Åtgärda felmeddelanden som visas på Android-telefoner –

Av denna anledning strävar vi efter att se till att problemet inte återkommer, men om det återkommer vet vi hur vi kan åtgärda det utan att göra vår dag mörkare. Och att Googles operativsystem med åren har blivit mer stabilt och ger oss mer användarupplevelse. Vi kommer dock att visa dig några metoder, men du måste försöka var och en för att hitta orsaken till problemet. För att äntligen se till att vi kan använda vår smartphone igen utan några problem.

Appen har stoppats på din Android

Ett av de första felmeddelandena som vi får tag på är ” applikation stoppad “. Även om det är bäst att inte få panik, är det första du ska göra att ta reda på när och när detta meddelande först dök upp.

Dessutom, för bland alla applikationer som vi har i vår Android-terminal, finns det en som specifikt lider av detta problem och därför kan orsaka att meddelandet visas permanent. I vissa fall kan detta se ut som en påtvingad avstängning eller tvångsstopp.

Dessutom kan detta fel inträffa så snart vi öppnar en specifik applikation, eller helt enkelt när vi utför en specifik uppgift i ett verktyg. När vi kan ta reda på vilken applikation detta specifikt händer i, är det dags att se till var applikationen slutar.

Android-applikationsfel

Tänk på att om det alltid är samma punkt är detta det enda problemet som utvecklaren kunde ha gjort bugg i senaste uppdateringen … Om inte, så är det enklaste sättet, som vanligtvis fungerar i de allra flesta fall, att rensa cachen för det angivna verktyget.

För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Applikationer och ange applikationen, som visar oss ett meddelande om att det har stoppat. Sedan måste du välja lagring och rensa cacheminnet, liksom alla andra data som systemet i vår terminal lämnar till oss och som är associerade med den angivna programvaran från tredje part. Efter det var det turen att försöka använda den igen för att se om problemet löstes den här gången.

Annars kommer vi att ha möjlighet att uppdatera appen till den senaste versionen (om det finns en) eller skicka en rapport när detta händer så att utvecklaren kan ta hand om undantaget i framtida uppdateringar.

Lite utrymme på din mobiltelefon

Ibland, även om detta har hänt tidigare, om internminnet i din Android-telefon är något begränsat, har du med största sannolikhet stött på meddelandet “inte tillräckligt med minne” någon gång. Speciellt om du har testat att uppdatera appen på din mobiltelefon eller till och med din smartphones operativsystem.

Och av ren logik bestämde du förstås ta bort programvaran som du knappt använder från din mobiltelefon eller aldrig ens använt. Du kan också prova att sätta in ett externt microSD-minne om du har möjligheten på din telefon, eller tömma nedladdningsmappen. Du försökte till och med radera det mesta av multimediainnehållet som finns lagrat i ditt terminalgalleri.

Fel på lagringsutrymme

Om det här meddelandet fortfarande visas är det dags att gå vidare till ett annat alternativ. På de flesta Android-smarttelefoner är det dessutom en väldigt enkel uppgift. Och det liknar den vi såg tidigare genom att du bara behöver komma åt dina mobiltelefoninställningar och gå till lagringssektionen.

Om du har ett microSD-kort där du lagrar data från filer och appar har du två alternativ: delad intern lagring och ett SD-kort. Väl där måste vi klicka på Delad intern lagring och sedan måste vi klicka på Cachad data.

Så fort vi klickar öppnas ett fönster där vi kommer att få frågan ” Ta bort cachad data? ”, Du måste sedan klicka på OK för att bekräfta att du vill rensa cacheminnet för alla applikationer. Detta rensar all cachedata som den samlade in.

Svårt inlägg från android.process.media

Detta felmeddelande visas på vår mobiltelefonskärm av olika anledningar. Även om detta oftast händer när vi installerar en anpassad ROM eller efter en misslyckad firmwareuppdatering. Det har till och med visat sig att problemet med android.process.media vanligtvis uppstår när vi återställer applikationen med hjälp av en säkerhetskopia eller från ett fel som finns i nedladdningshanteraren och mediabutiken.

För att åtgärda det här felet måste vi försöka starta om telefonen först, eftersom den vanligtvis lagrar de data som används mest av användaren för att förbättra dess prestanda. Det kan dock skada Googles operativsystem, så du måste trycka på på/av-knappen, välja Starta om och vänta några minuter. Slå sedan på smarttelefonen igen och kontrollera om android.process.media-fel visas igen eller inte.

Android mobiltelefon kraschar

Om samma fel kvarstår måste vi rensa cacheminnet och data från Google Play och hanterade nedladdningar. För att göra detta, gå till Inställningar> Appar> Applikationshantering … Gå sedan till alternativet google tjänster och logga in i ditt valv. Klicka sedan på rensa cache. När detta är gjort, följ samma steg från Google Play och starta om terminalen.

Även om det här felet ibland kan orsakas av vissa applikationer som åsidosätter andras funktionalitet. För att utesluta denna möjlighet måste vi återställa inställningarna för denna tredjepartsprogramvara på telefonen. Öppna först Inställningar> Inställningar och klicka på ikonen med tre punkter som visas i det övre högra hörnet av terminalpanelen. Välj sedan Återställ programinställningar. Och i värsta fall behöver vi bara starta om enheten för att åtgärda problemet.

Synkroniseringsfel

Ett annat meddelande som kan dyka upp någon gång är Synkroniseringsfel … Främst för att vår korrekta e-post, kontakter eller kalender är olika verktyg som vi har på vår smartphone som synkroniseras som standard och automatiskt med vårt konto.

Men i vissa fall kan denna synkronisering inte ske, även om den var korrekt fram till denna punkt. Och även om Google själv hävdar att de flesta av dessa problem är tillfälliga, måste du agera på egen hand för att ditt konto ska synkroniseras igen.

synkronisera mobilkonto

Därför, om den automatiska processen fortsätter att misslyckas, måste vi tvinga manuell synkronisering … För att göra detta måste du logga in på appen Inställningar och komma åt avsnittet Konton eller Användare på din mobila enhet. Om du har mer än ett konto behöver du bara välja det som vi vill synkronisera, eftersom det var hon som var ur funktion. Sedan behöver du bara klicka på “Synkronisera nu”.

Om det fortsätter att ge ett fel, kan det bero på en dålig nedladdning. I så fall kan det vara ett problem med vår internetuppkoppling. Därför bör vi försöka synkronisera dessa konton med både Wi-Fi och mobildata för att skingra alla tvivel.

Slutligen finns det ytterligare ett knep för att uppnå synkronisering, vilket är att använda din egen telefonuppringare. Efter att vi har tillgång till anropsapplikationen måste vi ange följande sekvens: * # * # 2432546 # * # * … Efter det kommer ett meddelande att visas på mobiltelefonens skärm som säger att processen slutfördes korrekt.

Relaterade artiklar

Back to top button