Apple Watch Series 7 blodsockermätare: nya rykten –

Kontrollera din blodsockernivå med Apple Watch Series 7

Som rapporterats av ETNews media, skulle det Cupertino-baserade företaget överväga att inkludera ny glukossensor i Apple Watch Series 7. Även om rapporten faktiskt fokuserar på nyheterna om Samsung Galaxy Watch 4, indikerar den också att den kommer att levereras med Apple-datorer. Detta kommer att uppnås genom icke-invasiv optisk sensor.

Många patent har lämnats in för denna typ av teknik. Det är inte första gången som det talas om den här nya sensorn, eftersom det också har pekats på den här teknikens ankomst i tidigare generationer. Apple anställt team av ingenjörer och medicinsk personal vilket skulle göra det möjligt att arbeta med en sensor som ännu inte har upptäckts. Det här är ett jobb som kan vara riktigt utmanande eftersom du inte borde ha något prejudikat för något implantat.

Just nu kommer Apple nästan uteslutande att fokusera på att förbättra sensorernas tillförlitlighet och stabilitet. Detta är verkligen viktigt för om det presenteras kommer det att göra det måste så småningom godkännas av hälsotillsynsmyndigheter. Detta är vad som kommer att öka förmågan att ta ett elektrokardiogram med en Apple Watch eller mäta syremättnad.

Glukossensorverktyg

Själva faktumet att mäta glukosnivåer är mycket viktigt för kontroll av olika patologier. Människor utvecklas alltmer diabetes och denna sjukdom kräver noggrann övervakning, som fortfarande måste utföras med en invasiv metod. I synnerhet måste en droppe blod tas och placeras i en dedikerad glukosmätare, eller en implanterad kontinuerlig glukosmätare kan också användas. Att öka eller minska glukosnivåerna kan förbättra en användares kost eller veta när man ska ta mediciner. I extrema fall måste patienter ta mediciner som insulin för att kontrollera sina blodsockernivåer.

Detta icke-invasiva detektionssystem kommer att försöka förbättra användarnas livskvalitet utan att behöva donera blod varje morgon. Det bör inses att denna sensor kommer att rikta sig mot en mycket specifik grupp människor som kommer att behöva övervaka sina blodsockernivåer fullt ut. Resten av de friska användarna kan tycka att detta är något “värdelöst”, men sanningen är att användare bör veta att Apple Watch-sensorer främst är inriktade på riskgrupper, särskilt de som är relaterade till hälsa.

Under tiden får vi vänta och se hur denna teknik utvecklas, som kan bli en pionjär inom medicinområdet och särskilt dess reglering. Om du vill använda det som ett pålitligt medicinskt verktyg för att ställa en diagnos, till exempel för att registrera ett EKG, måste du få ett särskilt godkännande från FDA. Detta kan ytterligare försena ankomsten av slutprodukten eller till andra länder.

Relaterade artiklar

Back to top button