ASUS MeMO Pad 8 Review | AndroidWorld

ASUS MeMO Pad 8 recension

Efter att ha granskat 7 och 10-tumsversionerna har tiden kommit att passera under vår lins också den nya “storlek M”: MeMO Pad 8 från ASUS.

Förpackning

ASUS MeMO Pad 8-förpackningen är bäraren av en liten överraskning (som vi redan hade sett med HD 7). Vi pratar om en liten docka tillverkad av lätt plast, som ursprungligen bara är en del av förpackningen. Vi har då en 2A strömförsörjning och en USB-microUSB-kabel. Vi rapporterar att vi hade problem med att ladda vår modell med annan strömförsörjning / kabel än de i paketet.

Konstruktion och ergonomi

I handen förmedlar denna 8-tums surfplatta, särskilt på grund av det något gummerade bakstycket, en viss ekonomisk känsla, trots att den är välbyggd och ganska solid monterad. Användningen (eller snarare stödja den) med en hand är möjlig, också tack vare en välbalanserad vikt, men användningen med två händer förblir vad denna enhet är avsedd för.

Hårdvara

ASUS MeMO Pad 8 5

Hårdvaran på denna surfplatta är förmodligen en av de viktigaste punkterna på enheten. Inte så mycket för specifikationerna, som på papper är intressanta, men mer för den prestanda de kan erbjuda. I själva verket har vi en 1,6 GHz fyrkärnig processor med Mali 400MP grafikprocessor och 1 GB RAM, vanligtvis mer än tillräckligt för en mellanklassplatta. Processorn som produceras av ASUS och baserad på Rockchip-tekniken är dock mycket underpresterande och i fyrkärnpanoramat är det den som verkar för oss att göra de mest sämre prestationerna på samma klocka. Internminnet är 16 GB, utbyggbart via microSD. Sedan finns det GPS (snabb fix), men det finns ingen NFC, FM-radio och Wi-Fi är bara b / g / n. Det finns ingen kabel-TV, men du kan använda trådlös videospegling (Miracast). I våra tester var det dock omöjligt att ansluta till motsvarande adapter.

Kamera

5 megapixelkameran på MeMO Pad 8 är verkligen inte dess starka punkt och bilderna är ofta “blandade” och med “brända” ljuspunkter. Men om du inte är särskilt intresserad av färgfidelitet kan du aktivera HDR vilket förbättrar kvaliteten, särskilt i utomhusfoton. Videor spelas bara in på 720p, men totalt sett är kvaliteten bättre än foton, så länge du inte använder digital zoom.

Visa

ASUS MeMO Pad 8 2

Skärmen är 8 tum med en upplösning på 1280 x 800 pixlar, vilket inte når gränsen för Full HD. Det är synd eftersom det på den här storleken skulle ha gjort det ännu bättre än på de klassiska 7 tum. Det är dock svårt att be om bättre för samma pris. Ljusstyrkan och färgåtergivningen är bra, liksom betraktningsvinklarna. Dess starka punkt är verkligen skärmytan: skillnaden mellan 8 och 7 tum är anmärkningsvärd.

programvara

Skärmdump_2013-11-21-11-01-57 Skärmdump_2013-11-21-11-02-24

Android uppdateras till version 4.2.2 Jelly Bean med ett något anpassat gränssnitt av ASUS. Meddelandefältet har reviderats och de olika växlarna hittar plats där och några ytterligare justeringar, såsom ljusstyrka (endast manuell), möjliggör trådlös spegling eller volymjusteringar. Utan den automatiska översättningen av innehållet på andra ASUS-surfplattor. Istället är läsläget närvarande som i vissa applikationer (inte i Play Books men i ASUS lager) gör att du kan förbättra läsningskvaliteten. Bland den extra programvaran hittar vi en app för säkerhetskopiering, en för att blockera applikationer med ett lösenord och Splendid som låter dig justera “värmen” på skärmfärgerna efter önskemål. Synd att systemet totalt sett inte kan definieras som flytande, troligtvis på grund av den otillräckliga processorn.

Programvara: Webbläsare

Webbsurfning är inte det smidigaste, men särskilt med tanke på den hårdvara som vi har kritiserat hittills, fungerar den mycket mer än hederligt och tillfredsställande i vardagligt bruk.

Programvara: Multimedia

Tyvärr är möjligheten att spela upp videor i DivX-format frånvarande, medan mkv- och mp4-videor vid 1080p inte har några problem. Den enda ljudspelaren som finns är Google Play Musik.

Autonomi

Autonomin för MeMO Pad 8 är genomsnittlig. Med tanke på processorns dåliga prestanda skulle vi kanske ha förväntat oss något mer när det gäller prestanda. Att vara en WiFi-surfplatta är autonomin för cirka 2 dagars genomsnittlig användning inte förvånande.

Pris

Priset är verkligen en av dess styrkor. 249 € är för närvarande ett av de lägsta priserna för en 8-tums surfplatta, vilket placerar den i samma kategori som 7-tums surfplattor.

Riktmärke

ASUS MeMO Pad 8-riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button