ASUS ROG Phone 5 kommer att bli den första smartphonen med upp till 18 GB RAM

Samsung Galaxy S20 var den första smartphonen med 16 GB RAM, och nu går ASUS ett steg längre eftersom ROG Phone 5 kommer att bli den första smartphonen som har 18 GB RAM. Det taiwanesiska företaget lägger till en ny spelenhet till sin katalog.

Företaget självt avslöjade inte den första smartphonen med 18 GB RAM, men det gjorde SK Hynix. Företaget är specialiserat på halvledare och tillverkar minneschippet till nästa ASUS ROG Phone 5.

ASUS ROG Phone 5 med 18 GB RAM är på väg

I ett pressmeddelande från företaget har det första 18GB LPDDR5 DRAM RAM-minnet gått in i massproduktion, upp till 20 procent snabbare än tidigare teknik och med en maximal hastighet på 6 400 Mbps.

Företaget uppgav att den första batchen kommer att användas på ASUS ROG Phone 5, som kommer att presenteras den 10 mars. Därför blir det världens första smartphone med 18 GB RAM.

ASUS ROG Phone 5 kommer att bli den första smartphonen med upp till 18 GB RAM

Dessutom vet vi att smarttelefonen kommer att ha en OLED-skärm med hög uppdateringsfrekvens och givetvis Qualcomm Snapdragon 888 5G-processorn. Enheten förväntas också ha ett batteri med hög kapacitet och andra funktioner för att förbättra spelupplevelsen.

Relaterade artiklar

Back to top button