Apples chef utnämnd till New Jersey Council on the Green Economy –

Lisa Jackson, Apples vicepresident för miljö, policy och sociala initiativ, har utsetts till New Jersey Council on the Green Economy, där hon kommer att arbeta med andra medlemmar för att stödja statens mål för ren energi och klimat.

New Jerseys guvernör Phil Murphy tillkännagav utnämningen på onsdagen och sa att gruppen kommer att “bygga en färdplan för att omvandla arbetskraften till högkvalitativa, familjeupprätthållande jobb med ren energi.”

Statens första dam, Tammy Murphy, kommer att fungera som hedersordförande tillsammans med representanter för olika statliga departement och ledare för handelskamrar, organiserad arbetskraft, industri, allmännyttiga företag, gröna företag, miljörättvisa samhällen, akademi, småföretag, utveckling av arbetskraft och miljö. försvar.

Jackson är en av två rådsmedlemmar med anknytning till teknisk industri, den andra är Audibles vicepresident för urban innovation Aisha Glover.

“New Jersey har en möjlighet att leda nationen på en rättvis övergång till en grön ekonomi”, sa Jackson i ett förberett uttalande. “Som en före detta kommissionär för New Jersey Department of Environmental Protection känner jag till statens miljöutmaningar, men jag känner också till dess fantastiskt mångfaldiga samhällen och begåvade arbetskraft. Jag ser fram emot att arbeta med partners i alla sektorer för att säkerställa att vi stöder möjligheter för allt i framtidens gröna arbetskraft.”

Rådet för den gröna ekonomin inrättades under en nyligen undertecknad verkställande order utformad för att vidta åtgärder mot klimatförändringar genom att minska utsläppen av föroreningar och övergå från fossila bränslen till förnybara energikällor. Staten vill investera i nya klimatlösningar som skapar arbetstillfällen för invånarna.

Hos Apple är Jackson ansvarig för miljöinitiativ och leder arbetet mot ett koldioxidneutralt operativt fotavtryck.

Relaterade artiklar

Back to top button