Autoplay fungerar inte på CD/DVD

I allmänhet är Windows autostart ansvarig för att upptäcka varje gång vi automatiskt sätter in en CD eller DVD i datorn för att utföra vilken åtgärd vi än ber om. Om det inte gör det kan det bero på flera orsaker, som vi kommer att titta på för att försöka lösa problemet.

Autoplay CD/DVD fungerar inte Vad händer?

Windows autostart visas när du sätter i en CD/DVD eller en flyttbar disk (flash-enhet, minneskort …) som har tillgänglig lagring av en viss typ, skrivskyddad och skrivskyddad. Den visas alltid som en meny och frågar oss hur vi vill att Windows ska behandla den. Sedan kommer han ihåg det önskade alternativet och tillämpa det nästa gång han hittar samma enhet.

Autorun-problem kan dyka upp på vilken dator som helst och kommer inte att visas när CD/DVD-skivan sätts i. Det kan finnas flera orsaker, till exempel ett problem med drivrutinerna, som vi inaktiverade utan att inse det, eller på grund av vårt antivirus. På samma sätt kan vissa applikationer, såsom VMWare, inaktivera dessa funktioner medan den virtuella maskinen körs och återaktivera dem när maskinen stoppas.

Men oavsett orsaken kommer vi idag att försöka lösa det genom att utföra några kontroller i Windows 10 som hjälper oss att lösa problemet på ett inte särskilt svårt sätt.

Åtgärda problem med autoplay

Därefter kommer vi att ta en titt på stegen som vi kan följa i Windows 10 för att fixa problemet med automatisk uppspelning när vi sätter in en CD / DVD i datorn.

Kontrollera automatisk uppspelning i inställningarna

Det första du ska göra om automatisk uppspelning av CD/DVD inte fungerar är att kontrollera konfigurationsavsnittet för Windows 10. Vi kanske inte har konfigurerat alternativet för automatisk uppspelning eller inaktiverat det av misstag, vilket är grundorsaken till problemet. För att verifiera detta kommer vi att trycka på Windows-tangent + I kortkommando för att komma åt menyn Inställningar. Väl i menyn klickar du på avsnittet “Enheter”.

Förvaringskonfiguration

Detta öppnar ett nytt fönster och i den vänstra kolumnen väljer vi “Autoplay”. På höger sida, se till att automatisk uppspelning är aktiverat för alla media och enheter. aktiverad om nej, vi aktiverar den i motsvarande knapp så att den blir blå.

Konfiguration av automatisk reproduktion

Senare väljer vi standardinställningarna för automatisk uppspelning genom att visa lämplig flik och välja det alternativ vi vill ha. Efter att ha gjort ändringarna kontrollerar vi om problemet med automatisk uppspelning har åtgärdats.

Kolla in det i kontrollpanelen

Vi kan också kontrollera genom kontrollpanelen i Windows om automatisk uppspelning inte fungerar korrekt och åtgärda problemet. För att verifiera detta, låt oss skriva Kontrollpanelen i sökrutan på Start-menyn och välj det här verktyget. Sedan, längst upp till höger, ändrar vi alternativet från “Visa efter” till “Små ikoner” och väljer alternativet “Automatisk uppspelning”.

Kontrollpanel för automatisk uppspelning

Här kan vi se att detta är en metod som liknar den som finns i menyn Inställningar, men med mer kontroll över autospelfunktionerna. Letar efter ett alternativ DVD, CD eller Blu-ray och välj standardåtgärd för varje media. När du är klar klickar du på “Spara” och kontrollerar om det löste problemet.

DVD automatisk uppspelning

Installera om drivrutiner från CD/DVD.

En annan vanlig orsak till problemet kan vara relaterad till CD/DVD-drivrutiner. För att lösa detta problem måste vi komma åt enhetshanteraren. För att göra detta kan vi trycka på kortkommandot “Windows + X” och välja “Enhetshanteraren” från menyn. Sedan hittar vi vår optiska enhet, högerklickar på den och väljer Ta bort enhet. En ny bekräftelsedialogruta dyker upp senare, så vi väljer Ta bort.

Efter eliminering måste vi starta om datorn, och tillsammans med den kommer standarddrivrutinen att installeras automatiskt. Efter att ha installerat drivrutinen kontrollerar vi om problemet är löst.

Kontrollera inställningarna för Policy Editor

Om AutoPlay från CD/DVD inte fungerar kan det också bero på felaktig konfiguration av den lokala grupprincipredigeraren. För att aktivera det måste vi trycka på kortkommandot “Windows + R” för att öppna dialogrutan Kör. Här skriver vi gpedit.msc och tryck på Enter eller OK-knappen.

Välj sedan Användarkonfiguration och administrativa mallar i den vänstra rutan. Sedan klickar vi på Windows-komponenter och Autorun-policyer. Vi dubbelklickar nu på avsnittet “Stäng av autouppspelning”.

Avaktivera automatisk återgivning

Detta öppnar ett nytt fönster där vi måste välja alternativet “Inte konfigurerat”. Klicka slutligen på Verkställ och OK för att spara dina ändringar. Efter det ska autoplay-funktionen vara aktiverad och den kommer att börja fungera igen.

Automatisk uppspelning utan konfiguration

Se till att det inte är ett antivirusproblem

En annan anledning till att vi kan ha problem med PC autostart är relaterat till vårt antivirus. Ibland, för att skydda din enhet från skadlig programvara, tenderar vissa av dessa program att göra det inaktivera autoplay-funktionen … Om vår disk är fri från skadlig programvara kan vi inaktivera den här automatiska skyddsfunktionen i vårt antivirusprogram och kontrollera om detta är orsaken till problemet.

Vi kan också försöka att tillfälligt inaktivera antivirusprogrammet eller, om problemet kvarstår, avinstallera det. Om detta löser problemet kommer vi redan att kontrollera källan till problemet och kan klara oss utan antivirusprogrammet i fråga, eftersom vi kan fortsätta att skyddas av Windows Defender om det stör den automatiska lanseringen av CD/DVD.

Övervakar att maskinvaruupptäcktstjänsten är aktiv

Om Shell Hardware Discovery Service inte körs kan detta vara en möjlig orsak till autoplay-problemet. För att aktivera denna tjänst måste vi trycka på genvägen “Windows + R”, skriv tjänster.msc och tryck på Enter eller klicka på OK.

När fönstret Tjänster öppnas måste vi hitta alternativet Shell Hardware Detect och dubbelklicka på den posten. Nu ställer vi in ​​”Starttyp” till Automatiskt och om tjänsten inte körs, klicka på Start. Klicka slutligen på Verkställ och OK för att spara dina ändringar.

Detektering av hårdvaruskal

När detta är gjort bör tjänsten vara aktiverad och autostartproblemet ska äntligen lösas.

Ändra registret som det sista alternativet

Det sista alternativet vi har för att lösa problemet med automatisk uppspelning av CD/DVD är registerrelaterat, så vi kan åtgärda problemet genom att ändra ett värde. Först måste vi komma ihåg att alla oönskade ändringar i registret kan orsaka instabilitetsproblem i Windows, så vi måste använda det med försiktighet och under varje användares ansvar.

För att komma åt Registereditorn, tryck på Windows-tangent + R, skriv regedit och tryck på Enter eller klicka på OK. Senare går vi vidare till rutten:

HKEY_LOCAL_MACHINE / Programvara / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Utforskaren

NoDriveTypeAutoRun Registration Editor

Högerklicka på Explorer-mappen och välj Nytt och DWORD-värde (32-bitars). Vi sätter namnet NoDriveTypeAutoRun och dess datavärde är 00000091.

När detta är gjort stänger vi registerredigeraren, startar om datorn och kontrollerar om problemet är löst.

Relaterade artiklar

Back to top button