Asus ZenFone 5Z Android 10-baserad säkerhetsuppdatering i maj med buggfixar för YouTube, PUBG-lag & mer utrullning

Asus hade en mycket kort lista över enheter som är kvalificerade för Android 10-uppdatering. ZenFone 6 aka Asus 6Z och ZenFone 5Z var de enda som fick operativsystemet 2019, med resten, inklusive ROG Phone 2, som fick nöja sig med 2020-släpp.

Tyvärr för vissa som ZenFone 5, ZenFone Max Pro M1, ZenFone Max Pro M2 och ZenFone Max M2, är den stabila uppdateringen till Android 10 fortfarande svårfångad.

Hur länge vet bara Asus, men för de som använder ZenFone 5Z, rullar nu en ny Android 10-baserad mjukvaruuppdatering ut till den åldrande handenheten.

zenphone_5z_front_backAsus ZenFone 5Z

Enheten har funnits i över två år nu och förvänta dig, precis som andra tidigare, att frekvensen av programuppdateringar kommer att minska. Som sagt, den inkommande versionen är en stor sak för ägare av ZenFone 5Z.

Anländer som mjukvaruversion 100.10.107.87, den luftburna ZenFone 5Z May-uppdateringen leds ut till modellnummer ZS620KL på WW SKU.

Asus-ZenFone-5Z-Maj-uppdatering

Utöver att höja nivån på säkerhetskorrigeringen till maj 2020, ger uppdateringen också en rad buggfixar och prestandaförbättringar. YouTube-fördröjningsproblem, Google Maps kan inte hittas och så vidare.

Uppdateringen tar också upp fördröjningsproblem när man spelar PUBG, tar bort Twitch live streaming funktion i Game Genie, och så vidare. Nedan är en sammanfattning av alla ändringar som ingår i ZenFone 5Z May-uppdateringen.

1. Uppdaterad Android-säkerhetspatch till 2020-05-05
2. Fixat fördröjningsproblem när du tittade på Youtube och skjuter ner snabbinställningspanelen
3. Fixat problem med Google Map kan inte hittas
4. Tog bort Twitch live streaming funktion i Game Genie
5. Fixade ett problem när ansiktsigenkänning användes för att visa aviseringar, enheten kommer att låsas upp samtidigt
6. Fixat att PDF-filer inte är korrekt klassificerade i filhanteraren
7. Fixed touch inte känslig längst ner på skärmen problem när du spelar spel i liggande läge
8. Fixade ett problem med inkonsekvens i användargränssnittet mellan volymkontrollpanelen i liggande läge och ljudlägesknappen i det mörka temat
9. Justerade sekretessinställningar för Thailand och Brasilien
10. Fixat fördröjningsproblem när man flyttade vänster och höger fingrar under PUBG-spel
Källa

OTA-uppdateringar kan ta dagar innan alla enheter får nedladdningsmeddelandet, så ha tålamod medan du väntar på din tur.

Relaterade artiklar

Back to top button