ASUS ROG Phone 6 officiella: som vanligt toppen av toppen, men priset lider

Äntligen avtäcker ASUS ROG Phone 6, den helt nya spelsmarttelefonen från den berömda taiwanesiska tillverkaren nu i sin femte version (4:an har hoppats över, enligt orientalisk tradition). När det gäller den tidigare versionen fördubblas också ROG Phone 6: den klassiska versionen med ROG-logotypen upplyst på baksidan och ASUS ROG Phone 6 Pro-versionen, utrustad med en extra display på baksidan, anländer, även till Italien, bl.a. du kan redan läsa vår fullständiga recension. Låt oss ta reda på allt som finns att veta om det!

Låt oss börja med skillnaderna mellan de två modellerna.

ROG Phone 6 går upp till 16 GB RAM, medan ROG Phone 6 Pro går upp till 18 GB (tillsammans med 512 GB UFS 3.1-lagring). Pro-versionen har som nämnts också en extra skärm på baksidan: den är en ROG Vision Färg PMOLED kan visa aviseringar, spel eller laddningsanimationer. Designen på båda modellerna är i linje med tidigare år, även om det inte råder brist på små innovationer. Vi fortsätter att tycka att den vita färgen är den vackraste, också tack vare tillägget av olika tryck och detaljer.

Båda modellerna skryter dock hårdvaruspecifikationer att skrika. Utöver de du redan har sett i det tekniska databladet, finns det en förnyad uppmärksamhet på ljudsektorn, vilket inte bara översätts till närvaron av ljudjacket, utan även i stereohögtalarna (med två separata förstärkare), i förekomsten av extra godsaker som jag Tillbaka Ultrasonic Triggersoch konstruktiva försiktighetsåtgärder som moderkortet uppdelat i två delar (som batteriet) med försvinnande material mellan utrymmena.

I år då finns även IPX4-certifieringen, bara mot stänk då, men det är redan något. Som vanligt då passar ASUS på att förnya tillbehörsparken också. AeroActive Cooler 6, fläkten som ska fästas på baksidan, i år är mycket annorlunda. Det finns en dyna med klar plast som lyser, fler fysiska kontroller och ännu hårdare temperaturövervakning. Den används som vanligt med den andra USB-C-porten som ROG-telefonerna är utrustade med. Det finns också en uppgradering för huvudskärmen, nu på 165 Hz med en samplingsfrekvens på 720 Hz.

Vissa framsteg har också gjorts fotografiskt fält, kanske en av de mycket få bristerna i ROG Phone-familjen (tillsammans med storlek och vikt). Huvudsensorn lyckas producera bilder med högre kvalitet, och även i videor går den inte så illa. För mer information hänvisar vi till vår recension där du även hittar exempelvideor och fotografiska bilder tagna de senaste veckorna.

Mjukvarusidan ASUS lovar två stora uppdateringar (upp till Android 14 då) och minst två års säkerhetsuppdateringar.

ASUS ROG Phone 6 i sin standardutgåva kommer den att kunna förbeställas från och med idag 5 juli på ASUS officiella butik medföljer fläkten AeroActiveCooler 6 (värde 89,90 €) i de två färgerna vit och svart. Den faktiska tillgängligheten är planerad till mitten av juli, inte bara på ASUS eshop utan även från Unieuro och i fysiska ASUS Gold Stores. Låt oss under tiden se priserna på den smidiga ROG Phone 6:

  • 12/256 GB – 1 099 €
  • 16/512 GB – 1 199 €

ASUS ROG Phone 6 Pro kommer istället att finnas tillgänglig i Italien senare. Så snart förbeställningarna öppnar kommer vi att uppdatera artikeln för att ge dig alla detaljer. Priset går upp, också för att vi pratar om 18 GB RAM och 512 GB internminne. Du kommer att behöva dem 1 399 € att ta hem den. Här är länkarna till den officiella ASUS-butiken:

Relaterade artiklar

Back to top button