Apple Watch Support för Bike+ minskade på grund av implementeringsproblem med GymKit, säger Peloton –

GymKit synkroniserar Apple Watch och mätvärden för träningsutrustning under ett träningspass, ett system som Peloton inte använde korrekt för Bike+ Bootcamp.

En av nyckelfunktionerna hos Peloton Bike+ är inkluderingen av GymKit. Detta är ett system som gör att Apple Watch-ägare kan spåra sina träningspass på utvalda gymutrustningar med ett tryck.

På torsdagen dök det upp rapporter om användare som klagade på en förändring av GymKit. Användare kunde inte längre para ihop sin Apple Watch när de gick Bike+ Bootcamp-kursen.

Till en början pekade spekulationer på konkurrensskäl eftersom Peloton snart skulle introducera en bärbar fitnesstracker. Peloton erbjöd inte mycket anledning till borttagningen av funktionen annat än att den var tvungen att följa Apples policy.

På fredagen och andra platser fick ett uttalande från Peloton som klargjorde saken:

Apple GymKit är designat för att fungera med utrustningsbaserade konditionsträning. Men Peloton implementerade nyligen GymKit med Bike Bootcamp, en multidisciplinär klasstyp som kombinerar styrka och konditionsträning, vilket funktionen inte stöder. Medlemmar kan fortfarande använda GymKit för att synkronisera sina träningspass endast för cykling med sin Apple Watch från Bike+.

Apple säger att Apple Watch inte är utformad för att spåra träningspass som ändrar fokus mitt i träningen. Under normal drift, om en användare vill byta från konditionsträning till styrketräning, måste de manuellt ändra träningspass i Fitness-appen.

När användare ändrar träningspass avslutas ett träningspass och ett annat startas i programvaran. Även om den totala träningstiden och förbrända kalorier är representerade i programvaran, behandlar den inte de olika kategorierna som samma träningspass.

Apple Watch-användare kan fortfarande använda GymKit med sin Bike+ när de utför vanliga cykelklasser. Peloton har uppgett att man vill inkludera Apple Watch i fler träningspass i framtiden.

Apple har ett videoträningsprogram som liknar Pelotons som heter Apple Fitness+. Den integrerar Apple Watch med hjälp av mätvärden på skärmen. Noterbart är att alla träningspassen också är för enstaka ändamål och växlar inte mellan olika typer av video.

Relaterade artiklar

Back to top button