Apples nya webbplats för att låsa upp iPhone eller iPad –

Om din iPhone blir stulen är det första du behöver göra att låsa den med iCloud. Något liknande händer när din iPad tappas bort eller blir stulen. Om du lyckligtvis lyckats återställa den här enheten kommer du att upptäcka att det inte är möjligt att komma åt den efter att du har blockerat dess användning, vilket fram till nu har lösts genom att kontakta Apple via olika kanaler. Företaget börjar nu erbjuda möjligheten att vi själva kan låsa upp den om nödvändigt.

Apple låter dig avblockera Internet för iPhone, iPad och iPod touch

från MacRumors upprepade de Apples nya supportwebbplats som för närvarande bara är tillgänglig i USA. Detta gör det möjligt att användaren själv försöker bevisa att han är den rättmätige ägaren En iPhone, iPad eller iPod touch som låstes via iCloud antingen av misstag eller som ett resultat av att den hittats efter att ha ansetts vara förlorad.

Detta kan till en början orsaka en del kontroverser och till och med rädsla för den ursprungliga ägaren inför en tjuv som kan låsa upp din enhet, men Apple har inkluderat ett antal nyckelfrågor som bara kommer att tillåta dess sanna ägare att låsa upp den. Bland de uppgifter som företaget påstår sig göra en upplåsningsförfrågan finns inte bara förnamn, efternamn eller Apple-ID för ägaren av enheten, utan även en del annan data, såsom datum och plats där den köptes. Processen kommer inte att vara automatisk alls, eftersom Apple kommer att behöva revidera det efter att ha skickat in formuläret.

Vad händer om du inte kan bevisa att du är ägaren?

Som vi sa kommer denna process att förhindra dig från att omedelbart låsa upp din enhet efter att ha skickat in formuläret. Detta är långt ifrån en stor nackdel, men det kan vara goda nyheter eftersom det alltid kommer att finnas en riktig person som tittar på varje formulär för att slutföra upplåsningsprocessen. Det är inte känt exakt hur lång tid det kommer att ta, men det är redan ett intressant alternativ för den som inte vill tvingas kontakta via chatt, telefon eller någon annan metod som Apple fortfarande erbjuder användaren.

Ovanstående kommunikationskanaler är fortfarande de enda i andra länder utanför USA. Vi räknar med att denna nya självbetjäningssajt så småningom kommer att nå andra områden, så det är intressant att se hur det fungerar. Och för att svara på frågan, nej, ingenting kommer att hända om det inte kan verifieras att du är ägaren, eftersom du kommer att ha möjlighet att fylla i formuläret igen eller kontakta en Apple-tekniker direkt. Naturligtvis måste du också ha vissa nyckeldata till hands för att bevisa att du är ägaren.

Vi påminner dig om att efter att ha låst upp en låst enhet kommer data att raderas permanent. Detta är ytterligare en anledning till att det alltid rekommenderas att säkerhetskopiera regelbundet. Om du inte har gjort det kan du återställa din enhet, men inte din data.

Relaterade artiklar

Back to top button