ASUS Zenfone 8 batteritest och recensioner –

Det är få användare som tycker om att ha en telefon som inte är särskilt stor, och för närvarande finns det inte många enheter som erbjuder denna funktion. Ett exempel på de som tillåter detta är ASUS Zenfone 8, som kan tvivla på autonomin … vi tror att vi kommer att lösa detta.

Sanningen är att detta är en smartphone som erbjuder utmärkt hantering eftersom dess dimensioner endast är 148 x 68,5 x 8,9 mm … Detta kan leda till tron ​​att enhetens inbyggda batteri inte ger en särskilt stark laddning, vilket det inte gör. Således är den nuvarande styrkan hos den komponent vi talar om, och som den autonomi som erbjuds av alla mobila enheter direkt beror på, är 4 000 mAh … Ett ganska korrekt märke, med hänsyn till de mått som vi angav tidigare. Det vill säga ett bra jobb har gjorts.

Innan vi fortsätter med bedömningen, om ASUS Zenfone 8 beter sig bättre eller sämre i detta avsnitt, måste vi också informera hårdvara det påverkar också allt som har med energiförbrukning att göra. Det ser ut så här:

  • Fem nanometer Snapdragon 888-processor.
  • 5,9-tumsskärm med Full HD+-upplösning, 120Hz och AMOLED-panel.
  • UFS 3.1-lagring

ASUS Zenfone 8 batteritest och recensionerOm något är helt klart så är det att vi pratar om en terminal som passar som handen i handsken hög kvalitet utbud av produkter, och därför måste du testa det både för egenskaperna det erbjuder och för att mäta lämpligheten av din autonomi.

Inga problem med autonomin hos ASUS Zenfone 8

Detta är det första att vara tydlig med, eftersom den vid daglig användning av enheten som primär terminal följer den oskrivna regeln ganska väl som indikerar att telefonen är bra på autonomi om den tillåter det. når slutet av dagen utan att ladda den … Och detta görs med regelbunden användning, där skärmen slås på ganska regelbundet och aviseringar inte slutar.

Det är sant att ibland uppnås detta på mycket hårdare sätt än vi skulle vilja. Om du överskrider multimediakonsumtion eller skärmens ljusstyrka (och kom ihåg att detta är ganska mycket eftersom du kan gå över 800 nits när du använder alternativet för automatisk kontroll), ovannämnda tid nedsatt och det är möjligt att du måste ta till en liten laddare innan du lägger dig.

Alltid på display, bättre än förväntat

Det här är testet vi alltid kör på vår hemsida och uppenbarligen är ASUS Zenfone 8 inget undantag. Om du håller denna komponent på hela tiden och tar hälften dess ljusstyrka som en lämplig åtgärd har vi uppnått arbetstimmar i intervallet nio till tolv timmar. En av de mest omfattande vi har sett hittills.

ASUS Zenfone 8 Fullt batteri

Och vad är anledningen till detta? Jo, utöver själva kravet som kan finnas, utrustning som förbrukar energi beroende på vilken effekt som krävs vid varje tidpunkt, så kollade vi om det finns temperatur när telefonens temperatur överstiger 40 grader ökar batteriförbrukningen avsevärt. Det är sant att det inte händer hela tiden att nå denna punkt, men i vissa fall kommer du förbi det, som när du spelar i många timmar.

Självklart måste jag säga att det generellt går på tillräckligt bra För att övertyga dig, eftersom över tio timmar är ganska vanligt, så du kommer inte att bli besviken när du använder ASUS Zenfone 8.

ASUS Zenfone 8 laddas bra

Det här är en telefon som inkluderar ett snabbladdningsalternativ och som även har reversibel teknik så att den kan leverera ström till enheten du kopplar in direkt. Naturligtvis, i den här modellen hittar du inte möjligheten att använda något trådlöst alternativ. Faktum är att den maximala effekten som du kan använda i det här avsnittet når 30 W.

Det är sant att det finns modeller som överträffar det tidigare nämnda varumärket ganska brett, såsom OPPO-enheter, som lyckas nå 65W. Faktum är att varumärken, genom att dra full nytta av de möjligheter som erbjuds, matchar den tid du förväntar dig. Alltså att nå 60 % på tjugofem minuter mycket möjligt … du bör tänka på att tiden vi får för processen att slutföra är mellan 82 och 84 minuter.

Laddningsporten, som det inte kunde vara annars, är förresten USB typ C … I fallet med denna terminal har den ett extra tillägg som är kompatibelt med Power Delivery 3.0-teknik. Och detta är mycket positivt, eftersom det låter dig få bred kompatibilitet med olika laddare på marknaden, utan att behöva vara originalmodellen som följer med telefonen och perfekt matchar den maximala laddningseffekten. …

Slutsats

Det första vi bör påpeka är att vi tänker på den här telefonen Utförs av med vad som kan förväntas av en högpresterande terminal, och detta är positivt, eftersom man måste komma ihåg att vi talar om ett team med ganska smala dimensioner och därför inte kan uppnå samma strömstyrka i sitt batteri som andra modeller som till exempel har skärm 6,5 tum. Dessutom har den vad som idag kan anses vara grundläggande vid laddning, till exempel förmågan att springa. snabba processer som blir en livräddare när du inte är hemma.

Det är sant att vi förväntade oss lite mer kontroll över allt som rör konsumtion när enhet krävs så att mycket krävande applikationer hela tiden körs på skärmen. Temperaturen påverkar mer än man kan förvänta sig, men vi pratar inte om något särskilt dramatiskt eftersom den inte blir oanvändbar av enheten. Därför tror vi att ASUS Zenfone 8 förblir en telefon som inte gör dig besviken och därför är ett bra köpalternativ för alla som letar efter en enhet som är mycket hanterbar … såväl som kraftfull.

Relaterade artiklar

Back to top button