ASUS ZenPad 3S 10 Review: Ett friskt pust

ASUS ZenPad 3S 10 recension

Vi upprepar det varje gång: Android-surfplattornas värld blomstrar inte särskilt, och det är därför varje gång en ny enhet kommer upp, åtminstone intressant, är uppmärksamhet mycket. Detta är också fallet med det nya ASUS ZenPad 3S 10, som vi har provat länge och som vi nu granskar.

LÄS OCH: ASUS Recensioner

Förpackning

Paketet innehåller en 5V / 2A strömförsörjning och en USB-USB Type-C-kabel.

Konstruktion och ergonomi

ASUS ZenPad 3S 10 - 8

ASUS ZenPad 3S 10 det är en extremt välbyggd surfplatta och som på vissa sätt tar formen av den tunnaste Apple-surfplattan, som ofta används av många som referenspunkt. Den är faktiskt helt gjord av metall, om än med en annan design (så långt som möjligt) och med en förkromning på kanten som omger skärmen. Vikten är relativt låg (430 gram) och totalt sett kan den användas diskret även med en hand, men uppenbarligen inte bekvämt. Utmärkt klick på de fysiska knapparna alla placerade på en av produktens långsidor.

Hårdvara

ASUS ZenPad 3S 10 - 6

ASUS har gjort ett ovanligt val och har valt en processor som fortfarande är opublicerad på Android-plattformen: Mediatek MT8167 esa kärna 2,1 GHz med PowerVR GX6250 grafikprocessor. Föreställningen är intressant och mer än tillräcklig för nästan alla typer av operationer, även om vi fortfarande inte kunde kalla det spännande. Vi har dock 4 GB RAM och 32 GB internminne som kan utökas genom att sätta in en microSD i rätt kortplats. Det är inte en LTE-surfplatta (den finns inte i den här konfigurationen), men den har bra Wi-Fi FÖRE KRISTUS dubbelband och Bluetooth 4.2. GPS är också närvarande, men personligen tycker vi att det inte är särskilt användbart utan en dataanslutning. På en av kortsidorna har vi då en ganska exakt fingeravtrycksläsare och under, på samma sida, två extremt kraftfulla högtalare. Senaste överväganden: surfplattan har ingen vibration.

KORT: ASUS ZenPad 3S 10

Kamera

Huvudkameran är från 8 megapixlar, medan sekundär från 5. I båda fallen är resultaten anständiga, men vad den främre kameran kan göra är fortfarande lite. Det kommer att vara bra för allmänna omständigheter och i en “nödsituation”, men du kan inte förvänta dig mycket mer. Bland de olika fotograferingsalternativen hittar vi HDR (icke-automatisk), svagt ljusläge (2 megapixlar), panorama och GIF-läge. Videor spelas in i Full HD.

PROV: Foto – Video

Visa

ASUS ZenPad 3S 10 - 3

Skärmen är en bra panel från 9,7 tum QHD (2048 x 1536 pixlar) i IPS-teknik. Det finns få surfplattor som erbjuder en liknande upplösning i Android-världen och det är verkligen märkbart. Den maximala ljusstyrkan är bra, men inte utmärkt, och även den automatiska ljusstyrkan tenderar lite till “besparingar”. Presentera läget för blått ljus och ASUS Splendid-programvara för att kalibrera panelen efter behag.

programvara

Inuti ZenPad 3S 10 hittar vi Android 6.0 Marshmallow skräddarsydd med ZEN UI 3.0. Denna programvara erbjuder ett stort antal funktioner, även om den inte verkar särskilt optimerad för en skärm av den här storleken (till exempel saknar den ett flytande app-läge eller en multifönster). Utmärkta anpassningsmöjligheter, samt bra förinstallerad programvara (även om det kanske är lite för många): SuperNote, MiniMovie, PhotoCollage och den nya ASUS Mobile Manager för att hantera säkerhetsbehörigheterna för de olika apparna (här måste du aktivera programvaran du vill köra i bakgrund). Vi finner då också Game Genie vilket gör att du kan strömma eller spela in spelets spel.

Tyvärr saknas en bra videospelare för att dra nytta av den vackra skärmen och de andra få optimeringarna för en så stor skärm verkade inte särskilt motiverade. Sammantaget är dock prestandan för de olika programvarorna mycket bra för att utföra den dagliga driften.

Autonomi

5900mAh-batteriet är tillräckligt för genomsnittlig användning av denna surfplatta men har inte visat kapacitet utöver våra förväntningar. Med intensiv användning kan ett par dagars autonomi uppnås med en laddning (med tanke på användning av en surfplatta som inte är 4G). Snabb laddning är närvarande, även om batteriindikatorn visade oss en viss “osäkerhet” vid beräkning av restkapaciteten.

Pris

ASUS ZenPad 3S 10 säljs för 349 € till ett mycket intressant pris och det sätter slutligen en produkt av denna typ (dvs. med en bra skärm och över genomsnittet hårdvara) på marknaden till ett ärligt pris.

LÄS OCH: Bästa Android-surfplatta

Riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button