Assistant kommer snart att kunna styra ditt hem även från Google Pixels (foto)

Google Assistant är en ny produkt, integrerad i ett fåtal enheter designade i Mountain View: konstigt nog varierar dock kommandona som kan användas beroende på vilka av dessa du använder. Du kan till exempel befalla din egen Smart hem från Google Homemen du ger inte Google Pixel; detta problem verkar dock vara löst.

Vissa ägare av Google Pixel rapporterade att ha upptäckt en ny meny inom konfigurationerna av Assistent: genom objektet “Home Control” är det nu möjligt att konfigurera dina enheter Bo, Nyans, SmartThingsHoneywell, WeMo och så vidare.

När du har konfigurerat dem kan du tilldela dem till virtuella rum (som visas i skärmdumparna i Galleri i slutet av artikeln), och styr dem via röstkommandon direkt från din smartphone.

Bland dessa kommandon, en av de nya funktionerna som nyligen introducerades i Google Homeär att kunna interagera med Spela musik på ett “naturligt” sätt: det kommer att vara möjligt att begära musik efter ens humör, identifiera låten som spelas, hoppa över den och ändra volymen.

Villkoren för att aktivera den här menyn är inte klara (vi pratar om de senaste versionerna av Android NougatGoogle-appen och Play Services), men det spelar ingen roll för våra läsare, eftersom varken bl.a Pixel varken Google Assistant är officiellt tillgängliga i vårt land.

Relaterade artiklar

Back to top button