ASUS ZenFone 5 vs Nokia 7 Plus: jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: ASUS ZenFone 5 vs Nokia 7 Plus: jämförelse (foton och videor)

De är inte lika i koncept, men de är lika för sin hårdvara och framför allt sitt pris: båda kostar 399 €. Vi pratar om ASUS ZenFone 5 Och Nokia 7 Plus, två smartphones som nyligen granskats på vår webbplats. Många av er har bett oss om en jämförelse mellan dessa två modeller och därför har vi valt att tillfredsställa er.

Vi började med att analysera byggkvaliteten och designen. Båda har en metallprofil, men medan ZenFone 5 har baksidan in glasNokia valde en keramisk beläggning. Båda håller väldigt långa fingeravtryck, som syns mer på ZenFone, men som städar sämre på Nokia. I din hand ASUS ZenFone 5 är verkligen en mer bekväm och hanterbar smartphone, såväl som lättare. Och trots sin mer kompakta storlek rymmer den även en display från 6,2 tummot 6 tum av Nokia 7 Plus. Båda är i IPS-teknik och även om ingen av dem har detalltid på displayenNokia har omgivande display som åtminstone visar aviseringar på en låst skärm vid mottagning.

I ASUS-paketet hittar vi Hi-Res Audio-kompatibla hörlurar och, återigen på tal om ljud, det stöder DTS-ljud för hörlurar.

De kameror de är båda på 12 megapixel, med ZenFone 5 som har optisk stabilisering på sin sida, vilket dock inte verkar ge någon konkret fördel i dagligt bruk, om inte vid 4K-videoinspelning. Bilderna är överlag mycket bra i båda fallen, för prisklassen, men i vardagsbruk verkade Nokia 7 Plus mer balanserad, medan ZenFone 5 gav oss, då och då, några dämpade bilder. . Den andra kameran är en 8 megapixel vidvinkel på ASUS och en 13 megapixel 2X zoom på Nokia. Två olika koncept, användbara och roliga på sitt sätt. I svagt ljus tar ASUS fram (förmodligen genom att interpolera) bilder som är mycket ljusare än Nokias, om än med relativt låg kvalitet. Bra filmer i Full HD (elektroniskt stabiliserad) från båda kamerorna: lite bättre, dock ljusbalansen på 7 Plus.

Ur hårdvarusynpunkt har Nokia 7 Plus en sådan Snapdargon 660medan ASUS ZenFone 5 “stoppar” vid en Snapdragon 636. Båda har 4 GB RAM och 64 GB internminne, men endast ASUS erbjuder stöd Dual sim och FM-radio. Prestanda är bra på båda modellerna men mjukvaran verkar bättre optimerad på Nokia-smarttelefonen, vilket du också kommer att se från vår video. När det gäller funktioner ZenUI ASUS erbjuder dessutom ansiktsupplåsning (inte precis särskilt exakt), möjligheten att duplicera vissa appar, Game Genie, enhandsläget och ett läge för att anpassa ringsignalen till omgivningens brus.

Mjukvaran är båda baserad på Android Oreo, dock i varianten 8.0 (mars-patch) på ASUS och 8.1 (april-patch) på Nokia. Den andra är en Android One-smarttelefon och kommer som sådan att få minst två uppdateringar till nya versioner av Android och ständiga uppdateringar för säkerhetskorrigeringar.

Inte en liten sak.

Båda har ljuduttag, men bara ZenFone 5 har aviseringslysdioder. Båda säljs till ett pris av 399 €. ASUS endast genom sina kanaler (inklusive sin webbplats), Nokia, även på Amazon.

Relaterade artiklar

Back to top button