Australien utvecklar artificiell intelligens som brukade upptäcka prostatacancer –

Nyckeln till tidig behandling av detta tillstånd är tidig upptäckt. Royal Institute of Technology Melbourne har skapat ett artificiell intelligenssystem för att hjälpa till att upptäcka denna sjukdom. Så snart som möjligt även hos personer som inte har några symtom. Faktum är att ju tidigare denna sjukdom upptäcks och ju tidigare den botas, desto bättre blir patientens återhämtning.

Ett annat sätt att upptäcka sjukdomar

Detta projekt genomfördes tillsammans med medlemmar av sjukhuset i samma stad. För närvarande för upptäckt detta, röntgen tas från patienten analyseras, identifiera tecken på denna typ av cancer. Denna metod är dock inte den bästa på grund av den strålning som används, men artificiell intelligens skulle vara ett utmärkt alternativ.

Denna metod, som använde röntgenstrålar, är idealisk för att upptäcka skelettsjukdomar eller leder, men inte i organ. Denna nya teknik kommer att vara avgörande för att upptäcka prostatacancer, eftersom den inte kan upptäckas genom synen.

Forskare har fokuserat på att utföra flera tester för att optimera Artificiell intelligens system och uppnå optimal prestanda. Efter avrättning flera tester , kan cancer upptäckas hos människor på några sekunder.

Teknik och medicin hand i hand

Medicin är ett område som är i kontinuerlig drift och teknik kan gå långt för att upptäcka sjukdomar tidigt och behandla dem så snart som möjligt för att bota dem. Detta är inte bara ett hjälpmedel för läkare, utan också hjälper också människor.

IA

Denna teknik kan även appliceras på personer som går till doktorn för andra tester, för säkerhetshänsyn. Dessutom kan den integreras i olika typer av apparater som finns på alla sjukhus i världen, till exempel i röntgenapparater eller där magnetresonanstomografi utförs.

Alla team som är involverade i skapandet och utvecklingen av detta system, som upptäcker tidig prostatacancer tack vare ett artificiell intelligenssystem, letar efter företag som sälja denna idé för att samarbeta kring dess utveckling och göra den lönsam Så snart som möjligt. möjlig till alla vårdcentraler i många städer i världen.

Relaterade artiklar

Back to top button