augmented reality-glasögon och futuristisk vision –

Canons annorlunda vision

Canon är redo att lansera en ny produkt som naturligtvis har bildsensorer som kan ta både stillbilder och video. Men de kommer inte att användas vare sig i en vanlig kamera, som vi är vana vid, eller i något förslag som liknar just denna monokulär med kamerafunktioner. Den här gången i deras händer nya augmented reality-glasögon som heter MREAL S1.

MREAL S1 är inte de första augmented reality-glasögonen som produceras av märket. Två tidigare förslag släpptes för en tid sedan som heter MD-10 och MD-20, men de är jämförelsevis mycket lättare. (137 gram ) och mindre krångligt. Designen är dock fortfarande väldigt specifik, sci-fi-komisk. Så de ska inte tas bort från gatan, eftersom vissa vill ha Apple Glaset surrar.

Canons idé är att erbjuda mycket specifik användningsenhet under vissa förutsättningar. Till exempel för att se hur interaktionen med en konceptuell produkt kommer att se ut. Det som finns i videon som lagts upp av varumärket visar hur användare kan interagera med ett objekt som, utan att vara närvarande eller kunna röra det, gör att vi kan se vilken typ av interaktion det kommer att erbjuda.

Och som med det tidigare bilexemplet kan många andra placera föremål på andra ytor eller verkliga scener som omger bäraren som bär glasögonen. Kort sagt inget som ännu inte har synts i tidigare presentationer av andra märkens erbjudanden som Microsoft och dess Hololens m.m.

Utveckling av storlek och form

Som vi sa tidigare, MREAL S1 – inte Canons första augmented reality-glasögon … Tidigare har varumärket redan producerat två modeller: MD-10 och MD-20. Skillnaden här ligger i själva enhetens dimensioner, som gradvis minskar på grund av utvecklingen av teknologier och processer för produktion av olika komponenter.

Trots att den bara väger 137 gram måste det ändå sägas att den ändå är något otympligt att ha med sig hela tiden. Åtminstone om du vill gå ner på gatan med dem. I en arbetsmiljö förändras saker och det kan vara väldigt praktiska detaljer som förmågan att lyft framsidan som om det vore glasögon.

Slutligen, om någon tror att de kan dra nytta av det, kommer det inte att vara billigt att köpa en Canon MREAL S1. De kommer att kosta $38 000. men du skulle köpa inte bara glasögon, utan även programvaran, hårdvaran som behövs för att få dem att fungera och det underhåll som Canon kommer att erbjuda på både applikations- och hårdvarunivå.

Framtidens produkt, inte nuet

När allt kommer omkring är Canon MREAL S1 ett mycket specifikt förslag som ser in i framtiden, men som logiskt sett inte är något av nuet. Vi har fortfarande tid att se hur lösningar av den här typen når konsumenten och börjar integrera dem naturligt, som vi gjorde med en smartphone eller andra uppkopplade enheter, i deras dagliga liv.

Apple glasögon , en av de mest efterlängtade produkterna, hoppas att under andra halvan av 2022 … Och ändå är det möjligt att det som ses då bara är en förhandstitt på vad som kommer att hända om några månader. Men som vi säger, den här typen av lösningar kan vara väldigt uppseendeväckande, men just nu kan vi inte säga att de är genomförbara för alla.

Relaterade artiklar

Back to top button