Apples Federighi säger att meddelandet om barnskydd var “förvirrat”, “missförstått”

Craig Federighi har sagt att Apple hade fel att släppa tre barnskyddsfunktioner samtidigt och önskar att förvirringen hade undvikits.

Apples senior vice president för mjukvaruteknik, Craig Federighi, har talat ut om kontroversen kring företagets nya barnskyddsfunktioner. När han beskriver hur de två iCloud Photos och Messages-funktionerna är olika, bekräftar han vad som tidigare rapporterats.

Men han pratade också om hur den negativa reaktionen har setts inom Apple.

“Vi önskar att det här hade kommit fram lite tydligare för alla eftersom vi känner oss väldigt positiva och starkt inför det vi gör, och vi kan se att det har blivit allmänt missförstått”, sa han i en intervju.

“Jag ger dig, i efterhand, att introducera dessa två funktioner samtidigt var ett recept för denna typ av förvirring,” fortsatte han. “Det är verkligen uppenbart att många meddelanden rörde ihop sig ganska illa. Jag tror att soundbiten som kom ut tidigt var “herregud, Apple skannar min telefon efter bilder.” Det här är inte vad som händer.”

Federighi steg sedan igenom processerna involverade i både iCloud Photos-skanning av uppladdade CSAM-bilder (Child Sexual Abuse Material) och vad som händer när ett barn skickas en sådan bild via meddelanden.

Kritiken av funktionerna centrerades på uppfattningen att Apple analyserade bilder på användarnas iPhones. “Det är ett vanligt men riktigt djupt missförstånd”, sa Federighi.

“Detta tillämpas bara som en del av en process att lagra något i molnet,” fortsatte han. “Det här är inte någon bearbetning som kör över bilderna du lagrar i Messages, eller Telegram… eller vad du surfar på på webben. Detta är bokstavligen en del av pipelinen för att lagra bilder i iCloud.”

På frågan om det hade funnits press att släppa den här funktionen nu, sa Federighi att det inte hade gjort det.

“Nej, det kom verkligen till att… vi kom på det”, sa han. “Vi har velat göra något men vi har varit ovilliga att implementera en lösning som skulle innebära att man skannar all kunddata.”

Relaterade artiklar

Back to top button