Arbeta bättre med Windows Registereditor: 4 användbara funktioner –

Med det sagt vill Microsoft att vi ska ha ett pålitligt, säkert och funktionellt operativsystem för vår dagliga datorupplevelse. För att göra detta släpper han då och då nya systemuppdateringar som innehåller de senaste funktionerna som utvecklats av Redmond. Samtidigt förbättrar de befintliga, fixar buggar och skyddar oss från de senaste sårbarheterna.

Detta är vad många ser fram emot, vi hänvisar till de senaste ankomsterna som utlovas i tid för operativsystemet. Faktum är att de i de flesta fall ger mycket användbarhet och funktionalitet för programvara. som sådan, även om så inte alltid är fallet. Men med allt och med detta finns funktioner och egenskaper hos operativsystemet som vi har haft i många år och versioner Windows

Detta är fallet med en av de viktigaste såväl som känsliga delarna av hela operativsystemet, vi nämner inte register … Detta gäller den interna konfigurationen av själva systemet och alla installerade program. Det kan modifieras för att ändra och optimera många funktioner, men om vi inte vet vad vi gör är det bäst att inte röra det.

Men för dem som kommer in i Windows-registrets förvirrande värld, här är några intressanta funktioner du bör känna till. De är i den sk registerredigerare som vi kommer åt genom kommandot Regedit.

Säkerhetskopierar registret

Innan vi rör något i det här avsnittet är det bästa vi kan göra att skapa en säkerhetskopia nu när allt fungerar som det ska. För att göra detta behöver vi bara gå till menyalternativet Arkiv / Exportera för att skapa en fil med alla innehåll registret i en fil. Detta kommer att fungera som livförsäkring om vi skadar denna sektion.

Inbyggd importfunktion

Utöver ovanstående har vi även en direktimportfunktion. Det är i menyn Arkiv / Importera som vi omedelbart kan återställa säkerhetskopia … Vi kommer att göra detta i händelse av att vi hittar något konstigt beteende efter att ha ändrat något i registret.

Tilldela behörigheter till andra användare

Som vi nämnde är det här avsnittet väldigt känsligt, så vi måste vara försiktiga när vi skapar ändringar Här. Det är därför, om vi är administratörer för en dator som används av andra, kan vi tilldela behörigheter från redigeraren. På så sätt begränsar vi andra som kan läsa eller göra ändringar i den. Detta är vad vi kan styra från menyn Redigera/Behörigheter.

Snabb innehållssökning

Vi måste ofta leta efter specifika Inspelningar i det här registret kan vi göra något från menyn Redigera / Sök. Men många av dem är lika, så vi måste gå vidare till nästa tills vi hittar den rätta. Tja, för att påskynda denna process, istället för att gå tillbaka till menyn, tryck bara på knappen. F3 för att gå till nästa liknande rad.

Relaterade artiklar

Back to top button