Att ta bort teckensnitt i Windows förbättrar prestandan: sant eller falskt –

Hur kunde det vara annorlunda, allt detta tar upp en viss mängd utrymme på hårddisken eller externa enheter som vi kopplat till PC:n. Men naturligtvis vad textfil tar sällan samma som högupplöst video. Den första kan ta flera kilobyte, den andra – flera gigabyte. Men så länge vi har plats på de här enheterna är det inga problem.

Problemen som vi kan hitta uppstår när vi arbetar med dessa filer, för om vi säger åt Windows att ladda en stor mängd information i minnet kan det påverka systemets prestanda. Detta märks särskilt på äldre datorer, och om vi arbetar med stora filer … Nu när vi alla vet detta, låt oss gå vidare till det som intresserar oss i det här fallet, nämligen typsnitten som vi installerar och använder i Redmond system

För er som inte vet är dessa typsnitt allmänt kända som de typsnitt som används Windows program och funktioner. Detta gör att vi kan läsa på skärmen alla texter som används i dessa program, om vi har typsnittet installerat. Systemet i sig erbjuder många typer av dessa element som standard, men vi kan lägga till många fler.

I detta skede, och om vi tar hänsyn till det faktum att allt detta ständigt används i stor skala, vad är då förvånande om dessa källor påverkar Windows prestanda och genom att ta bort några kan vi öka det. Därför kommer vi nedan att försöka skingra tvivel.

Windows-teckensnitt är väldigt små filer

Först och främst måste vi veta att, trots deras betydelse, är typsnitten vi installerar och använder på Windows faktiskt små filer. Detta innebär att de praktiskt taget inte tar upp diskutrymme, så användningen av dem kräver praktiskt taget inga krav. Kort sagt, dessa objekt har liten inverkan på Windows, så att ta bort dem påverkar inte prestanda.

De laddas inte hela tiden i Windows

Till allt detta kan vi lägga till att även om vi ser texten som används av dessa typsnitt, på skärm , det betyder inte att de laddas ner hela tiden. Den nuvarande mjukvaran är beredd att dra fördel av den tidigare laddningen av dessa element i minnet för att optimera användningen av ett stort antal av dem.

En stor mängd teckensnitt kan påverka systemets prestanda

Det enda sättet vi kan hitta det prestanda Windows påverkas, till och med minimalt, av källkoden, om vi har installerat en stor mängd av dem. Men var försiktig, vi pratar om att vi har laddat ner och installerat många typsnitt och väldigt olika, och att vi i sin tur använder dem t.ex. textredigerare … Detta kan påverka dess prestanda under vissa omständigheter. Men det är speciella fall, så det hävdar vi radera teckensnitt förbättrar inte Windows-prestandan.

Relaterade artiklar

Back to top button