Är det vettigt att jämföra Huawei P20 Pro med en kamera för tiotusentals dollar? (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Är det vettigt att jämföra Huawei P20 Pro med en kamera för tiotusentals dollar? (video)

De kameror av de senaste smarttelefonerna i toppklass är verkliga tekniska underverk, kunna erhålla resultat av högsta nivå i en reducerad storlek till ett minimum, inom ett område som fotografering där ljuset spelar en grundläggande roll och ju mer utrymme det har för att filtrera inuti kameran, desto bättre. Den uppnådda nivån är så tillfredsställande att en stor del av användarna gör sin smartphone tillräckligt för alla sina fotografier och videor, men vid vilken tidpunkt befinner vi oss i den mer strikt professionella sfären?

Potato Jet, en youtuber Och videofilmare Amerikansk, ville han jämföra hans pålitliga – och mycket dyra, vi talar om tiotusentals dollar totalt – RÖD kamera med en av kamera telefon för tillfället, nämligen Huawei P20 Pro. Jämförelsen var du lär dig från första stund skulle vi å andra sidan kunna säga att det skulle motsvara en utmaning mellan en elcykel och en Tesla Model S, men vissa idéer intressant framkom dock.

Stabilisering, naturlighet i färger och bilder, slow motion, ljushantering, nattfotografering, allt hanteras oändligt mycket bättre med professionell utrustning från RED. Men det är det youtuber ville utvärdera funktionerna hos P20 Pro på ett mer relativt sätt, vilket den fortfarande lyckas leverera acceptabla resultat i alla situationer, även på natten under svaga ljusförhållanden, vilket var otänkbart för bara några år sedan. Vidare finns det till förmån för smartphones objektiva fördelar i form av hantering och praktiskajämfört med en vikt och storlek videokamera av en helt annan kategori, oanvändbar i vissa situationer.

Det måste också erkännas att P20 Pro inte på något sätt är den smartphone som gör det bättre på videoområdet, utan att bli omkörd mycket lätt av andra modeller, såsom iPhone X i besittning av youtuber, eller Galaxy S9 och S9+. De tre kamerorna i Huaweis toppklass ger sitt bästa på det rent fältet fotografisk och detta är verkligen ett faktum som den kinesiska tillverkaren borde reflektera över och försöka göra förbättra.

Och i din personliga erfarenhethur långt är smartphones från mer professionella foton och videokameror?

Relaterade artiklar

Back to top button