Apples patent på vikbar iPhone förbättrar kamerasystemet –

Vikbara mobiltelefoner har funnits i nästan två år, men som vi alla vet älskar Apple att slappna av. Företaget lanserade sina första 5G-mobiltelefoner med mycket fanfar 2020, ett par år efter att de första Android-modellerna kommer ut på marknaden som är kompatibla med dessa nätverk, och nu ser det ut som att företaget äntligen har drivit sin hopfällbar iPhone.

Det vet vi tack vare läckan av ett nytt patent från Cupertino. Företaget har lämnat in en ny patentansökan till United States Patent and Trademark Office (USPTO) med titeln “Camera Systems for Flexible Electronic Devices.” Detta sammanfaller med nyheten att Apple redan testar en av två vikbara designs som de arbetar på med sin huvudtillverkare, Foxconn.

Såvitt vi vet har tillverkaren utsatt två vikbara iPhone-designer till olika kvalitetskontrolltester. Den ena kommer att rullas ut horisontellt som Galaxy Z Fold och den första flex-skärmsmarttelefonen som kommer ut på marknaden, medan den andra kommer att vara inspirerad av Galas Z Flip och Motorola Razr och vikas vertikalt som visas. dessa bilder.

Funktioner hos hopfällbara iPhones

Från läckt information om framtiden iPhone med flexibel skärm vi vet att, till skillnad från Galaxy Z Fold 2, är tanken inte att förvandla en smartphone till en surfplatta, utan att minska storleken på telefonen i fickan. Det vill säga att kunna designa en iPhone med större skärm utan att nå storleken på en iPad, men den får plats i en shoppars ficka.

Vad i patent prestationer är hur kamera systemet lämplig för en hopfällbar iPhone … Apple-appen säger: “En elektronisk enhet kan ha ett flexibelt hölje tillverkat av flexibelt tyg, flexibel polymer eller andra flexibla material. Kamerorna kan installeras i detta hölje, som kan vikas till olika konfigurationer, såsom en konfiguration där den har en konvex yta vänd mot det yttre området och en konfiguration där höljet har en konkav yta vänd mot det yttre området. Genom att omorientera kameror genom att vika kroppen används den för att ta panoramabilder eller 3D-bilder. “

Patentet klargör också att dessa olika kameror kommer att ansluta till telefonen med hjälp av trådlös teknik, vilket tyder på att de kan vara i ett fodral för att bäras på telefonen snarare än att placeras direkt på telefonen.

Vi kunde se den första hopfällbara iPhonen varumärke i slutet av detta år, även om hälsosituationen inte hjälper.

Relaterade artiklar

Back to top button