Att krascha eller frysa program på Mac: Orsak och lösning –

Om det finns en specifik app som inte öppnas

Om problemet är med bara en app, kan problemet vara den appen och inte din Mac och dess programvara. Ansökningar kanske inte öppnas av olika anledningar, oavsett om de fungerat någon gång eller inte. Det första du bör kontrollera är det applikationen är korrekt installerad på en Mac eftersom den kan ha tagits bort, men dess ikon fortsätter att visas på dockan. Om du ser till att den inte finns i apparna måste du ladda ner och installera den igen för att den ska fungera.

En annan anledning till att detta kanske inte fungerar beror på Inkompatibilitet med Mac-programvara det vill säga med din nuvarande version av macOS. Detta kan ske på två sätt: applikationen har en äldre version som är inkompatibel med programvaran på din Mac, eller att datorn har en äldre version av macOS än applikationen behöver köras.

Uppdatera ditt operativsystem och dina applikationer

Om problemet med applikationen i fråga som vi nämnde ovan är en inkompatibilitet mellan systemet och applikationen, har du två alternativ:

  • Uppdatera appen till den senaste versionen som kan göras i App Store om den laddas ner från Apple Store. Om du laddade ner det från Internet måste du besöka utvecklarens webbplats.
  • Uppdatera din Mac i Systeminställningar> Programuppdatering. Om den här menyn inte visas har du en äldre version och du måste söka efter den i App Store.

Om detta händer med piratkopierade appar

Betalningsapplikationer som laddas ner olagligt och lappas för att fungera utan betalning kan orsaka många olägenheter, inklusive möjligheten att installera skadlig programvara på din dator utan att veta om det. I det här fallet är det möjligt att filen som användes för att knäcka den slutade fungera eller att de ursprungliga utvecklarna av applikationen lyckades ta bort den. Därför, i dessa fall, för bästa resultat, rekommenderas det att ladda ner programmet lagligt, antingen från appbutiken, om tillgängligt, eller från utvecklarens officiella webbplats.

Installera om problematiska appar

Om du, trots att du följer stegen som nämnts i föregående avsnitt, fortfarande har problem rekommenderar vi att du helt utesluta apparna som orsakar problemet och installera om dem. Det kan vara svårt för vissa av dem att konfigurera om dem igen, men även om den här lösningen verkar något kontraintuitiv, kan den i slutändan tjäna till att radera alla filer i dess interna mappar som skapar problem. Om appen är en betalapp, oroa dig inte eftersom du inte behöver betala för den igen.

Överskrider Mac-kraven

Tänk på att vissa applikationer, som till exempel video- eller ljudredigering, kräver mycket ansträngning på datorn. Det är därför stamgäster av den här typen av programvara alltid bör ha en Mac med en kraftfull processor och en mängd RAM som kan stödja det. Om du upplever oväntade avstängningsfel när du utför en av dessa uppgifter, är detta troligen orsaken. Om din Mac också är gammal är chansen ännu större att du ber om mer än den kan ge dig.

Mac-återställning kanske (eller kanske inte) fungerar

Om problemet med applikationer inte har lösts eller har blivit vanligare och hittat flera eller till och med alla applikationer som inte kan öppnas, tveka inte. formatera detta … Det är bäst att alltid installera om operativsystemet och inte ladda ner några säkerhetskopior så att eventuella interna systemfel inte återkommer om de sparades när kopian skapades. Hur som helst kan du prova en Time Machine-kopia först, och om du ser att den inte fungerar, gör en fullständig återställning, till och med radera disken innan du installerar macOS.

Kontakta Apples support med din Mac

Om problemet fortfarande inte är löst kan det finnas en defekt intern komponent i moderkortet. Om din Mac är under garanti och visar sig vara orsakad av ett fabriksfel eller någon annan orsak än felaktig användning, kan den repareras utan kostnad. I alla andra fall kommer de att ge dig en budget, som du kan acceptera eller inte acceptera en gång. Ryska Apple-tekniker har identifierat källan till problemet. Kostnaden kan variera eftersom det finns många orsaker som kan orsaka problemet, och inte alla kräver reparation eller utbyte av samma komponent. Så boka tid med Apple Store eller SAT (Authorized Technical Service) så att du kan hämta din dator, förklara ditt problem och be dem hjälpa dig att lösa det.

Relaterade artiklar

Back to top button