Är du nyfiken på att veta de 10 mest efterfrågade smartphones hittills under 2020? Canalys svarar dig (bild)

Låt oss gå tillbaka till att prata om statistik inom smartphone, ämne som nu är på modet under de senaste veckorna med tanke på den relativt nyliga stängningen av Q1 2020. Den här gången för att ge oss några intressanta uppgifter Canalys, som har upprättat en rangordning av 10 mest populära smartphonemodeller under årets första kvartal.

Till huvudet, av en slump, är iPhone 11 med ca 18 miljoner enheter har skickats. Det är inte den enda enheten i äpplet som gör sitt framträdande i rankingen: på sjätte plats hittar vi den största av 11-familjen, iPhone 11 Pro Max, medan för att hitta mellanterminalen mellan de två måste vi gå ner till tionde position. Summan av dessa tre terminaler ger Cupertino-tillverkaren en andel av 10 % av det totala av smartphones som säljs globalt.

Xiaomi också mycket bra, med sina Redmi Note 8 och 8T-enheter gjorde kuppen och tog en välförtjänt en silver medalj. Liksom i fallet med Apple är den kinesiska tillverkaren också närvarande i rankingen med fler enheter, närmare bestämt Redmi Note 8 Pro i femte positionen och Redmi 8A in näst sista.

För att fullborda denna topp 10 kunde Samsung inte missa, som tack vare sin stora produktportfölj fyller de återstående lediga positionerna (tredje, fjärde, sjunde respektive åttonde) med Galaxy A51, Galaxy A10s, Galaxy A20s Och Galaxy A01.

Om vi ​​tittar på denna graf kan vi dra några intressanta slutsatser: förutom Apple (som som vi alla vet följer en annan marknadslogik än resten), alla andra enheter i rankningen är inte i toppklass, ett tydligt tecken på en global marknad som för tillfället verkar ha ändrat sina prioriteringar.

Uppdatering

Vi pratade också om nyheterna i vår podcast, SmartWorld News

Relaterade artiklar

Back to top button