom är den här konfigurationssektionen inte alls komplicerad, så vem som helst kan konfigurera antivirusbeteende

Versioner och hur man laddar ner Avast

Som vi nämnde tidigare är detta ett program som har en ganska funktionell gratislösning som vi kan ladda ner från denna länk. Men detta är inte den enda som vi kan lita på, eftersom vi hittar begränsade verktyg här.

Å andra sidan hittar vi Premium och Ultimate versioner … Den första kostar 69,99 euro per år för teamet och ökar antalet tillgängliga verktyg som vi har tillgång till. härifrån. Inkluderar webbkameraskydd, ransomware-skydd, spamblockering och mer.

Slutligen kan vi använda Ultimate-versionen, som tillhandahåller alla funktioner i sin helhet, till ett pris av 99,99 euro per år per PC och som vi använder från denna länk.

Avast alternativ

Defender för Windows

Som ni vet är detta ett antivirus som är integrerat i Windows 10 i sig och det slutar inte att få användare. Det är ett gratis antivirus som erbjuder omfattande skydd för vår Windows-dator. Den har en motor som kan upptäcka alla typer av hot, en egen brandvägg och andra extra skärmar. Om vi ​​har ett Redmond-system tycker vi redan att det fungerar där, om vi inte installerar en annan tredjepartslösning.

Avira Free säkerhet

Detta är ett annat ganska populärt erbjudande i just den här sektorn och är också ett gratis antivirus. Den har en effektiv motor, tack vare vilken vi kan vara säkra på att datorn är skyddad från alla typer av hot … Detta gör andra säkerhetsmoduler tillgängliga för oss, till exempel en sköld som analyserar de webbplatser vi besöker och blockerar farliga. Vi kan bevisa allt från den här länken.