ASUS ZenFone 5 recension: ögat vill ha sin del

ASUS ZenFone 5 recension

ZenFone 5 det är verkligen inte ett absolut nytt namn. Det var 2014 då företaget lanserade en smartphone med samma namn, men vars figur indikerade skärmens diagonal och inte, som i det här fallet, generationen av ZenFone-familjen. Låt oss ta reda på om den här # BackTo5 verkligen är vändpunkten SOM OSS hoppas.

LÄS OCH: ASUS Recensioner

Video

Förpackning

Inuti lådan hittar vi en 5V / 2A strömförsörjning, en USB / USB-C-kabel och ett par bra in-ear-hörlurar med adaptrar. Som hyllning hittar vi också ett transparent silikonskydd för att skydda enheten. Företaget garanterade sedan ett personligt skydd som en hyllning till dem som köper en ZenFone 5.

Konstruktion och ergonomi

ASUS ZenFone 5 den är gjord, som tidigare generationer, med en helt platt glasbaksida, avbruten endast av de två kamerorna placerade i ett hörn, något utskjutande. Bakom glaset en cirkulär iriserande effekt som reflekterar ljuset. Profilen är ogenomskinlig och med blank fräsning i kanterna. Sammantaget är smarttelefonen väldigt raffinerad i design, vilket dock inte är den mest originella på marknaden och som efterliknar andra enheter på marknaden. Smarttelefonen är fortfarande ganska kompakt med tanke på skärmstorleken och ganska bekväm i daglig användning. Observera bara för det mer exakta: de fysiska knapparna på höger sida har ett bra klick, men rör sig något inuti sitt säte.

Hårdvara

ASUS ZenFone 5 i ZE620KL-varianten, eller den som säljs i Italien, har en bra mellanhårdvara. Vi har en processor Snapdragon 636 oktakärna 1,8 GHz, med Adreno 509 GPU, 4 GB RAM och 64 GB internt minne, utbyggbart med en microSD. Minnesutvidgningsfacket är hybrid och därför måste du välja mellan denna möjlighet eller den andra nanoSIM. Med LTE-anslutning kan du surfa i 4G upp till 600 Mbps, medan vi också har Wi-Fi FÖRE KRISTUS dubbelband, Bluetooth 5.0, NFC och FM-radio. Sedan finns det också meddelandedioden och 3,5 mm ljuduttaget för att ansluta ett par “klassiska” hörlurar. Lyckligtvis. Ljudet är stereo och har överlag bra kvalitet och bra volym. Slutligen på baksidan hittar vi en bra fingeravtrycksläsare för en snabb och exakt upplåsning.

KORT: ASUS Zenfone 5

Kamera

Denna smartphone är utrustad med ett intressant system av dubbel kamera. Den första kameran är en 12 megapixel ƒ / 1,8 optiskt stabiliserad, medan den andra kameran är en 8 megapixel ƒ / 2,0 med bländare 120 graders vidvinkel. Skjutprogramvaran är ganska intuitiv, även om den inte ger stora nyheter jämfört med den senaste generationen. Fotograferingslägen är också likartade och inkluderar funktioner som manuellt läge, superupplösning (48 megapixlar) och oskärpa, vilket utnyttjar båda sensorerna. Bland nyheterna finner vi dock en färgspektrumsensor för beräkning av scenens färg och a AI-scendetektor det förstår vad vi inramar och gör några förbättringar. Tyvärr är det inte möjligt att inaktivera det om resultatet inte tillfredsställer oss. Kameran är snabb men inte blixtsnabb. Sammantaget övertygade kameran oss och den andra vidvinkelkameran är en mycket välkommen överraskning, som vi ofta uppskattar mer än andra olika lösningar.

Om bilderna totalt sett är bra, förnekar vi inte att vi hittade lite mer digitalt brus än vi skulle ha velat, men totalt sett, och särskilt på mindre skärmar, är det svårt att märka. Där du istället kan göra bättre är utomhus med starka ljus, där iblandHDR gör sin plikt och ibland mindre. Under vissa omständigheter är det inte mycket konsistens i färginställningen mellan ett foto som tagits med den klassiska kameran och vidvinkelbilden.

Inte dåliga videor tack vare optisk stabilisering. Upp till upplösningen på Full HD vid 30 fps kommer också en bra elektronisk stabilisering till spel, som, även om det inte eliminerar vibrationerna i videon på 100%, gör videoklippen roligt stabila. Upplösningen för Full HD är då den maximala upplösningen för inspelning med vidvinkelkamera, medan du kan komma till 4K med den viktigaste. Nyfiken på möjligheten att göra videor vid 120 fps med huvudkameran i Full HD.

Tja, 8 megapixel ƒ / 2.0 främre kamera som tar bra foton, har bra HDR och gjorde det också möjligt för oss att spela in bra videor i Full HD.

PROV: Foto – Video

Visa

ASUS ZenFone 5 (2018) ger en stor medgift 6,2 tum FullHD + (2246 x 1080 pixlar) i teknik Super IPS. Det är en bra panel, ljus och väl kalibrerad i färger. Arbetet i kalibreringen med 95,4% av NTSC-färgskalan och stöd för DCI-P3. I inställningarna finns det också ett alternativ att göra det automatiskt anpassat till omgivande färger. Alternativet att väcka skärmen genom att lyfta smarttelefonen är också bekvämt, även om vi inte hittade det här alternativet särskilt exakt. Den automatiska ljusstyrkan fungerar då bra under olika ljusförhållanden.

Ur konstruktionssynpunkt är den här skärmen med ett iögonfallande hack i toppen kanske en av de bästa i Android-landskapet när det gäller optimering av utrymmet på frontpanelen med ganska små kanter på sidorna och bara en bredare tjocklek vid botten.

programvara

ASUS ZenFone 5 anländer till marknaden uppdaterad till version 8.0 av Android Oreo med ZenUI 5 inuti. Gränssnittet, även om det enligt vår åsikt fortfarande inte är perfekt, har förbättrats definitivt genom åren och efter det stora steget med programvaran förra året har vi hittat några förbättringar igen i år. Som vanligt har vi implementerat teman, möjligheten att skydda filer i ett dolt arkiv, en Page Maker som utökar funktionerna i Google Chrome, möjligheten att dela upp några appar, Game Genie och enhandsläget. Vi hittar sedan några intressanta implementeringar av artificiell intelligens, till exempel några råd om när man ska aktivera ett läge som kallas AI Boost för att maximera prestanda eller en AI-ringsignalfunktion som automatiskt justerar ringsignalvolymen baserat på omgivande ljud.

Mycket övertygande Zenimoji, trevliga smileys som kommer till liv med vårt ansikte och inte helt perfekt ansiktslåsning, vilket även om det fungerar i de flesta fall inte alltid är oklanderligt i svarshastighet och i vissa fall kräver att du trycker på knappen för att “försöka igen”. Gränssnittet är överlag flytande nästan varje tillfälle, men det finns några otäcka fördröjningar under vissa exakta omständigheter, som att öppna lådan eller öppna meddelandegardinen om det finns meddelanden. Specificiteten hos dessa uppenbara avmattningar får oss att tro att allt kan lösas i en framtida uppdatering.

Frågan som många kommer att ställa: vad är ledningen för hack från ASUS? I sig är indikatorerna på hakens sidor medan meddelanden generellt visas med tre punkter. Genom att röra vid dem expanderar fältet med en rad för att visa de olika ikonerna. Trevligt, men inte alltid så bekvämt. I appen, å andra sidan, som skärmen i 19: 9, visas en svart stapel som täcker hela tjockleken på hack döljer effekten. Märkligt nog är YouTube ett undantag: när vi tittar på videor i 18: 9 hamnar de delvis bakom hack.

Autonomi

Bra autonomi som erbjuds av batteriet 3300 mAh. Det är möjligt att anlända med en ganska intensiv användning i slutet av dagen, om än inte med tillräcklig autonomi för att undvika att ladda den under natten, där ett läge spelar in AI-laddning vilket förlänger laddningstiden genom att lära av våra vanor baserat på när vi vaknar på morgonen. Det finns snabbladdning, som också kan användas med den medföljande strömförsörjningen.

Pris

ASUS ZenFone 5 ZE620KL lanseras i Italien a 399 €, ett adekvat pris för denna produkt som, om än med en mellanhårdvara, vill “leka” med de stora. För närvarande är det dock inte tillgängligt i andra butiker än den officiella ASUS-butiken.

Du kan dock köpa den på Gearbest som säljer den för 367 €, ett mycket intressant pris, även med tanke på att det är den globala versionen, samma som du skulle köpa i ASUS-butiken.

Jämförelser

ASUS ZenFone 5 vs Nokia 7 Plus: jämförelse (foton och videor)

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button