Att koppla bort mobilen under laddning är farligt eller bara en myt –

Användare befarar att laddning av mobiltelefonen gör det felaktigt, vilket kan leda till att den går sönder i förtid. Av denna anledning är fler och fler oroliga för att ta hand om mobilbatteriet, vilket inte bara användarna gör när de laddar sin mobiltelefon eller när koppla bort mobiltelefonen under laddning eller efter laddning men även tillverkare genom mjukvara.

Det dyker dock ständigt upp nya myter kring teknik som får oss att tro att vissa sätt att använda laddaren och mobiltelefonen kan få enheten att gå sönder. Ibland är dessa påståenden sanna, men ibland har de ingenting med verkligheten att göra. Vid detta tillfälle ska vi motbevisa myten om att stänga av mobilen vid laddning , även om det bör noteras att det finns en viss sanning i detta.

Om du behöver en mobil utan rädsla för att ta bort den från laddningen

I samma ögonblick som vi laddar mobilen gör vi vanligtvis detta eftersom vi inte kommer att använda den på åtminstone några minuter, eller om vi behöver använda den kan vi göra det, även om jag måste vara ansluten till uttaget , men i det ögonblick vi får ett samtal eller ett meddelande som tvingar oss att lämna huset är det inga problem med koppla bort mobilen från strömmen även om den bara debiteras en liten andel eller nästan helt.

como cargar más rapido el movil

Batteritekniken har förändrats och minneseffekten finns inte längre, så det är alltid bäst att ladda din enhet även om det bara är 10 % kvar att koppla ur den senare innan den sjunker under 20 %, vilket är riktigt farligt. Alla mobiltelefontillverkare rekommenderar att du laddar en mobiltelefon så många gånger som behövs, men försök alltid att inte gå under denna gräns, vilket kan leda till att batteritiden går förlorad.

Koppla inte bort eller återanslut inte mobiltelefonen flera gånger

Den enda faran som vi utsätts för när vi kopplar bort en mobiltelefon från lasten uppstår om vi efter några sekunder ansluter den igen och gör det igen i omvänd ordning. Med denna förändring kommer vi att ringa fluktuationer i batteriet inget naturligt och vad kan vara ett internt programvarufel eller de element som utgör batteriet.

cargar movil sin electricidad

Närhelst vi tar till resonemang bör detta inte hända, och detta är något som vi bör överväga vid både snabb och långsam laddning, trådlös laddning och omvänd laddning, om det vi gör är att överföra energi till andra enheter. För att inte störa dig själv är det bättre att inte leka med bortkopplingen av mobiltelefonen under laddning eller med mobilbatteriet, eftersom el alltid är en risk.

Relaterade artiklar

Back to top button