ARM-versionen av Mac mini testades i Geekbench

Förra veckan tillkännagav Apple planer på att flytta Mac till sina egna ARM-baserade processorer. Därefter började tillverkaren erbjuda utvecklare en speciell version för testprogramvara – en modifierad Mac mini med SoC A12Z, 16 GB RAM och 512 GB SSD-lagring.

Mac Mini Developer Transition Kit

Trots att Apple inte kräver någon information om datorn, är resultatet av prestandatestning. enheter uppträdde på Geekbench-riktmärkesplatsen.

Vid test med en kärna fick Mac mini på ARM i intervallet 752 till 844 poäng och i flera kärnor – från 2582 till 2962 poäng. Som jämförelse uppnådde Microsoft Surface Pro X, som drivs av Qualcomm Snapdragon SQ1, i genomsnitt 726 poäng i Geekbench 5-enkärnigtestet och 2831 poäng i testet med flera kärnor.

Mac mini ARM

Det är värt att notera att resultaten av att testa Mac mini Developer Transition Kit Mac, både i enkärniga och flerkärniga tester, erhölls med Rosetta 2 virtualiseringsprogram, som används för att köra applikationer som skapats för Intel-baserade datorer.

Således fungerade Apple-datorn inte med full kapacitet. När det gäller Microsoft sker testning på egen hårdvara utan virtualisering.

Relaterade artiklar

Back to top button