Apples nya WWDC Twitter “hashflag” fortsätter att betona meddelanden

Apple uppdaterade tyst “hashflag”-ikonen som användes för hashtaggen “#WWDC21” under helgen innan själva WWDC, och ändrade “tummen upp” Tapback-grafiken från Messages för en som visar utropstecken.

Den första versionen av hashflaggan 2021 dök upp den 2 juni, i form av en Tapback, en reaktion som användare av appen Messages kan göra som svar på meddelanden med en Haptic Touch-gest. Den första ikonen använde Tapback med tummen upp-ikonen, men det har nu ändrats.

Den andra versionen, upptäckt av på söndagen, justerar ikonen så att det är utropet Tapback. Den här gången innehåller den blå pratbubblan de två utropsteckenvarianterna istället för en tummen upp-ikon.

I kombination med resten av marknadsföringen av WWDC med chattbubblor i iMessage-stil och relaterad grafik, verkar det peka på inkommande ändringar av iMessage själv. Rapporter har också föreslagit att meddelandeförändringar kommer att dyka upp under keynoten, möjligen i ett försök att göra tjänsten konkurrenskraftig mot Facebook Messenger och WhatsApp.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button