Är P2P-nätverk säkra? Tips för att använda dem –

P2P-nätverk, är de säkra?

Det finns många myter förknippade med Internetnedladdningar … Vi kan läsa information om att nedladdning av filer kan infektera våra datorer, att de kan använda plattformar av denna typ för att stjäla lösenord eller komma åt offersystem. Det bör noteras att allt detta kunde ha hänt, men det viktigaste är vad vi ger. Det är så vi använder P2P-plattformar för att ladda ner.

A P2P-nätverk använder nätverksresurser för att dela innehåll med andra användare. Tilldela bandbredd för detta ändamål. Så nedladdningshastigheten och kvaliteten kommer att bero på faktorer som internethastigheten vi ställer in (maximal hastighet i det här fallet) och användningen vi ger vid den tidpunkten (till exempel om det finns många anslutna datorer. Och detta kan begränsa den).

Nu, är det säkert att använda P2P för nedladdning? Faktum är att om vi inte använder dessa tjänster på rätt sätt kan det bli en risk. Vi kan ha problem, som vi kommer att se härnäst.

Dataläcka

Vår personlig information , datordata eller filer som vi har på enheten kan äventyras. Dataläckage är möjligt som äventyrar vår integritet. Detta är en av de negativa aspekterna av att använda P2P-nätverk och göra misstag.

Vi måste alltid komma ihåg vad vi delar och med vem. Förutom att undvika att ge fler behörigheter än nödvändigt för de appar vi använder som kan komma åt personligt och känsligt innehåll som vi inte vill filtrera online.

Ladda ner skadlig programvara

P2P-nätverk är vana vid ladda ner innehåll … Som vi vet är inte allt lagligt där. Vi kan hitta filer som är upphovsrättsskyddade. Ibland har en film, ett spel eller någon annan fil vi hittar ändrats på ett uppsåtligt sätt, och det är verkligen inte vad det borde vara.

Det är här hackare injicerar skadlig programvara. De skapar en fil med namnet på filmen, musiken eller boken som vi vill ladda ner, och det vi faktiskt laddar ner till vår dator är skadlig programvara som kan stjäla information.

Resursförbrukning

Även om detta inte är ett direkt säkerhetsproblem, är det ytterligare ett besvär som kan uppstå när du använder P2P-nätverk. Detta kommer särskilt att bero på resurser i vårt system … Ju mindre vi har, desto värre.

Närhelst vi laddar upp data eller utbyter filer med tredje part, investerar vårt team sina resurser för att göra detta möjligt. Vi kan ha problem med att navigera från andra enheter.

Hur man använder P2P-nätverk säkert

Vi har sett att om vi inte vidtar adekvata åtgärder kan P2P-nätverk bli ett problem som påverkar vår säkerhet. Vi kommer nu att ge några grundläggande tips för att försöka minimera din risk och för att se till att allt går rätt till.

Välj ett program att använda väl

Det första steget är att välja rätt vilket program ska vi använda … Det är mycket viktigt att informera dig online i förväg. Det finns många alternativ, och inte alla är säkra. Vi kan ha installerat farlig programvara som är utformad för att attackera.

Därför är det första steget vi måste ta att väl välja var vi ska ladda ner programmet och vilket. Du bör alltid ladda ner den från officiella källor för att undvika problem med tredje parts webbplatser.

Ladda bara ned betrodda filer

när ladda ner filer du du måste se till att de är pålitliga. Vi får inte ladda ner programvara om vi inte vet om det är lagligt eller vem som laddat upp det till webben för att laddas ner senare. Vi kan ladda ner skadlig programvara utan vår vetskap.

Det finns säkerhetsverktyg

Naturligtvis måste du alltid vara bra antivirus … Vi har många program till vårt förfogande som tjänar till att skydda oss på Internet. Vi måste vara väl skyddade, speciellt när vi ska använda plattformar av den här typen.

Vi har många program till vårt förfogande. Det finns både gratis och betalda och är tillgängliga för alla typer av plattformar och enheter. Oavsett vilket operativsystem vi använder bör vi alltid ha säkerhetsverktyg.

Uppdaterad utrustning

Ett annat problem att tänka på är att alltid ha senaste versioner och patchar … Ibland stöter vi på vissa sårbarheter som hackare kan utnyttja. Det här är ett problem om vi inte har fixat det tidigare.

Vårt råd är att alltid hålla din hårdvara och P2P-programvara uppdaterad. På så sätt minimerar vi risken för att ladda ner eller dela filer över nätverket med hjälp av dessa typer av tjänster.

Relaterade artiklar

Back to top button